Laptop Önerisi Lazım, Kriterlerimi Belirttim

Reaksiyon skoru
142
Selamlar. Endüstri Mühendisliği okuyorum ve bilgisayarı zaman zaman FH6 ve LOL için kullanıyorum. Elimdeki laptop hem artık eskimesi hem de donanımın geride kalmasından dolayı tatmin etmiyor. Aktif olarak PS5 ve Switch 2ye de sahibim ve dolayısıyla FH6da yüksek ayarlarda sabit 60 görüp okul işlerimde de beni yormayacak bi laptop arayışındayım. Okulda da kullanılacak olduğu için ince kasa bir laptop tercihim, yanımda RGB bi uzay gemisi taşımak istemiyorum. Bütçe olarak 70-80K bandına kadar çıkabilirim ama bu işi ne kadar ucuza çözersem o kadar iyi tabii ki. Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Abicim sana çok güzel bir laptop önerisiyle geliyorum gigabyte a16 gerçekten f/p kralı
daha yeni 65 k falandı ama şuan 68 falan herhalde özelliklerini şöyle sayayım
İ7-13620H işlemci çok verimli serin çalışan bi işlemci gayet yeterli
32 GB DDR5 RAM mükemmel ve ekstra slot var
1TB M2 SSD yine buda ekstra slot taşıyor
Ekranı FHD+ 165 Hz çok iyi
ve gelelim ekran kartına piyasadaki en ucuz 5070 li laptop ama ufak bir sıkıntısı var watt değeri 85 yani bunun önce avantajını söyliyim kesinlikle buz gibi çalışan bi laptop asla soğutma problemi yaşamassın uzun ömürlüdür watt değeri düşük olduğundan performansda tam 5070 performansı vermeyecektir fakat bu fiyat bandındaki en yüksek wattlı 5060 ları bile tokatlıyor zaten bence düşünmeden alın gigabyteın piyasada az laptopu var ama adamlar sağlam yapıyor soğutmaları çok iyi tasarımları sade ve şık bazılarının dezavantaj olarak gördüğü bir özellik var klavye %100 değil bana göre daha iyi de sizi bilmem tabi birde normalde oyuncu laptopları max bataryası bir buçuk iki saat gider eğer bunu performans modundan çıkarırsanız 8 saate kadar batarya ömrü sunuyor harika bi laptop bence kesinlikle almalısınız.

Abicim sana çok güzel bir laptop önerisiyle geliyorum gigabyte a16 gerçekten f/p kralı
ve gelelim ekran kartına piyasadaki en ucuz 5070 li laptop ama ufak bir sıkıntısı var watt değeri 85 yani bunun önce avantajını söyliyim kesinlikle buz gibi çalışan bi laptop asla soğutma problemi yaşamassın uzun ömürlüdür watt değeri düşük olduğundan performansda tam 5070 performansı vermeyecektir fakat bu fiyat bandındaki en yüksek wattlı 5060 ları bile tokatlıyor zaten bence düşünmeden alın gigabyteın piyasada az laptopu var ama adamlar sağlam yapıyor soğutmaları çok iyi tasarımları sade ve şık bazılarının dezavantaj olarak gördüğü bir özellik var klavye %100 değil bana göre daha iyi de sizi bilmem tabi birde normalde oyuncu laptopları max bataryası bir buçuk iki saat gider eğer bunu performans modundan çıkarırsanız 8 saate kadar batarya ömrü sunuyor harika bi laptop bence kesinlikle almalısınız.
Bu fiyata alınmaması gereken bir laptop. İşlemci eski ekran kartı düşük tdp ekran 20ms.

Son düzenleme:
Bu fiyata alınmaması gereken bir laptop. İşlemci eski ekran kartı düşük tdp ekran 20ms.

dostum adamın kriterlerine gigabyte çok daha uygun adam zaten fh6 ve lol oynayacak laptopda zaten fh6da ultrada 60 fps üstünü rahatlıkla görür rgb uzay gemisi taşımak istemiyorum yanımda demiş ayrıca ekranının 20 ms olduğunu nereden çıkardınız birde 5070 sonuçta watt değeri düşükte olsa sonuçta adam çok yüksek bir performans beklemiyor cihazdan 85 watt üzerine çıkmaz hiç bir zaman iş konusundada daha avantajlı uzun batarya deneyimi sunuyor.

Hocam teşekkürler. HP Omenler için ne düşünüyorsunuz yine benzer fiyatlarda daha yüksek wattlı 5070 laptopları var, klavyenin de maalesef full olması lazım. Normalde oyuncu olarak ben %60 klavye kullanıyorum zaten ama okul işlerinde kullanışlı olmuyor.

Hocam teşekkürler. HP Omenler için ne düşünüyorsunuz yine benzer fiyatlarda daha yüksek wattlı 5070 laptopları var, klavyenin de maalesef full olması lazım. Normalde oyuncu olarak ben %60 klavye kullanıyorum zaten ama okul işlerinde kullanışlı olmuyor.
Ekranı %62,5 sRGB ve 144 Hz monitör her türlü LOL'de 144 FPS alacaksanız ben olsam daha yüksek Hz değeri olan laptop alırdım ve 5070 almak varken bu fiyata 5060 almazdım. Pil ömrü ve yüksek Hz laptop istiyorsanız alternatif işlemcisi i7 14650hx ile eşit güçte bir işlemci fena sayılmaz.
dostum adamın kriterlerine gigabyte çok daha uygun adam zaten fh6 ve lol oynayacak laptopda zaten fh6da ultrada 60 fps üstünü rahatlıkla görür rgb uzay gemisi taşımak istemiyorum yanımda demiş ayrıca ekranının 20 ms olduğunu nereden çıkardınız birde 5070 sonuçta watt değeri düşükte olsa sonuçta adam çok yüksek bir performans beklemiyor cihazdan 85 watt üzerine çıkmaz hiç bir zaman iş konusundada daha avantajlı uzun batarya deneyimi sunuyor.
7K koysun attığım Omen'i alsın daha iyi sırf 7K az vericek diye hem GPU watt, CPU ve monitör hz değerinden olmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Ekranı %62,5 sRGB ve 144 Hz monitör her türlü LOL'de 144 FPS alacaksanız ben olsam daha yüksek Hz değeri olan monitör alırdım ve 5070 almak varken bu fiyata 5060 almazdım. Pil ömrü ve yüksek Hz laptop istiyorsanız alternatif işlemcisi i7 14650hx ile eşit güçte bir işlemci fena sayılmaz.

7K koysun attığım Omen'i alsın daha iyi sırf 7K az vericek diye hem ekran kartı wattından ve işlemciden olmaya gerek yok.
Laptopta ana odak saf güç de olmamalı, 13-14. Nesil masaüstünde bile ısınabilen 10nm mimari üzerine kurulu, Core Ultra 200 serisi ise güncel en verimli üretim metodu olan TSMC 3nm bandında üretiliyor.

Ha bu arada Ultra 7 240H gibi adı Ultra 200 ama mimarisi 14. Nesilin benzeri olan 10nm modeller var onlara dikkat etsin laptop bakanlar.

valla hocam bence gigabyte alın ya 85 w size gayet yeter oynadığınız oyunlar malum bu arada geç gördüm kusura bakmayın gigabyte alın keyfinize bakın derim çok sade bi tasarım zaten klavye konusuna gelirsek bence hiç takılmayın o konuya olmayan tuşların hepsi fn+rastgele bir tuşla çalışıyor diye biliyorum.

Konunun üstünden biraz zaman geçmiş ama yine de fikrimi belirtmek isterim: 66.000 liraya Hepsiburada'da satılan Gigabyte A16, kağıt üstünde fena görünmüyor. Fakat kullanıcı sayısı az olduğu için laptop hakkında net bir şey söyleyemiyorum. @Teykage'in 72.000 liraya önerdiği HP Omen 16, hem mühendislik uygulamaları hem de oyunlar için daha uygun bir laptop olur. Pil ömrü konusunda da Gigabyte A16'dan aşağı kalmaz, hatta ondan daha iyi olabilir. Çünkü Intel Core Ultra 7 255H'nin verimliliği gayet iyidir.

Konunun üstünden biraz zaman geçmiş ama yine de fikrimi belirtmek isterim: 66.000 liraya Hepsiburada'da satılan Gigabyte A16, kağıt üstünde fena görünmüyor. Fakat kullanıcı sayısı az olduğu için laptop hakkında net bir şey söyleyemiyorum. @Teykage'in 72.000 liraya önerdiği HP Omen 16, hem mühendislik uygulamaları hem de oyunlar için daha uygun bir laptop olur. Pil ömrü konusunda da Gigabyte A16'dan aşağı kalmaz, hatta ondan daha iyi olabilir. Çünkü Intel Core Ultra 7 255H'nin verimliliği gayet iyidir.
Bunun üstüne 240Hz 2.5K 500 nit ekranı var muazzam bir şey, slim versiyonunu iade edip 3060 Victusumu kullanmaya devam etmiştim çamur seyrediyormuş gibi hissetmiştim aradaki 6-7K'lık fiyat farkına kesinlikle değer yanında gelen 1800 TL değerindeki oyun da cabası.

hocam tam olarak o laptopu aldim zaten. pek deneyimlemedim ama ilk izlenimlerim gayet iyi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

valla hocam bence gigabyte alın ya 85 w size gayet yeter oynadığınız oyunlar malum bu arada geç gördüm kusura bakmayın gigabyte alın keyfinize bakın derim çok sade bi tasarım zaten klavye konusuna gelirsek bence hiç takılmayın o konuya olmayan tuşların hepsi fn+rastgele bir tuşla çalışıyor diye biliyorum.
hocam 115w bir tercih yaptım, olmuşken tam olsun keyifle oynayayım dedim hazır bütçem varken. teşekkürler önerileriniz için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,580
Üyeler
196,996
Son üye
alejandro42
Geri