Cpu Paketleme Sorunu

sasuruto

80+
Reaksiyon skoru
2
İncehesap üzerinden Intel 270K Plus işlemci satın aldım. Özellikle özenli paketleme yapılmasını rica etmeme rağmen yine garip bir paketleme ile gönderilmiş.

Daha önceki siparişimde de Intel işlemciyi AMD’nin plastik işlemci koruyucusuna koyup göndermişlerdi. Bu sefer aynı durum yaşanmasın diye özellikle mail attım fakat yine AMD’nin işlemci plastik kalıbını kullanmışlar. Sadece ekstra olarak etrafını lastikle sarmışlar.

Sorun şu ki AMD’nin plastik koruyucusu Intel işlemciye küçük geldiği için işlemcinin köşeleri plastiğe baskı yapmış ve temas etmiş durumda. Görünürde büyük bir hasar yok ama bu durum işlemciye zarar vermiş olabilir mi? Özellikle köşelerde çizilme veya pin/pad tarafında problem oluşturma ihtimali var mı?

Sizce direkt iade/değişim sürecine girmeli miyim yoksa çok önemli bir durum değil midir?

Ekler

• 55.webp
    55.webp
    395.9 KB · Hit: 28
  • 56.webp
    56.webp
    313.6 KB · Hit: 24
Bence işlemci konusunda bazı şeyleri cok kafaya takıyorsunuz. Kutulu alabilirdiniz korkuyorsanız. Şayet işlemcinin üzerinde pinler olmadığı için herhangi bir problem teşkil etmez ki sisteme takıp çalıştırdıgınızda problem yok ise gayet kullanılabilir. Bir problem var isede değişimi yapılabilir diye düşünüyorum.

İncehesap üzerinden Intel 270K Plus işlemci satın aldım. Özellikle özenli paketleme yapılmasını rica etmeme rağmen yine garip bir paketleme ile gönderilmiş.

Daha önceki siparişimde de Intel işlemciyi AMD’nin plastik işlemci koruyucusuna koyup göndermişlerdi. Bu sefer aynı durum yaşanmasın diye özellikle mail attım fakat yine AMD’nin işlemci plastik kalıbını kullanmışlar. Sadece ekstra olarak etrafını lastikle sarmışlar.

Sorun şu ki AMD’nin plastik koruyucusu Intel işlemciye küçük geldiği için işlemcinin köşeleri plastiğe baskı yapmış ve temas etmiş durumda. Görünürde büyük bir hasar yok ama bu durum işlemciye zarar vermiş olabilir mi? Özellikle köşelerde çizilme veya pin/pad tarafında problem oluşturma ihtimali var mı?

Sizce direkt iade/değişim sürecine girmeli miyim yoksa çok önemli bir durum değil midir?
Bence güzel paketleme, başka satıcı bana altında pinleri olan AM4 işlemciyi köpük benzeri bir şeyi koli bandıyla bantlanarak yollamıştı. Öyle şeylerden dolayı sorun çıkmaz genelde.

Bence işlemci konusunda bazı şeyleri cok kafaya takıyorsunuz. Kutulu alabilirdiniz korkuyorsanız. Şayet işlemcinin üzerinde pinler olmadığı için herhangi bir problem teşkil etmez ki sisteme takıp çalıştırdıgınızda problem yok ise gayet kullanılabilir. Bir problem var isede değişimi yapılabilir diye düşünüyorum.
Maalesef bende kafaya takmak istemiyorum fakat Türkiye de kolay erişemiyoruz her şeye ve yetkili satıcı tercih edip amd nin plastik koruyucu ile gönderim yapılınca ve plastik koruyucu küçük geldiği için işlemciye hasar verebilme potansiyeli olunca insanın morali bozuluyor kafaya takıyor. Heves edip zar zor sistem toplamaya çalışıyorum bu detaylar moral, zaman, stres ve heves kırıcı olabiliyor. Bu iade ve değişim süreçleri ile uğraşmayı bende sevmiyorum onun için forumda benden daha bilgi sahibi insanlardan bilgi almak istedim bi nevi içimi rahatlatmak için.

Tray işlemciler hep böyle gönderiliyor o kutu içinde zarar alabilecek bir ürün değil ki kutuyu sadece öyle gönderdiklerini düşünmüyorum patpata'da sarmışlardır sorun olmaz o yüzden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,172
Üyeler
196,909
Son üye
fozcinar1985
Geri