Kyk'da Eşyalarım Çalınır mı?

Reaksiyon skoru
18
Lianli q58'e (14 litre) mini itx bir masaüstü pc topluyorum. Arzopa z1fc taşınabilir monitör ve kablosuz ekipmanlar alacağım.

30 lite bir çantada 7-8kg taşıyıp kampüste gezdirmeyi planlıyorum.

Tabii ki çoğunlukla KYK'da olacağım. Odada çalınma riski var mı? Kameralar nasıl oluyor? Odaya giren görevliden bile şüphelenmem mi lazım? Güvenmek istiyorum ama eşyalarını çaldıranlara denk geldim. Ne kadar doğru?

Laptop al demeyin. 12/16gb vram şart projelerim gereği. 3080 veya 4080'li bir laptop 100.000'den aşşağı değil. Ben bu sistemi en iyi parçalarla 50k ya bile maal etmeyeceğim.

odalarda genel kamera yok,çalsalar çalarlar tamamen yanındakilere bağlı,yanındakiler çalmasa bile odalarda kilit yok Bi başkası alabilir

arkadaşın kaskını çalmışlardı kyk ... çukuru

Kykya sistem götürme fikrini kim attı ortaya acaba 😂 laptop götür kafam rahat olsun sistem götürürsün bi bakmışsın tam ram yok ortada kalırsın

Lianli q58'e (14 litre) mini itx bir masaüstü pc topluyorum. Arzopa z1fc taşınabilir monitör ve kablosuz ekipmanlar alacağım.

30 lite bir çantada 7-8kg taşıyıp kampüste gezdirmeyi planlıyorum.

Tabii ki çoğunlukla KYK'da olacağım. Odada çalınma riski var mı? Kameralar nasıl oluyor? Odaya giren görevliden bile şüphelenmem mi lazım? Güvenmek istiyorum ama eşyalarını çaldıranlara denk geldim. Ne kadar doğru?

Laptop al demeyin. 12/16gb vram şart projelerim gereği. 3080 veya 4080'li bir laptop 100.000'den aşşağı değil. Ben bu sistemi en iyi parçalarla 50k ya bile maal etmeyeceğim.
donunu çalarlar diyim sen anla

odalarda genel kamera yok,çalsalar çalarlar tamamen yanındakilere bağlı,yanındakiler çalmasa bile odalarda kilit yok Bi başkası alabilir
arkadaşın kaskını çalmışlardı kyk ... çukuru
Kykya sistem götürme fikrini kim attı ortaya acaba 😂 laptop götür kafam rahat olsun sistem götürürsün bi bakmışsın tam ram yok ortada kalırsın
donunu çalarlar diyim sen anla

Hocam ue5 de çalışmak için 12gb vram şart. 8gb kartla denedim çöküyor veya aşırı takılmalı gidiyor. 200x200 bir mapi çalıştırmak aşırı zor. Prosedürel oluşturmalar optimize edilmeden kullanılamıyor. Direkt motoru değiştirip godota dönmeliyim. O zaman elimdekiler kısıtlanacak ve pazar marjım düşecek. 100.000 TL basacak bütçe ne bende ne ailemde var. Mini pc uzun vadede daha kaarlı. Eğer işi büyütüp daha büyük risk almak istersem donanım upgrade yapmak mümkün. Am5 sistem ile yıllarca güncel kalabileceğim. Monitör kırılırsa yenileyebilirim. Laptopa bir şey olursa ya mefta yada çok maaraflı teknik servis. Hiç worth değil

Güvenlik için önerdiğiniz bir yöntem var mı? Her kullanım sonrası dolabımı kilitlesem ekstra bir şey kazanmış olur muyum? Üniversite yurtlarında kalmak mümkün mü? Ayrı ev 4-5 kişiylr Ankara'da ne kadar mümkün? Kyk veya üni yurtlarında 6 kişilikte var, 2 kişilikte var, stüdyo tipi (çok pahalı) de var. Bilginiz var mı? 3 kişi güvenli sınır dediğiniz var mı? Laptop alan biriyseniz nasıl koruyorsunuz cihazlarınızı? İşin ciddiyetini anladım. Ne kadar paranoyak olmalıyım? Psikoloji kaldırır seviyedeyse ben bu riski almak istiyorum.

Hocam ue5 de çalışmak için 12gb vram şart. 8gb kartla denedim çöküyor veya aşırı takılmalı gidiyor. 200x200 bir mapi çalıştırmak aşırı zor. Prosedürel oluşturmalar optimize edilmeden kullanılamıyor. Direkt motoru değiştirip godota dönmeliyim. O zaman elimdekiler kısıtlanacak ve pazar marjım düşecek. 100.000 TL basacak bütçe ne bende ne ailemde var. Mini pc uzun vadede daha kaarlı. Eğer işi büyütüp daha büyük risk almak istersem donanım upgrade yapmak mümkün. Am5 sistem ile yıllarca güncel kalabileceğim. Monitör kırılırsa yenileyebilirim. Laptopa bir şey olursa ya mefta yada çok maaraflı teknik servis. Hiç worth değil

Güvenlik için önerdiğiniz bir yöntem var mı? Her kullanım sonrası dolabımı kilitlesem ekstra bir şey kazanmış olur muyum? Üniversite yurtlarında kalmak mümkün mü? Ayrı ev 4-5 kişiylr Ankara'da ne kadar mümkün? Kyk veya üni yurtlarında 6 kişilikte var, 2 kişilikte var, stüdyo tipi (çok pahalı) de var. Bilginiz var mı? 3 kişi güvenli sınır dediğiniz var mı? Laptop alan biriyseniz nasıl koruyorsunuz cihazlarınızı? İşin ciddiyetini anladım. Ne kadar paranoyak olmalıyım? Psikoloji kaldırır seviyedeyse ben bu riski almak istiyorum.

Hocam diyelim sistem masanızda kaldı kitlediniz odayı çıktınız falan. Oda arkadaşınız geldi kapıyı kitlenmeden gitti. Biri girse kasayı götürse yeter ki çok meşhurdur kykda hırsızlık. Laptop kullananlar da ya yanında taşıyor ya şahsi dolabında kilit vurup bırakıyorlar

Hocam diyelim sistem masanızda kaldı kitlediniz odayı çıktınız falan. Oda arkadaşınız geldi kapıyı kitlenmeden gitti. Biri girse kasayı götürse yeter ki çok meşhurdur kykda hırsızlık. Laptop kullananlar da ya yanında taşıyor ya şahsi dolabında kilit vurup bırakıyorlar
Hocam kasa çok küçük. 30 litre bir dolaba tüm ekipmanlar çok rahat sığar. Eğer kilit vurup uyuyabileceksem veya dışarı çıkabileceksem ve bunu yaparken paranoyak olmayacaksam saklamak sorun değil. Cidden markete gidip gelirken bile yaşanacak bir olay mı? KYK'yı kafadan çıkarmak üzereyim.

Hocam kasa çok küçük. 30 litre bir dolaba tüm ekipmanlar çok rahat sığar. Eğer kilit vurup uyuyabileceksem veya dışarı çıkabileceksem ve bunu yaparken paranoyak olmayacaksam saklamak sorun değil. Cidden markete gidip gelirken bile yaşanacak bir olay mı? KYK'yı kafadan çıkarmak üzereyim.
Sorun hirsizliktan cok yonetimin umursamamasi. Hirsizlik illaki olabilir bunu engelleyemezsin ama onlem alabilirsin. Araban kapinin onundeyken birinin calma ihrimali her zaman var sen onlem alirsin kamera, kapali garaj, alarm, kilit vs vs ama yonetimin umurunda degil. Kyk da kaldigim sure boyunca gordugum olay yonetim ogrencilerden nefret ediyor. Gerekli yerlere durumla ilgili sikayet yaptim sonuc yok cevap bile gelmedi. Evet markrtr gideken alirlar o kadar insan arasindan hirsizi bulacaklarini hic sanmiyorum. Kamera var ama kendilerine var. Daha yurdun telefonunu resmi siteye yazmayan random siteye yazacak kadar isbilmez insanlarin calistigini gordum. Ben kyk dayken dolaba asma kilit takiliyordu acikcasi asma kilidi kirmak kolay. Zaten oda 6 kisi oda icinde kamera yok kim vurduya gider.

DSorun hirsizliktan cok yonetimin umursamamasi. Hirsizlik illaki olabilir bunu engelleyemezsin ama onlem alabilirsin. Araban kapinin onundeyken birinin calma ihrimali her zaman var sen onlem alirsin kamera, kapali garaj, alarm, kilit vs vs ama yonetimin umurunda degil. Kyk da kaldigim sure boyunca gordugum olay yonetim ogrencilerden nefret ediyor. Gerekli yerlere durumla ilgili sikayet yaptim sonuc yok cevap bile gelmedi. Evet markrtr gideken alirlar o kadar insan arasindan hirsizi bulacaklarini hic sanmiyorum. Kamera var ama kendilerine var. Daha yurdun telefonunu resmi siteye yazmayan random siteye yazacak kadar isbilmez insanlarin calistigini gordum. Ben kyk dayken dolaba asma kilit takiliyordu acikcasi asma kilidi kirmak kolay. Zaten oda 6 kisi oda icinde kamera yok kim vurduya gider.
Güzel yorum. Kyk'yı kafadan baya sildim. Alternatiflerinin maliyetini karşılamaya çalışacağım.

Peki üniversite yurdu da sizce aynı mı? Hiç bulundunuz mu? Yoksa tamamen üni sine göre değişir mi?

Dolaba kilit vurarsın.
Sorun yok onda.
Ama eğer oda arkadaşların güvenilir değilse sıkıntı.
Tek onlar alabilir oradan.

Kasayı güvenli bir yerde bırakıp uzaktan bağlan, iyi bir internet gerekir ama sıfır risk olur. Kampüste kasayla dolaşmak çok çılgın bir fikir 😀

Veya ikinci elden 5070Ti li bir laptop al geç o kadar da pahalı değiller. Mini sisteme (en az 4070 alacağını varsayarak) ekipmanlarla 50K üstü paralar verileceğine 70K civarına her yere rahatça götürebileceğiniz bir laptopunuz olur.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,212
Üyeler
196,915
Son üye
kuWarsy
Geri