Yardım Oled 2 Monitörden Hangisi Tercih Edilmeli

Reaksiyon skoru
0

https://www.n11.com/urun/samsung-ls...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel

Samsung ve Aoc'un oled monitörleri arasında kaldım daha çok film izleyeceğim ama oyunda oynayacağım, 9070 16gb ekran kartlı sistem aldım yeni. Bunada uyumlu olması açısından hangisini öneririsiniz bilgili arkadaşlar yardımcı olurmu.

Ben olsam aoc alırdım. panel ve detay bilgisinden ziyade samsungun baya kısıtlanmış bir modeli olduğu için.

Aoc hiç duymadığım bir marka olduğu için tereddütte kaldımda film video deneyiminde samsung kadar varmıdır
Samsung tan daha iyi paylaştığın model. Dünyanın en büyük monitör üreticisi ve Philips in monitör ve tv kısmı aoc markasına ait.

Kaynak:
12070.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapay zeka hızlıca araştırsın diye söyledim..

. TPV Technology Nedir?
Tayvan kökenli olan ve üretim üssü ağırlıklı olarak Çin'de bulunan TPV Technology, dünyanın en büyük bilgisayar monitörü üreticisidir. Yıllık bazda küresel monitör pazarının yaklaşık %30'unu tek başına karşılamaktadır.

Hem kendi markaları için üretim yapar hem de dünyanın en ünlü teknoloji markalarına (Dell, HP vb.) fason üretim (ODM/OEM) desteği sağlar.

Dünya genelinde 11'den fazla üretim üssü ve devasa bir lojistik ağı vardır.

2. AOC Markası ve TPV İlişkisi
AOC (Admiral Overseas Corporation), aslen 1967 yılında Tayvan'da kurulmuş köklü bir ekran markasıdır.

Doğrudan TPV'ye Aittir: TPV Technology, AOC'yi tamamen bünyesine katmıştır. Yani AOC, TPV'nin alt markası ve amiral gemisidir.

Konumlandırma: AOC, özellikle fiyat/performans odaklı monitörleri ve AGON serisi altındaki oyuncu (gaming) monitörleriyle dünya çapında çok ciddi bir pazar payına sahiptir.

3. Philips Ortaklığı (TP Vision)
Philips ile olan ilişki bir "ortaklık" olarak başlamış, zamanla tam bir devire dönüşmüştür. Süreç şu şekilde işledi:

2011 - Ortak Girişim: Hollanda merkezli teknoloji devi Philips, televizyon pazarındaki sert rekabetle mücadele etmek için TV bölümünü TPV Technology ile ortak bir şirkete devretti. TP Vision adında yeni bir şirket kuruldu (Hisselerin %70'i TPV'ye, %30'u Philips'e aitti).

2014 - Tam Satın Alma: TPV, Philips'in elinde kalan %30'luk hisseyi de satın alarak TP Vision'ın tek sahibi oldu.

Marka Lisansı: Bugün piyasada gördüğünüz Philips logolu televizyonlar, ses sistemleri ve monitörler aslında TPV Technology (TP Vision) tarafından tasarlanır, üretilir ve satılır. TPV, Philips ismini kullanma hakkına (lisansına) sahiptir ve bunun karşılığında Philips'e telif öder.

Özetle:
Evinize bir AOC veya Philips monitör/TV aldığınızda, aslında her iki ürünün de arkasındaki mühendislik, panel tedariği ve üretim gücü TPV Technology'ye aittir. TPV; AOC'nin doğrudan sahibi, Philips'in ise küresel pazardaki ekran ve TV yüzüdür.

tamam teşşekür ederim. bu fiyata bunun muadili yok sanırım bunu alıp geçeyim mi? kafamda soru işareti kalmsın diye soruyorum sadece.

tamam teşşekür ederim. bu fiyata bunun muadili yok sanırım bunu alıp geçeyim mi? kafamda soru işareti kalmsın diye soruyorum sadece.
Bu fiyata oled olarak G5 ve aoc var sadece. Ama parlaklık ları aşırı düşük sdr ve HDR da bilgin olsun. HDR tatmin etmez diğer oled monitörlere göre bunların parlaklığı aşırı düşük. 25k lık modeller çok daha parlak. Bunlar markaların en giriş seviye modelleri. Eğer parlaklık lazımsa mini led qd alabilirsin.
12068.webp
12049.webp

Bu fiyata oled olarak G5 ve aoc var sadece. Ama parlaklık ları aşırı düşük sdr ve HDR da bilgin olsun. HDR tatmin etmez diğer oled monitörlere göre bunların parlaklığı aşırı düşük. 25k lık modeller çok daha parlak. Bunlar markaların en giriş seviye modelleri. Eğer parlaklık lazımsa mini led qd alabilirsin.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu üründe güzelmiş ama film deneyimi için Oled daha iyi diyorlar siyahları vs daha güzel vermesi açısından.

9060xt sistemle Samsung kullanıyorum görüntü sürekli yenileniyor gibi titreşim yapıyor AoC monitor kolu takılıyorsa onu tercih ederdim

9060xt sistemle Samsung kullanıyorum görüntü sürekli yenileniyor gibi titreşim yapıyor AoC monitor kolu takılıyorsa onu tercih ederdim
takılıyordur herhalde bir bakarım, evet bende aoc alıcam sanırım. OLED film de vs çok farkediyormu memnunmusun

bu samsung monitör ile aoc monitör aynı segment monitör değil, samsung mat oled, aoc parlak oled, sanırım aocun panelini de samsung üretiyordu galiba, abime aoc monitörü almıştık, ben de kullandım güzel bir görüntüsü var ve parlaklık da yeterli bence, kendim şu an samsung oled kullanıyorum, mat oled daha çok hoşuma gittiği için ama bence bu ikilemde aoc almalısın

Bu üründe güzelmiş ama film deneyimi için Oled daha iyi diyorlar siyahları vs daha güzel vermesi açısından.
Genel olarak evet ama bu oled modeller parlaklık açısından aşırı düşük. Eğer sorun olacaksa diye dedim. Trueblack400 bile yok ki bana Trueblack400 bile yetmiyor açıkçası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,227
Üyeler
195,568
Son üye
Emirhan61z
Geri