5070 Ti'li Sistem İçin Geri Kalan Parçalar Hk.

rikanro

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar sistemimi toplamaya az kaldı mevcut aldığım parçaları aşağıda listeledim. Geri kalan parçalar hakkında tavsiyelerinizi yazabilir misiniz.
Alınmayanlar işlemci kasa psu ve soğutma sistemi

İşlemci
→ Alınmadı 9800x3d düşünüyorum​
Anakart (Alındı 9999 TL)
→ MSI MAG B850 TOMAHAWK​
RAM (Alındı 22.298 TL)
→ 2 adet Lexar THOR RGB 2nd Gen LD5U16G60C36BV-RGS 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Ram (Tek tek alındı umarım dual channelda sıkıntı çıkarmaz)​
Ekran kartı (Alındı 47999 TL)
→ GAINWARD Geforce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16GB GDDR7 256bit​
SSD (Alındı 9999 TL)
→ KIOXIA 2TB EXCERIA HEATSINK NVMe Gen4 M.2 2280 SSD 6200MB Okuma / 4900MB Yazma​
Güç kaynağı
→ Alınmadı Enermax Revolution III 850W düşünüyorum​
Kasa
→ Alınmadı.​
Soğutma sistemi
→ Alınmadı.​
Ekleme :​
Monitör (Alındı)​
ASUS 26,5" ROG STRIX XG27AQWMG 0,03Ms 280Hz OLED​

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ursa
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için anakart ram ekran kartı ve ssdyi aldım geriye kasa soğutucu güç kaynağı işlemci kaldı

işlemci 9800x3d düşünüyorum
kasa lianli vector alabilirim
psu olarak enermax 850w düşünüyorum cratos ile arasında ne farkı var
hava soğutucu yeterli gelir mi ki

Merhabalar sistemimi toplamaya az kaldı mevcut aldığım parçaları aşağıda listeledim. Geri kalan parçalar hakkında tavsiyelerinizi yazabilir misiniz.

İşlemci
Anakart (Alındı)
→ MSI MAG B850 TOMAHAWK​
RAM (Alındı)
→ 2 adet Lexar THOR RGB 2nd Gen LD5U16G60C36BV-RGS 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Ram (Tek tek alındı umarım dual channelda sıkıntı çıkarmaz)​
Ekran kartı (Alındı)
SSD (Alındı)
→ KIOXIA 2TB EXCERIA HEATSINK NVMe Gen4 M.2 2280 SSD 6200MB Okuma / 4900MB Yazma​
Güç kaynağı
Kasa
→ Alınmadı.​
Soğutma sistemi
→ Alınmadı.​
Monitör (Alındı)​
Aldığın fiyatları ve iade sürelerinin geçip geçmediğini belirtirsen hocam daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için anakart ram ekran kartı ve ssdyi aldım geriye kasa soğutucu güç kaynağı işlemci kaldı

işlemci 9800x3d düşünüyorum
kasa lianli vector alabilirim
psu olarak enermax 850w düşünüyorum cratos ile arasında ne farkı var
hava soğutucu yeterli gelir mi ki
Anakartı , Rami ve ekran kartını iade edebiliyorsanız edin. Dediğim gibi tomahawklarda sorunlar çok ama kendi kararınız. Ramler çok daha iyi olur mümkünse kesinlikle attığımı alın. Attığım Battle ax in soğutması tuf ile aynı nerdeyse sff bir kart değil daha soğuk çalışıyor seçtiğinize göre ve seçtiğiniz o fiyata alınmaz. Hava soğutucu rahatlıkla yeter zaten üst seviye hava soğutuculardan mp7. Cratos biraz daha iyi bir model ama 4-5 dk da bir full yükte fan döndürüp sonrasında yavaşlama olayı var kronik ama zararı yok sadece ses.

Aldığın fiyatları ve iade sürelerinin geçip geçmediğini belirtirsen hocam daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.
Hocam konu başında aldıklarımın fiyatlarını güncelledim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakartı , Rami ve ekran kartını iade edebiliyorsanız edin. Dediğim gibi tomahawklarda sorunlar çok ama kendi kararınız. Ramler çok daha iyi olur mümkünse kesinlikle attığımı alın. Attığım Battle ax in soğutması tuf ile aynı nerdeyse sff bir kart değil daha soğuk çalışıyor seçtiğinize göre ve seçtiğiniz o fiyata alınmaz. Hava soğutucu rahatlıkla yeter zaten üst seviye hava soğutuculardan mp7. Cratos biraz daha iyi bir model ama 4-5 dk da bir full yükte fan döndürüp sonrasında yavaşlama olayı var kronik ama zararı yok sadece ses.
Konu başında fiyatlarını güncelledim. Sistemi bütçemi düşünerek sınırlı bilgimle almaya çalıştım ama aldığım fiyatlarla iade ettikten sonra alacağım parçalar buna değecek mi gönül ister ki en iyi sistemleri toplayım ama bütçe meselesi zorluyor

Son düzenleme:

İşlemci
Anakart (Alındı 9999 TL)
→ MSI MAG B850 TOMAHAWK​
RAM (Alındı 22.298 TL)
Ekran kartı (Alındı 47999 TL)
SSD (Alındı 9999 TL)
Güç kaynağı
Kasa
→ Alınmadı.​
Soğutma sistemi
→ Alınmadı.​
Monitör (Alındı)​
Eğer iade süresi geçmediyse direk hynix A die lı bir kit olan şunu alman daha mantıklı hocam aradaki fiyata değer https://www.hepsiburada.com/lexar-a...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.37.4

Güç kaynağı olarak almışken en iyisi olsun aslan alıyosun yeminden kaçma https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-850...-kaynagi-p-51717?utm_campaign=akakce&v=1.15.7

Soğutma olarak hava soğutma istersen Phantom Spirit 120SE alabilirsin. Sıvı istersen Arctic LF III Pro 360 veya Lian li Galahad II Lite Performance 360 modelleri gayet sağlamdır. Daha ucuz sıvı soğutma seçenekleri var ama ne kadar sesli/sessiz çalışıyorlar bilgim yok. Ama 3k ya aldığın bir sıvı soğutma da soğutabilir işlemciyi.

Hocam konu başında aldıklarımın fiyatlarını güncelledim

Konu başında fiyatlarını güncelledim. Sistemi bütçemi düşünerek sınırlı bilgimle almaya çalıştım ama aldığım fiyatlarla iade ettikten sonra alacağım parçalar buna değecek mi gönül ister ki en iyi sistemleri toplayım ama bütçe meselesi zorluyor
2.El mi aldınız anakartı? Rami iade edebiliyorsanız edin tekrar diyorum bu arada attığım rame çıkmaya değer hynix a

Raijintek Cratos iyi bir güç kaynağı tek eksisi dediğim gibi smart fan özelliği garip çalışıyor arada bir full yük döndürüp 1 saniye sonra susuyor geri. Hava soğutucu da yeterli argb istersen fsp mp7 istemezsen phantom spritte alabilirsin.

Cratosta kronik fan problemi var neden öneriliyor anlayamıyorum.

Ekran kartını değiştirmene gerek yok 6k fazla verilecek bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Cratosta kronik fan problemi var neden öneriliyor anlayamıyorum.
Fan kroniğinin ses dışı bir elektriksel zararı yok. Kaliteli bir güç kaynağı A tier zaten bir tek fanı kötü fiyatınıda göz önünde bulundurursan alınabilir enermaxında fanı yükte sesli diye biliyorum ama o da alınabilir bi model ama çıkabiliyorsa alsın daha iyisini

Fan kroniğinin ses dışı bir elektriksel zararı yok. Kaliteli bir güç kaynağı A tier zaten bir tek fanı kötü fiyatınıda göz önünde bulundurursan alınabilir ama çıkabiliyorsa alsın daha iyisini
Ama önerirken bunu belirtmenizi tavsiye ederim. Fanıyla olan durumu bilmeden alan biri hayal kırıklığı yaşayabilir.

NZXT modelinden daha iyi değil cratos hocam onu kastediyorsanız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,832
Üyeler
197,064
Son üye
ReaLx99
Geri