Yardım Ryzen 7 9700x'e Segotep Kule Tipi Yetersiz mi?

105w TDP modunda mı kullanıyorsunuz ?
evet şuan cpuya undervolt yaptım gpuya da yapacağım tekrar deneyeceğim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

son olarak soğutucu yükseltmek istiyorsanız bunu öneririm hem estetik hem performans açısından çok iyi
cidden baya estetik ama soğutma konusunda segoteple ciddi fark var mıdır

10 derece farkeder.

ciddi fark eder ama büyük bir soğutucu kasaya sığar mı bakmak lazım

Forumda böyle bir konu olduğunu biliyorum ancak benim sormak istediğim farklı.
Segotep kule tipi soğutucum var ama rust oynarken ilk başlarda 200+ olan fps 120-130lara kadar düşüyor ve işlemci 80 derecenin altına inmiyor.
İndirimde olan sıvı soğutuculardan bitfenix sakiel 240 alsam işimi görür mü yoksa segotep kule tipi daha mı iyi?
Farklı fikriniz varsa da dinlerim
1000057429.webp

Forumda böyle bir konu olduğunu biliyorum ancak benim sormak istediğim farklı.
Segotep kule tipi soğutucum var ama rust oynarken ilk başlarda 200+ olan fps 120-130lara kadar düşüyor ve işlemci 80 derecenin altına inmiyor.
İndirimde olan sıvı soğutuculardan bitfenix sakiel 240 alsam işimi görür mü yoksa segotep kule tipi daha mı iyi?
Farklı fikriniz varsa da dinlerim
Ben bu şekilde yaptım artı bı fan daha tavsiyeederim çok farkediyor bide bios ayarlarindan fan egrilerini duzenlemelisiniz

Ciddi emek var 3. fan ve kelepçeler falan baya iyi güle güle kullanın :)

hocam birincisi 9800x3d bile o kadar fps veremiyor o oyunda ikincisi rust için neden 7800xd3 değil de 9700x tercih ettiniz rust bağıra bağıra l3 önbellek isteyen bir oy un
haklısın ama vade farksız 9 taksit oem paket olarak aldım psu cort çıktı onu değiştirdim ama işlemciyi ellemedim ve 200+ fps alıyordum bu arada ciddiyim nasıl alıyordum şuan benim de kafam basmıyor ama alıyordum

ciddi fark eder ama büyük bir soğutucu kasaya sığar mı bakmak lazım
kasam çok büyük sığmama imkanı yok ama gerek kalmadı undervolt kurtarıcım oldu fps drop yemiyorum undervolttwn sonra bi oyuna gireyim dedim çok keyifli geçti bilgisayardan hem serin çalışmasını hem az güç harcamasını hem de iyi performans vermesini istemek için gerçekten iyi bilmek dilinden anlamak lazım, şuan bile çok fark etti buna detaylı bi undervolt yapılsa kim bilir nolur

Sadece soğutucu değil kasa ve kasa fanlarında önemli. Kasa da hava akışı yoksa en iyi soğutucuyu al performansını tam veremez.

şahsen ben de 9700x'i B850m Force anakart veThermalright pearless assasin 120SE rgb ile kullanıyorum. pbo ayarlarıyla +200 MHz verdim ve curve optimizer ile -40mV undervolt yaptım. Macun olarak Thermalright tf8 (13.8 M/m-K)105w tdp modu açık oyundan oyuna göre sıcaklıklarım değişiyor. Mesela monster hunter worldde 68 dereceyi geçmiyor. 7 days to dieda 72 derecelerde geziyor. Dying light 2 de 75 derecelerdeAma ilginçtir ki assassins creed origins oynarken 82 83 derecelere çıkıyor. Kasam dark diamond pro yenisini sipariş ettim soğutması kötü bunun lianli vector v100r aldım. Dediğim gibi oyuna göre aşırı fark var. Rx6800xt ekran kartıyla kullanıyorum daha güçlü ekran kartınız varsa daha fazla ısınır zaten işlemci mantıken. 105w modu kapalıyken çünkü 50-55 üzerine hiç çıkmadı sıcaklıklarım aşırı serin çalışıyordu.

Ayrıca sizin kullandığınız termal macun , Ekran kartınızın gücü, kasa ve anakartınız da bu sıcaklığa doğrudan etki eder. Onları belirtseniz daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,572
Üyeler
196,993
Son üye
Noname918
Geri