Ryzen 7 5800xd Den 9800 Xd Ye Geçmeli Miyim ?

Sadece cs2 oynuyorum fps farkı olur mu ddr5e geçiş yapınca
FPS farkı olur ama çok gereksiz hocam. Top seviye DDR4 sisteminiz var. Bu sizi AM6 ya kadar rahat rahat götürür. Para israfı olur bana göre. Zaten 5800x3D monitör hz değerinizi doldurabiliyordur diye düşünüyorum. Kesinlikle geçmenizi tavsiye etmem.

elindeki ürünler derken ne demek istediğimi anla artık bir zahmet
baktığında o fiyattan başlıyor baktığında bu fiyattan başlıyor mevzusu ne biliyor musun

adamın elinde

5600 lü sistem vardır anakart bozulmuştur sistem yenileyecek parası yoktur
gider idarelik a520 anakart alır

ya da misal gen3 vs gen4 te çok fazla performans değişikliği gösteren 6500xt ekran kartı vardır
mecbur gider b550 alır giriş seviyesi diyorsak 3200 tl ye de var
tamam asus tuf la bir tutmuyorum ama giriş seviyesi 4500 den başlıyor diyorsan 3200 e de var
asus tufla bir tutmuyorum ama sıkıntılı bir ürün de de demiyorum

kaldı ki burada zaten diğer ürünlere büyük bir laf etmiyorum total fiyatı söyledim

burada önemli olan şey şu
5800x3d işlemcinin ikinci el sitelerde listelenen fahiş fiyatı
bu fiyatı piyasası bu diyerek geçemezsin

OKADARA ONU YAPALIM BUNU YAPALIM DEMİŞSİNİZ
ÇOK BASİT BİR HESAP VAR UZATMAYA GEREK YOK

HERŞEYİ SIFIR ALACAKSINIZ

HANİ 18K DAN FİLAN OKUTULUR DEMİŞSİNİZ YA

Bende satıcı olarak değil alıcı olarak 18000 den bu ürünü aldım diyelim
geri kalan ürünler de sıfır alacam diyelim
5800 e 2x8 ram var sıfır
anakartı da a520 almayayım asus tuf filan da yüksek para vermeyeyim mosfet soğutmalı güzel bir b550 alayım uygun fiyatlı
4200 de o

YANİ
2X8 RAM SIFIR B550 ANAKART SIFIR 5800X3D RAHAT 18K YA OKUTULAN FİYATTAN İKİNCİ EL ALDIM

GERİ KALAN BÜTÜN PARÇALAR DA ELİMDE VAR
NE YAPTI BURASI 28000

PEKİ BİR DE ŞÖYLE YAPALIM
HERŞEYİ SIFIR AM5 SİSTEM ALALIM

R7 7800X3D 15000 TL
B650M-R ANAKART 5000 TL
6000/30 16 GB RAM 11500

TOPLAM 31500 TL

Bir tarafta işlemcisi ikinci el 5800x3d li ddr4 am4 sistem 29000
bir tarafta herşeyi sıfır 7800x3d sistem 31500

kaldı ki burada +5000 tl lik ram fiyat farkı var
ddr4 e göre 5000 tl daha pahalı olan aslında ederi olmayan ama mevcut krizden kaynaklı oluşan sunu bir fark var
hadi onu es geçiyorum şu an

arada 2500 tl fiyat farkı var
ama işlemci biri ikinci el 5800x3d biri sıfır 7800x3d

zaten 5800x3d nin ikinci el değer kaybını hesaplasak
2500 tl gibi fiyat farkı çıkar

PEKİ
GERİ KALAN ÜRÜNLER ELİMDE VAR DEMİŞTİİM

GERİ KALAN ÜRÜNLERİ AM4 3 LÜ SİSTEME TAKSAM DA ÇALIŞIYOR
AM5 3 LÜ SETE TAKSAM DA ÇALIŞIYOR
HANİ TAMAM SEN BU HESABI ÇIKARDIN BANA AMA AM5 TE UYUMSUZLUK VAR DİYECEK BİR DURUM VAR MI
YOK

adamın elinde croshair bilmemne en üst seviye bileşenler vardır ırttık zırttık demişsin
çok spesifik bir kitle için ki bu kartları kullanan kesim oyun oynamaz demiyorum ama amaçları farklı ve oyun oynasa bile fps oyunları oynamaz demiyorum ama sabah akşam fps oyunları ile yatıp kalkan biri olmadığı için

genelde en tepe model anakartları kullananların başka seneryoları olduğu için
X3D işlemcile r hiç hitap etmiyor demiyorum
olmazsa olmaz değil

bu sebepten
100/2-3 lük kitle için
bu işlemcinin fahiş fiyattan satılmasını anlatamazsınız bana

HATTA ELİ BÜYÜTEYİM

KİM GELİRSE GELSİN
ABDULLAH BEY GELSİN
RAKİP FİRMANIN İNTELİN CEOSU GELSİN
BU İŞİN PROFFESÖRÜ GELSİN

TIN TIN TIN
Bu sektör hakkında çok çok mu bilgiliyim
böyle bir iddaam asla ama asla yok

lakin 5800x3d ahlaki değerlere sığmayan boyutta satılmaktadır
Hocam Allah aşkına sen ne anlatıyorsun ya 😂 Hala benim en başında önerdiğim sistemden baz alarak savunma yapıyorsun. Sen istiyorsun ki adam ürünleri 5 ise 2ye satsın senin için “piyasa” o olduğu için. Hayatında daha önce toplasan 2 tane ürün sattın mı? 2. El piyasalarından haberdar mısın? Değilsin bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yıllardır yaptığım işin piyasasını bana öğretme gözünü seveyim. Hala YOĞĞĞ ONLAR O PARA ETMEZ SIFIR ŞU TOPLANIYOR DAHA İYİ diyorsun bunu ben de biliyorum ki bu konu açılmadan farklı bir konuşa aynı arkadaşa aynı parçaları önerdim bu konuda da ilk öneren benim hatta. Adam gidip sıfırdan veya 2. Elden am5e toplayacaksa en mantıklısı bu zaten. Ama elindeki eski donanımlarını satarsa ederleri dediğim gibi olur o fiyattan satılır. Kimsenin CEO’suna gerek yok bahsettiğim üst düzey anakart kullanan kişiler hakkında bir tane bile böyle bir insan tanımadan adamları farklı bir stereotype içine koymuşsun, Ulan herşeyi geçtim gidip Asus TUF B550 ile Biostar B550yi nasıl karşılaştırdın ona aklım bile almıyor hayatında kullandın mı önerdiğin anakartı? Kullansaydın aralarında ne kadar büyük bir uçurum olduğunu anlardın zaten fazlarından VRM soğutmasına, ram slotundan m2 slotuna, Biosundan teknoloji farkına kadar. Şuana kadar ne savunduysan nasıl savunduysan inan hiçbirini mantık çerçevesine oturtarak konuşmuyorsun. Dediğimi yanlış anlama bu sektör hakkında en ufak bilgin yok ama hala çok biliyormuşsun gibi konuşmaya devam ediyorsun belki bir ihtimal anlarsın diye cevap vermeye devam ediyorum, Bir ürün senin gözünde fahiş fiyat ise ve sen o ürüne alıcı değilsen bırak fahişliğine alıcı adam karar verir zaten. Adam istişaresini yapıp isterse am5e geçer isterse 5800x3d alır devam eder. 5800x3d kaçtan gitmesini savunuyorsun bilmiyorum ama elimde 5900X var şuan satmaya kalksam alıcısı hazır 13 binden verir aynı paraya hatta daha altına 7800x3d alırım. Bu arkadaş olur da bu fiyatlara koyarsa işlemciyi direk alırım bile.

Hocam Allah aşkına sen ne anlatıyorsun ya 😂 Hala benim en başında önerdiğim sistemden baz alarak savunma yapıyorsun. Sen istiyorsun ki adam ürünleri 5 ise 2ye satsın senin için “piyasa” o olduğu için. Hayatında daha önce toplasan 2 tane ürün sattın mı? 2. El piyasalarından haberdar mısın? Değilsin bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yıllardır yaptığım işin piyasasını bana öğretme gözünü seveyim. Hala YOĞĞĞ ONLAR O PARA ETMEZ SIFIR ŞU TOPLANIYOR DAHA İYİ diyorsun bunu ben de biliyorum ki bu konu açılmadan farklı bir konuşa aynı arkadaşa aynı parçaları önerdim bu konuda da ilk öneren benim hatta. Adam gidip sıfırdan veya 2. Elden am5e toplayacaksa en mantıklısı bu zaten. Ama elindeki eski donanımlarını satarsa ederleri dediğim gibi olur o fiyattan satılır. Kimsenin CEO’suna gerek yok bahsettiğim üst düzey anakart kullanan kişiler hakkında bir tane bile böyle bir insan tanımadan adamları farklı bir stereotype içine koymuşsun, Ulan herşeyi geçtim gidip Asus TUF B550 ile Biostar B550yi nasıl karşılaştırdın ona aklım bile almıyor hayatında kullandın mı önerdiğin anakartı? Kullansaydın aralarında ne kadar büyük bir uçurum olduğunu anlardın zaten fazlarından VRM soğutmasına, ram slotundan m2 slotuna, Biosundan teknoloji farkına kadar. Şuana kadar ne savunduysan nasıl savunduysan inan hiçbirini mantık çerçevesine oturtarak konuşmuyorsun. Dediğimi yanlış anlama bu sektör hakkında en ufak bilgin yok ama hala çok biliyormuşsun gibi konuşmaya devam ediyorsun belki bir ihtimal anlarsın diye cevap vermeye devam ediyorum, Bir ürün senin gözünde fahiş fiyat ise ve sen o ürüne alıcı değilsen bırak fahişliğine alıcı adam karar verir zaten. Adam istişaresini yapıp isterse am5e geçer isterse 5800x3d alır devam eder. 5800x3d kaçtan gitmesini savunuyorsun bilmiyorum ama elimde 5900X var şuan satmaya kalksam alıcısı hazır 13 binden verir aynı paraya hatta daha altına 7800x3d alırım. Bu arkadaş olur da bu fiyatlara koyarsa işlemciyi direk alırım bile.
hocam okumuyorum okumayacam
git hakaret etti diye şikayet et attır istersen

18k ya 5800x3d ikinci el almak yerine ddr5 ram fiyatı ddr4 ram fiyatına göre daha fahiş seviyede olmasına rağmn çok az bir masrafla 7800x3d li sistem toplanabiliyorsa

5800x3d ye 18k fiyat istemek ahlak yoksunluğudur

kralı gelsin bu doğru değişmez

BAK TEKRAR SÖYLÜYORUM ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM
GRUP YÖNETİMİ OKUSUN ATSIN İSTERSE

5800X3D YE 18K FİYAT İSTEMEK
AHLAKSIZLIKTIR

Geri