Uyarı! Rampage Kaisel Klavye "Kablosuz" Diye Satılıyor ama Cihaz Tamamen Kablolu

mdlbslr

80+
Reaksiyon skoru
12
Selam dostlar,

19 Mayıs'ta Hepsiburada üzerinden "Rampage Kaisel" manyetik switchli klavye aldım. Hem Hepsiburada ürün açıklamasında, hem Segment'in kendi resmi sitesinde hem de kocaman harflerle klavyenin kutusunda, kasasınsda, açıklamasında her yerde "2.4 GHz, Bluetooth, Wireless" desteklediği yazıyordu.

Kutuyu bir açtım, tam bir fiyasko:
  • İçinden kablosuz bağlantı için herhangi bir dongle çıkmadı.
  • Klavyenin sağında, solunda, altında cihazı pille/bataryayla açıp kapatacak bir on/off tuşu yok.
  • Bluetooth veya Wireless moduna geçmek için herhangi bir anahtar koymamışlar.
  • Type-C kablosunu çektiğiniz an klavye direkt kapanıyor, muhtemelen içinde batarya bile yok!
  • Kullanım kılavuzunun Türkçe kısmında sadece "USB'yi takın çalışır" yazıyor.
Kısacası ortada donanımsal olarak hiç var olmayan bir özelliği, her yere kocaman "Kablosuz" , "Çoklu Cihaz Desteği" yazarak satıyorlar. Bildiğiniz ayıplı mal ve insanları açıkça yanıltıyorlar. Segment Bilgisayar'a gerekli şikayet maillerini attım, sonucu bekliyorum.

Durumu kanıtlarıyla beraber videoya çektim. Almayı düşünen veya etrafında alacak olan varsa en az 5 kere daha düşünsün... Ekonomik fiyata çok fazla özellik vadediyor gibi duruyor ama eğer kablolu ve manyetik alacaksanız forumda da onlarca kez konusu açıldı çok daha uygun fiyata muadiller var.

🎥 İnanmayanlar için video linki:

Siz siz olun, dikkat edin. Firmadan dönüş alırsam konuyu güncellerim. Herkese iyi forumlar!

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Büyük rezillik. Aldığı ürünün kutusunun üstünde kablosuz yazıyor. Ürünün arka etiketinde kablosuz yazıyor.

Yani adamların arge birimi yok onu biliyoruz. Katalogdan parça seçtirip yaptırıyorlar, onu da biliyoruz. Ama kardeşim çinden gelen ürünlerinizi bir birim açında bir zahmet, kutuları açsınlar kontrol edip tekrar paketlesinler. Çinde bunlara hıyar gönderilse öyle müşteriye dağıtacaklar.

Sonra rampage e para verilmez dediğimde, sinirlenen beyni olmayan rampage içerik üreticileriyle uğraşıyoruz.

kablosuz özgürlüğü derken kabloyu çıkartınca özgürce parkta bahçede yanınızda gezdirebilirsiniz diye mi kastettiler acaba

hocam video da adresiniz gozukuyor isterseniz sansurleyip tekrar paylasin

hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. paketleme hatası mı olmuş acaba. kablolu kablosuz kutusuna koymuşlar. çinde paketleniyor çünkü bunlar. illaki rampage destek sağlayacaktır. durum hakkında güncellemeleri merak etttim :D neler olacak ileride

hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. paketleme hatası mı olmuş acaba. kablolu kablosuz kutusuna koymuşlar. çinde paketleniyor çünkü bunlar. illaki rampage destek sağlayacaktır. durum hakkında güncellemeleri merak etttim :D neler olacak ileride
Sadece kutu olsa neyse üründeki etikette de kablosuz yazıyor, ürünü komple yanlış mı etiketlediler bilmiyorum.

Ürünün kablolu olduğunu Rampage bile bilmiyordur. Çin'e gidip kim kontrol edecek?

Tekrardan selamlar ,

Firmaya attığım şikayet maillerine bugün bir cevap geldi.

Eklerde belirttim ama Segment Bilgisayar'dan gelen yanıtta kısaca şunu diyorlar: "Evet haklısınız, kutu üretiminde ve web sitesinde sehven hata yapılmış. Ürün sadece kablolu. Özür dileriz, isterseniz ürünü iade edin." Kendi sitelerinde ufak da bir indirim kodu tanımlamışlar ama bir daha alacağımı zannetmiyorum.

Sorun şu noktada hala devam ediyor, ürün an itibariyle hala Hepsiburada, Trendyol ve kendi sitelerinde "2.4 GHz, Bluetooth, Kablosuz" ibareleriyle satılmaya devam ediyor. Kaldırılacağına dair ikinci bir mail, paylaşımımdan kısasa süre sonra geldi o yüzden metnimi güncelliyorum.

Özetle: İlanda yazan kablosuz ve bluetooth özellikleri gerçeği kesin olarak yansıtmıyor, tescillendi.
Ben iade sürecimi başlattım (şirket alımı olduğu için iade faturası keseceğim) ama almayı düşünen veya sepetinde bekleten varsa şu an için uzak dursun. Hem paranıza yazık hem de vaat edilen hiçbir özelliği alamayacaksınız.

Gelişmeler şimdilik bu kadar, herkese iyi forumlar!

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-22 085856.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-22 085856.webp
    194 KB · Hit: 26
  • 96637.webp
    96637.webp
    112.5 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2026-05-22 094923.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-22 094923.webp
    50.1 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
Geri