Rtx 5080 Ekran Kartı Önerisi Yardım Sistem

sasuruto

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar sistem toplamaya niyetlendim. 5080 Ekran kartı almak istiyorum 3 model arasında kaldım;
-INNO3D Nvidia Geforce RTX5080 X3 Oc
-INNO3D Nvidia Geforce RTX5080 X3
-GALAX GeForce RTX 5080 EX Gamer 1-Click OC

anlamadığım bir konuda çoğu yerde inno3d nin oc olan modeli daha uygun fiyat olabiliyor, oc nin daha pahalı olması gerekmiyor mu?
Galax modeli şu an innolardan 3-5k daha pahalı bu farka neyecek bir şey var mı yada değer mi?
RGB ışıklar benim için olsa da olmasa da önemli değil, asıl arayışım performans.
5080 de en uygun bunlar olduğu için seçeneklerim bunlar, sizce hangisini tercih etmeliyim veya başka bir modele mi bakmalıyım?

Tasarım işiyle ilgileniyorum, (fotoğraf, video, blender) oyun önemli değil onun içinde işlemci olarak;
AMD RYZEN 9 9950X veya AMD RYZEN 9 9900X düşünüyorum 16 çekirdek olması sebebiyle 9950x e yakınım ama çok ısınıyor diyorlar sizce hangisini seçmeliyim veya başka bir işlemciye mi yönelmeliyim?

Ekstra olarak,
Güç kaynağı, Ram, Kasa, Soğutucu, Monitör gibi önerileriniz varsa da duymak isterim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim ilginiz için...

Merhaba arkadaşlar sistem toplamaya niyetlendim. 5080 Ekran kartı almak istiyorum 3 model arasında kaldım;

anlamadığım bir konuda çoğu yerde inno3d nin oc olan modeli daha uygun fiyat olabiliyor, oc nin daha pahalı olması gerekmiyor mu?
Galax modeli şu an innolardan 3-5k daha pahalı bu farka neyecek bir şey var mı yada değer mi?
RGB ışıklar benim için olsa da olmasa da önemli değil, asıl arayışım performans.
5080 de en uygun bunlar olduğu için seçeneklerim bunlar, sizce hangisini tercih etmeliyim veya başka bir modele mi bakmalıyım?

Tasarım işiyle ilgileniyorum, (fotoğraf, video, blender) oyun önemli değil onun içinde işlemci olarak;
AMD RYZEN 9 9950X veya AMD RYZEN 9 9900X düşünüyorum 16 çekirdek olması sebebiyle 9950x e yakınım ama çok ısınıyor diyorlar sizce hangisini seçmeliyim veya başka bir işlemciye mi yönelmeliyim?

Ekstra olarak,
Güç kaynağı, Ram, Kasa, Soğutucu, Monitör gibi önerileriniz varsa da duymak isterim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim ilginiz için...
OC ile OC olmayan model arasındaki tek fark OC modelin saat hızlarının çok az fabrikasyon olarak arttırılmış olmasıdır. Bunu BIOS un içinden manuel olarakta yapabilirsiniz yani ucuz hangisiyse kesinlikle onu alın. Yani X3 daha ucuz direk onu alın veya paraf kartınız varsa Zotac 5080 vatanda geceleri indirime giriyor 6 taksit alabilirsiniz 63.700e düşüyordu heralde.

5090 - ultra 7 270K plus yaparsan arkana bir daha bakmazsın. Yd 5090 120 130k civarı tax free bulunabiliyor

İşlemci olarak bahsettiğiniz işler için INTEL işlemciler daha başarılı. 270K PLUS önerebilirim. Fakat tam yükte 250 watta kadar güç çektiği için 1000w bir güç kaynağı daha güzel olabilir. Ucuz bir 1000w isterseniz https://www.gaming.gen.tr/urun/8675...c-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce

Daha pahalı bir güç kaynağı isterseniz https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-100...-kaynagi-p-51719?utm_campaign=akakce&v=1.27.7
Aradaki fark olarak ses seviyesi NZXT çok sessizdir.

inno3d 5080 oc kullanıyorum gayet memnunum sıcaklık degerlerı vs baya ıyı. fabrıkasyon oc lı al kafan rahat etsın

INNO3D Nvidia Geforce RTX5080 X3 65.800 6 ay vade farksız taksit seçeneği var, Zotac 5080 daha iyise paraf kart çıkartabilirim ama vatanda tekrar öyle mi indirime girer mi beklemeye değer mi?
1 Hafta takip etsen kesin görürsün hocam. Daha iyi midir çok benzerdir tam hangisi daha iyi bilmiyorum ama 2000 TL az değil. Ben aynı fiyatta olsa Zotac seçerdim 1.5 cm kadar daha kalın çünkü.

inno3d 5080 oc kullanıyorum gayet memnunum sıcaklık degerlerı vs baya ıyı. fabrıkasyon oc lı al kafan rahat etsın
aralarında 2k fark var eğer oc daha iyise o kadar para ödüyorum 2k fark daha öderim fakat anlamadığım nokta indirimsiz halleri oc li versiyonlarının fiyatları daha uygun, indirimde de oc lilere daha az indirim uygulanıyor bü yüzden bir tık daha pahalı kalıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 Hafta takip etsen kesin görürsün hocam. Daha iyi midir çok benzerdir tam hangisi daha iyi bilmiyorum ama 2000 TL az değil. Ben aynı fiyatta olsa Zotac seçerdim 1.5 cm kadar daha kalın çünkü.
tamamdır, takip edicem bu gece indirimleri 12 den sonra her gün mü oluyor ona göre takibimi yapıyım hocam

Ekstra olarak,
İşlemci olarak bence 270K al çoklu çekirdekte 9950X dahil hepsini geçiyor yüksek frekanslı Ramlere de AMD gibi sorun yapmıyor, ama AMD alacaksan da 9950X hariç bir şey alma 9900X falan önermem.

Ekran kartı Zotac alabilirsin vatanın sitesinde gece 63K ya düşüyor sık sık.

aralarında 2k fark var eğer oc daha iyise o kadar para ödüyorum 2k fark daha öderim fakat anlamadığım nokta indirimsiz halleri oc li versiyonlarının fiyatları daha uygun, indirimde de oc lilere daha az indirim uygulanıyor bü yüzden bir tık daha pahalı kalıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamamdır, takip edicem bu gece indirimleri 12 den sonra her gün mü oluyor ona göre takibimi yapıyım hocam
Genelde her gün oluyor akşam 10 dan itibaren bak en geç 12 de falan indirimde olmuş oluyor. Bugün olmazsa birkaç gün takip et yakalarsın.

İnno zaten Zotacın ekonomik alt markası, alt markaya üst markadan iyi ürün yollamazlar en kötü ihtimalle aynı segment olurlar.

OC Ler sadece overclock yapılmış modeller oluyor oda çok etkilemiyor hocam kendinizde yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,208
Üyeler
195,300
Son üye
CagkanNovara
Geri