Hocalarım selamlar. Benim 2 setup hayalim var (Hayal sadece bundan kaç yıl sonra toplarım veya toplayabilir miyim bilmiyorum). Hangisi daha mantıklı bilemiyorum hem size danışmak hemde dream setuplarınızı merak ettiğim için bu konuyu açayım dedim.
1.SİSTEM (NOCTUA SİSTEM)
Noctua fanlarını çok severim hiç kullandınmı nerden seviyosun dersen kullanmadım ama sessizlik çok sevdiğim bir olay o yüzden çok seveceğimi düşünüyorum. Bundan dolayı ful noctua fanlarının kullandığı bir sistem hayal ettim. RGB özellikle sevmem rgb li bir ürünüm varsada kapatırım veya siyah ışığı falan seçerim.
Kasa: Antec C8 Curve Wood 11.500 TL (Curved temperli camlı kasaları severim ama tek parça olacak)
CPU Soğutucu: Noctua NH-D15 G2 Chromax.black 12.300 TL
Ekran Kartı: Asus RTX5080 Noctua Edition 97.000 TL
Kasa Fanları: Noctua NF-A14x25 G2 chromax.black (140mm 10 adet fan lazım bu kasa için 28.800 TL)
İşlemci: 9800x3D
Ram: Hynix modül 2x16 herhangi bir ram (Low profile ve rgb siz olursa iyi olur)
SSD: KC3000 tarzı 1TB bana yeter 2 TB olursa tadından yenmez.
Anakart: Asus TUF B850 Plus Wifi veya Asus Rog Strix B850-F tarzında 12-15k arası bir model düşündüm.
PSU: Corsair RM1000x veya NZXT C1000 Gold PA (Yüksek ihtimal RMx alırdım). Bu şekilde 200k yı geçiyor galiba

Mantıklı veya değil tartışılır ama şunu da sormak istiyorum hakkaten noctua fan parasına değiyormu kullanan arkadaşlar özellikle yorum yaparsa çok sevinirim. Mesela arctic veya thermalright fan alsak sessizlik konusunda devasa bir farkı oluyor mu? (Parası önemli değil sadece değip değmeyeceğini öğrenmek niyetim. Bir gün karşılayamayacak olsam zaten direk vazgeçerim)
2.SİSTEM (KOMPAKT SİSTEM)
Kompakt sistemleride çok severim. MicroATX anakartlı olanları ITX fazla küçük bence. Bu sistemde spesifik bir şeyler belirtmeyeceğim pek ama kabaca İşlemci, Ram, SSD ve PSU aynı olur. Kasa fanı olarak Arctic P12 Pro PWM PST modelleri olabilir.
Anakart: Asus TUF B850M Plus WİFİ modelini çok beğeniyorum fiyatı da bence çok iyi.
Soğutucu: Phantom Spirit 120SE
Ekran Kartı: 5070Ti (320 330mm uzunluğu max)
Kasa: Yukarda belirttiğim gibi curved temperli camlı modelleri seviyorum tek parça olması şartıyla. Kompakt kasadan kastım ATX kasanın üstten yarısı kesilmiş hali değil misal Lian li dan a3 46 cm falan uzunluğu var gemi gibi hiç kompakt olduğunu düşünmüyorum. Alta 2 fan yana 2 fan üste 2 fan egzoza 1 fan şeklinde olması lazım. Her ölçüsüyle kutu gibi olmalı 35x27x37 tarzında ölçüleri olabilir (Salladım ölçüleri kafama göre) Jonsbo TK1 modelini çok beğeniyorum ama airflowu rezalet muhtemelen, bide pahalı baya. Bu kriterleri karşılayan bir kasa biliyorsanız belirtirseniz iyi olur renk farketmez.
Buraya kadar okudunuz mu bilmiyorum başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. Hem benim belirttiğim sistemler hakkında yorum yaparsanız hemde kendi dream setupınızı yazarsanız memnun olurum.