8 GB Ekran Kartları Neden Alınmaz Deniliyor

Muhtemelen öyle olacak.
Benim merak ettiğim, oyunlarda yapayzeka kullanımı arttıkça görsel kalite hatalarının çoğalması, eskiden oyunlarda teknik hataları tartışıyorduk ama görsel hata çok fazla değildi, şimdi en güçlü ekran kartını alıyorsun oyun ekranda %100 düzgün renderlanmıyor, DLSS ve FG güncel olarak çok iyi olsada hala MSAA gibi kusursuz netlik sağlayamıyor, bi nevi bozuk deneyim yaşıyoruz ama bununla ilgili ne yasa var ne yaptırım var.

8 yetebilir ama senin ne için kullanacağına bağlı biraz şuanki oyunları ultrada açar evet ama 1 2sene sonraki oyunlarda sorun çıkarmıyacağının bir garantisi yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben düşük vram uyarısı almadım ram den çektiğini bende söyledim yazdıklarımı okumadın sanırım :D fh 4 ve fh5 i kendim oynadım 8gb ekran kartı ile hiçbir sorun yaşamadım
biraz abartıyorlar bende geçen seneye kadar gtx1650 4gb ile iyi idare ettim.

8 yetebilir ama senin ne için kullanacağına bağlı biraz şuanki oyunları ultrada açar evet ama 1 2sene sonraki oyunlarda sorun çıkarmıyacağının bir garantisi yok

biraz abartıyorlar bende geçen seneye kadar gtx1650 4gb ile iyi idare ettim.
Bende aynı şeyleri yukarıda uzun paragrafta yazdım zahmet edip okursanız orda olacak herşeyi söyledim zaten yarısını okuyarak cevap vermeyin lütfen

8gb 1080p de bile yetmiyor güncel oyunlarda ondan alınmaz.
12gb alt sınır oldu artık hatta 16 alınırsa çok daha iyi.

8gb forza 5 te bile yetmiyor 6 dan bahsetme bile 🤣
6 yıldır 128 mb vram kullanan ben :D

10
55 bin bandında bir sistem dizicem 20 25 bin arası ekran kartına ayıracagım 9060 xt 8 gb veya 5060 ti 8 gb alıp param kenarda kalsın diye düşünmüştüm ama cogu kisi 8 gb alma diyor sebebi nedir 1080 p de oynicam 2 ve 4 k de oynamadığım sürece hikayeli oyunlarda ultra sıkıntı yaşamam bence 8 gb mantıklı değilmi yardımcı olurmusunuz işlemci 7500 f
1080p en low ayarlarda hayatta kalmak istemiyorsan 8gb alma

Bende aynı şeyleri yukarıda uzun paragrafta yazdım zahmet edip okursanız orda olacak herşeyi söyledim zaten yarısını okuyarak cevap vermeyin lütfen
1778931900124.webp

1778931941096.webp

Senin bahsettiğin bu herhalde.

Aynen öyle ram kullanımı artar bu şekilde günü kurtarır ama 1 2 yıl sonrasının garantisi yok bütçe yoksa yapacak bişey yok adamın parası 8gb a yetiyorsa 8gb alsın sorun yaşamaz ama 1 2 yıl sonra yaşayabilir. Kesinlikle bütçe varsa 16 alınmalı ama bu konuyu açab arkadaşın bütçesi olsa düşünmeden alır zaten haksız mıyım? Alsın 8gb 1 2 yıl sonra gider ekran ksrtını değiştirir en kötü ihtimalle şimdilik ona yeter

Aynen öyle ram kullanımı artar bu şekilde günü kurtarır ama 1 2 yıl sonrasının garantisi yok bütçe yoksa yapacak bişey yok adamın parası 8gb a yetiyorsa 8gb alsın sorun yaşamaz ama 1 2 yıl sonra yaşayabilir. Kesinlikle bütçe varsa 16 alınmalı ama bu konuyu açab arkadaşın bütçesi olsa düşünmeden alır zaten haksız mıyım? Alsın 8gb 1 2 yıl sonra gider ekran ksrtını değiştirir en kötü ihtimalle şimdilik ona yeter
55-60k civarına alıcam diyor hocam o fiyata 8gb gpu almak kendi ayagına sıkmak olmaz mı

1080p için 8gb alınır hala abartıldığı kadar önemli değil. Ama 9060xt ya da 5060ti alıp 8gb versiyonunu almak saçma. O modellere bakıyorsan 16gb alacaksın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,686
Üyeler
195,708
Son üye
Keyfoo
Geri