Çözüldü✓ Arc B580 Sıyah Ekran Sorunu

Reaksiyon skoru
0
merhabalar arc b580 ekran kartı aldım elımdekı sıstem a520m k v2 1.1 ve ryzen 5 5500 islemci yenı aldıgım kartı takınca sıyah ekran verıyor ılk baslatmada acılıyor yenıden baslat yapınca acılmıyor sıyah erkranda kalıyor bıos ayarlarından rezıze bar aktıf etsem bıle csm devre dısı edıyorum ama csm advre dısı kalmıyor aldıgım kartı kullanamıyorum bu konuyla tecrubesı olan varmıdır????!!!!

Bana göre açıkca yazıcam
Sorun Eski BIOS sürümlerinde CSM kapatılsa bile sistem bunu kaydedemeyebiliyor veya Re-Size BAR düzgün çalışmıyor.
Çözüm Anakartının destek sayfasına girip en son BIOS sürümünü (varsa "Support for Intel Arc GPUs" notu düşülenleri) indir ve Q-Flash ile güncelle
Yardımcı olabildiysem teşekkür ederim

Bana göre açıkca yazıcam
Sorun Eski BIOS sürümlerinde CSM kapatılsa bile sistem bunu kaydedemeyebiliyor veya Re-Size BAR düzgün çalışmıyor.
Çözüm Anakartının destek sayfasına girip en son BIOS sürümünü (varsa "Support for Intel Arc GPUs" notu düşülenleri) indir ve Q-Flash ile güncelle
Yardımcı olabildiysem teşekkür ederim
evet dostum bıosu son versıyona guncelledım ama degısen bısı yok sorun devam edıyor ):

Bende 5-6 aydır arc b580 kullanıyorum ve her windows güncellemesinde böyle sorunlar olabiliyor. Intel mutlaka 1-2 hafta içinde güncelleme yayınlıyor. Ayrıca HDMI veya DPI girişleri için çevirici kullanıyorsan bu da sürekli siyah ekrana sebep oluyor.

evet dostum bıosu son versıyona guncelledım ama degısen bısı yok sorun devam edıyor (:
Dostum o zaman durum şöyledir bu arc ekran kartı uefi destekliyormuş csm ve mbr eski nesil işletim sistemdir tek çözüm windows uefi şekilde sıfırdan kurman lazım bundan başka aklıma çözüm gelmiyor kusura bakmayın

Dostum o zaman durum şöyledir bu arc ekran kartı uefi destekliyormuş csm ve mbr eski nesil işletim sistemdir tek çözüm windows uefi şekilde sıfırdan kurman lazım bundan başka aklıma çözüm gelmiyor kusura bakmayın
evet wın 11 uefı modunda kurdum neredeyse her yolu denedım sorun yıne devam edıyor):
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende 5-6 aydır arc b580 kullanıyorum ve her windows güncellemesinde böyle sorunlar olabiliyor. Intel mutlaka 1-2 hafta içinde güncelleme yayınlıyor. Ayrıca HDMI veya DPI girişleri için çevirici kullanıyorsan bu da sürekli siyah ekrana sebep oluyor.
hdmı ve dpı bagımsız kullanıyorum sorun yıne aynı):

Driverları silip temiz kurulum yapmayı denediniz mi ? İşlemciyi eski kartınızla sorunsuz kullanmışsanız muhtemelen sorun Driverla alakalı olabilir.

evet arkadaslar sorun cozuldu (FFA) bıos guncellemesı gelmıs ve bunu uyguladım yardımcı olmak ısteyen arkadaslara cok tesekkur edıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,118
Üyeler
195,541
Son üye
Kerem156
Geri