Çözüldü✓ Yeni Ekran Kartı Görüntüyü Bozuk Veriyor

Hiç driverı kurmadığımdan kaynaklanacağını düşünmemiştim. Çünkü eski ekran kartı driver yüklü değilken böyle olmuyordu. Yaptım düzeldi görüntü. Hala bios ekranına geçiceğim yerde ve bios da görüntü parazitli bu bi sorun mu bilmiyorum ama windowsda sorun yok.
bios güncel mi

Evet güncel. Bilmiyorum o görüntü bozukluğu sorun yaratır mı? Kart sıkıntılı mı bilmiyorum.
windows içinde sorunsuzsa dert değil ama keyfi garanti isteyebilirsiniz

Ben 5070 12 gb ekran kartı almıştım salı günü geldi. Ekran kartını takıp güç bağlantılarını yaptıktan sonra bilgisayarı açınca görüntü karıncalı renkleri bozuk sanki tüplü televizyon gibi vermişti. Burda konu başlığı açıp sorunca güç kaynağından olabileceğini söylemişti arkadaşlar ve ben de gidip msi mag 750GN aldım. Güç kaynağı taktım ve hala 5070 görüntüyü bozuk veriyor ya da hiç vermiyor. Eski ekran kartımı taktığımda bi sorunsuz çalışıyor. Acaba ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da çoktan yaptım ve yeni kartı bozdum mu? Yardım edebilir misiniz?
kabloda sorun var gibi geldi bana

Hojam monitöre bağladığın kablo sağlammı ve güç kablolarını iyice taktınmı anakart sağlammı ?

Vay arkadaş ya inanmıyorum.

Adamın gpusundan görüntü bozuk geliyor diye adama psu aldırmışlar şaka gibi.

Öncelikle konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun;

Görüntü bozuk tüplü televizyon gibi derken şu an sorun devam ediyor değil mi? Bunu telefondan bi ekran görüntüsüyle desteklersen renk paleti ne kadar bozuk bi görelim sorunun driver veya ayarlamalarla alakalı mı yoksa komple donanımsal olduğunu mu çözelim önce

Bize renklerin ne kadar kötü olduğunu görsellerle destekle ona göre yardım edelim
Bilgisizlik psu görüntüyü bozmaz Direkt kartı bozar pc kapanır vs Sanırım kart ile alakalı bir durum var, başka girişler ile denedin mi kardeş hdmi dp falan hepsini bir dene

Psu almadan önce kartı denemek için başka bir kasa bulup ona taksaydınız ya da bir bilgisayarcıya görürüp denetseydiniz keşke. Bence öyle yapın kartı test edin, bozuksa direkt garantiye yollayın.

Bilgisizlik psu görüntüyü bozmaz Direkt kartı bozar pc kapanır vs Sanırım kart ile alakalı bir durum var, başka girişler ile denedin mi kardeş hdmi dp falan hepsini bir dene
Hojam monitöre bağladığın kablo sağlammı ve güç kablolarını iyice taktınmı anakart sağlammı ?
Valla her şeyi denedim. O görüntünün bozulmasının sebebi çok yüksek ihtimalle ekran kartının kendisi. Sistemin diğer bileşenleri ya da kablolar olduğunu zannetmiyorum çünkü eski ekran kartı niye düzgün çalışıyor o zaman? Driverı güncelleyince windowsda problem çözüldü. Biraz kullanıcam. Başka bi problem görürsem garantiye vericem. Kart cidden fabrikasyon hatalı geldiyse de bahtıma tüküreyim borç harç kart aldık başımıza gelene bak.

Valla her şeyi denedim. O görüntünün bozulmasının sebebi çok yüksek ihtimalle ekran kartının kendisi. Sistemin diğer bileşenleri ya da kablolar olduğunu zannetmiyorum çünkü eski ekran kartı niye düzgün çalışıyor o zaman? Driverı güncelleyince windowsda problem çözüldü. Biraz kullanıcam. Başka bi problem görürsem garantiye vericem. Kart cidden fabrikasyon hatalı geldiyse de bahtıma tüküreyim borç harç kart aldık başımıza gelene bak.
Teknoloji şans işidir hocam moral bozmayın hakkınızı arayabilirsiniz sadece süreç yorar sizi garantisini arayın durumu ve çözüm sürecindeki yaptığınız şeyleri bir bir anlatın 14 gün süre kusurlu mal durumundan iade hakkınız var ve bunu kullanmak istediğinizi belirtin baktın ki olmuyor geri yolladılar yine aynı sorun yok dediler tekrar yollayın not alın belgeleri sonra thh başvuru yapacağınızı belirtin şikayet vara da bu durumu ileteceğinizi sonrasında sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum

Teknoloji şans işidir hocam moral bozmayın hakkınızı arayabilirsiniz sadece süreç yorar sizi garantisini arayın durumu ve çözüm sürecindeki yaptığınız şeyleri bir bir anlatın 14 gün süre kusurlu mal durumundan iade hakkınız var ve bunu kullanmak istediğinizi belirtin baktın ki olmuyor geri yolladılar yine aynı sorun yok dediler tekrar yollayın not alın belgeleri sonra thh başvuru yapacağınızı belirtin şikayet vara da bu durumu ileteceğinizi sonrasında sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum

Psu almadan önce kartı denemek için başka bir kasa bulup ona taksaydınız ya da bir bilgisayarcıya görürüp denetseydiniz keşke. Bence öyle yapın kartı test edin, bozuksa direkt garantiye yollayın.
windows içinde sorunsuzsa dert değil ama keyfi garanti isteyebilirsiniz
Son bi durumun ne olduğunu anlatıp konuyu çözüldü yapıcam. Sorun Artık windowsda da biosda da çözüldü. Sistemin işlemcisini ve ekran kartını yenilediğim için win11'e geçtim. Bunun yüzünden Vanguard hata verip acılmıyordu. Biosdan Secure boot açmak gerekiyormuş. Bunu açtıktan sonra nedense bütün sorun çözüldü. Kartın performansında da sorun yok. Çökme, ısınma, görüntü gitmesi gibi problemler de yok. Diğer 5070lerle de üç aşağı beş yukarı aynı performansı alıyorum. ''Valla ne oldu, ne yaşadım, neden çözüldü?'' bilmiyorum. Sorun cidden çözüldü mü onu bile tam bilmiyorum. Yardım eden herkese teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,066
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri