Ramlerim Mhz Sini Yükseltince Çöküyor Max 5800mhz Kullanabiliyorum

Reaksiyon skoru
0
anakartım a620m h 6400mhz destekliyo işlemcim ryzen Ryzen 5 8400F 6000mhz xmp ile destekliyo biostan 6000mhz ye çekince oyunlarda crash veriyor düzgün çalışmıyor ramlerimin markası patriot viper cl32 6400mhz ddr5

Son düzenleme:
Bellek voltajını kaçta deniyorsun

anakartım a620m h 6400mhz destekliyo işlemcim ryzen Ryzen 5 8400F 6000mhz xmp ile destekliyo biostan 6000mhz ye çekince oyunlarda crash veriyor düzgün çalışmıyor ramlerimin markası patriot viper cl32 6400mhz ddr5
anakartlarda galiba rank diye bi muhabbet var işlemcin kaç ranksa ona göre desteklediği ram sınırı var bilgi kısmında 7200 mhz yazıyosa her ramde öyle olmuyo yani

Elindeki anakart giriş seviyesininde giriş seviyesi, kaldırmıyor olma ihtimali var. Firmalar elektronik eşyalara pratikte erişilmesi neredeyse imkansız olan laboratuvar koşullarında aldıkları en yüksek değerleri yazmayı çok severler. Anakartın tam marka modeli neydi?

Bir de işlemcinde silikon piyangosunu kaybetmiş olma şansın var ama zannetmiyorum.
işlemci silikon piyangosu nedir detaylı anlatır mısın

hiç voltajını yükseltmedim ya da düşürmedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

crash vermeye devam ediyor hocam
Tamam ama kaç gözüküyor hızları ayarladığın yerde. Voltaj artırmadan Ram overclock edersen stabil çalışmaz elbette. Kafana göre denemeni önermem öncelikle tüm tüm marka ve modellerinle bir araştırma yap. İşlemci, anakart, Ram marka model her şeyi bir araya getirip bilgi topla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de sana zahmet xmp aktif ederek dener misin? Bazı anakartlar bios updateleriyle xmp kullanabiliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,057
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri