Loky
Moderatör
- Reaksiyon skoru
- 19,190
Yok sağlığı öldü gene.windows kurulu olana oyun kurmamanın faydası oluyor mu ben tek ssd kullanıyorum şimdilik
Yok sağlığı öldü gene.windows kurulu olana oyun kurmamanın faydası oluyor mu ben tek ssd kullanıyorum şimdilik
1-2 seneye geleceğini düşünüyorum.Evet mpg muadili. Bana kalırsa dp 2.1 falan saymam ve mag olanda muadil derim. Fiyat farkı uçuk.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sen kısaca mükemmel olsun istiyorsun. Mükemmel bir ürün gelmez.
Seneye trueblack600 gelecek trueblack 1000 istiyorsun. VRR flicker da gsync modülü falan koyarlarsa azalır. Şu anlık her oled monitörde olan çözülmesi zor bir sorun.1-2 seneye geleceğini düşünüyorum.
Sadece tasarım için kullanacaksanız oled almayın derim. Birazcık tasarım derseniz o zaman olabilir. Penta tandem modeller 20k saat dayanır ama aynı statik nesne sürekli ekranda kalırsa süre yarıya iner.Hocam öneriniz sayesinde biraz önce siparişimi verdim umarım memnun kalacağımı düşünüyorum, dünkü fiyatın biraz üstüne 44.619,03 TL idefixten Tekramarket üzerinden alımımı yaptım. Tasarımcıyım umarım yanma gibi problemlerde karşılaşmam ilk oled monitörüm olacak kendileri. Siz bu konuyu açmasaydınız msi miniled modellerinden alıcaktım, saygılar tekrardan...
Nvdia pulsar monitörler tanıttı belki oledler için yeni bir teknoloji duyurabilir ayrıca. Gsync modüllü monitör kullanıyorum yaklaşık 6 senedir. Çok memnunum fakat oleddeki renk kalitesi ve 0.03 gecikme çok cazip.Seneye trueblack600 gelecek trueblack 1000 istiyorsun. VRR flicker da gsync modülü falan koyarlarsa azalır. Şu anlık her oled monitörde olan çözülmesi zor bir sorun.
Sadece tasarım için kullanacaksanız oled almayın derim. Birazcık tasarım derseniz o zaman olabilir. Penta tandem modeller 20k saat dayanır ama aynı statik nesne sürekli ekranda kalırsa süre yarıya iner.
Dediğim gibi tasarımcı olduğum için çoğu zaman tasarımla uğraşıyorum pc de. Biraz önce siparişimi oluşturmuştum iptal mi ediyim siparişimi. Miniled almamı mı önerirsiniz ve hangi model almamı önerirsiniz tavsiye verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürlerSeneye trueblack600 gelecek trueblack 1000 istiyorsun. VRR flicker da gsync modülü falan koyarlarsa azalır. Şu anlık her oled monitörde olan çözülmesi zor bir sorun.
Sadece tasarım için kullanacaksanız oled almayın derim. Birazcık tasarım derseniz o zaman olabilir. Penta tandem modeller 20k saat dayanır ama aynı statik nesne sürekli ekranda kalırsa süre yarıya iner.
Pulsar monitörler arka aydınlatmaya sahip bunu hızlıca kapatıp tekrar açıyor bu sayede bulanıklık olmuyor. Oled ise her piksel kendi ışığını üretiyor. Yani farklı bir teknoloji gelmesi gerekir. Bu da yakın zamanda olmaz. Pulsar için nvidia yıllarca çalıştı. Oled kullanıcısı bu kadar az iken buna şu an yatırım yapmaz. Yapsa bile 1-2 yıla gelmez. Alacağın varsa al yani boşuna bekleme. Trueblack 1000 içinde seneye gelmeyeceği kesin. Eğer HDR da parlak bir şey arıyorsan oled tv alabilirsin benim gibi. Ayrıca hdr500 ile trueblack500 farklı şeyler. Trueblack Oled için kullanılan bir hdr sertifikası. Trueblack500 oled monitörler hdr 1000 herhangi bir mini led monitörden daha iyi. Ek olarak parlaklığı 1000 nite çıkaran alternatif modlar da var. Eotf boost gibi. Çok iyi bir seçenek olmasa da iş görüyor. Şimdi bir tane alsan 5-6 sene gider o zamana zaten trueblack 1000 gelmiş olur. Gider ona geçersin. 2022 den beri Trueblack400 vardı. Yıl 2026 trueblack500 var. Seneye trueblack600 olacağına dair sıızntılar var. Trueblack 1000 olana kadar kim bekleyecekNvdia pulsar monitörler tanıttı belki oledler için yeni bir teknoloji duyurabilir ayrıca. Gsync modüllü monitör kullanıyorum yaklaşık 6 senedir. Çok memnunum fakat oleddeki renk kalitesi ve 0.03 gecikme çok cazip.
Günde 5 saat sabit içerik üzerinde takılacaksanız sıkıntı olur. Görev çubuğunu da gizlemeniz gerekiyor. QD-Mini LED daha iyi olur bence kullanımınıza. Ben henüz oyun, dizi, film harici oled in yeteri kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum. 1-2 saat eyvallah ama 5+ saat statik nesne için bence hala sıkıntı.Dediğim gibi tasarımcı olduğum için çoğu zaman tasarımla uğraşıyorum pc de. Biraz önce siparişimi oluşturmuştum iptal mi ediyim siparişimi. Miniled almamı mı önerirsiniz ve hangi model almamı önerirsiniz tavsiye verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Teşekkür ederim, siparişimi iptal ediyorum. Tekrardan miniled e yöneliyorum onunda 4k olanını tercih etmen daha mantıklı olur diye düşünmüştüm aklımda bu tarz bişe vardı https://www.idefix.com/msi-mag-274u...415&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.51.5Pulsar monitörler arka aydınlatmaya sahip bunu hızlıca kapatıp tekrar açıyor bu sayede bulanıklık olmuyor. Oled ise her piksel kendi ışığını üretiyor. Yani farklı bir teknoloji gelmesi gerekir. Bu da yakın zamanda olmaz. Pulsar için nvidia yıllarca çalıştı. Oled kullanıcısı bu kadar az iken buna şu an yatırım yapmaz. Yapsa bile 1-2 yıla gelmez. Alacağın varsa al yani boşuna bekleme. Trueblack 1000 içinde seneye gelmeyeceği kesin. Eğer HDR da parlak bir şey arıyorsan oled tv alabilirsin benim gibi. Ayrıca hdr500 ile trueblack500 farklı şeyler. Trueblack Oled için kullanılan bir hdr sertifikası. Trueblack500 oled monitörler hdr 1000 herhangi bir mini led monitörden daha iyi. Ek olarak parlaklığı 1000 nite çıkaran alternatif modlar da var. Eotf boost gibi. Çok iyi bir seçenek olmasa da iş görüyor. Şimdi bir tane alsan 5-6 sene gider o zamana zaten trueblack 1000 gelmiş olur. Gider ona geçersin. 2022 den beri Trueblack400 vardı. Yıl 2026 trueblack500 var. Seneye trueblack600 olacağına dair sıızntılar var. Trueblack 1000 olana kadar kim bekleyecek
Günde 5 saat sabit içerik üzerinde takılacaksanız sıkıntı olur. Görev çubuğunu da gizlemeniz gerekiyor. QD-Mini LED daha iyi olur bence kullanımınıza. Ben henüz oyun, dizi, film harici oled in yeteri kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum. 1-2 saat eyvallah ama 5+ saat için bence hala sıkıntı.
![]()
MSI MAG 274QPF X30MV 27" 300Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync HDR1000 Pivot WQHD Rapid VA Gaming Monitör | ITOPYA
MSI MAG 274QPF X30MV 27" 300Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync HDR1000 Pivot WQHD Rapid VA Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile MAG 274QPF X30MV ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
g8 32 ınc 4k 240 hz aldım geçtimSepette fiyatı düşüyor.
Yeni 2026 modeldir. 4.nesil penta Tandem panel, Dark Armor kaplama ve Trueblack500 sertifikasına sahip. Black crush sorunu çözüldü. HDR özelleştirme eğrisi eklendi.
Eski 32'' 2025 modellerde olmayan özellikler.
Bunun Asus versiyonu 76 bin tl
O model pek iyi değil. Edge Lit IPS ten iyi ama iyi bir mini led değil. Keşke alternatif bir şey olsa.Teşekkür ederim, siparişimi iptal ediyorum. Tekrardan miniled e yöneliyorum onunda 4k olanını tercih etmen daha mantıklı olur diye düşünmüştüm aklımda bu tarz bişe vardı https://www.idefix.com/msi-mag-274u...415&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.51.5
Bu modele ne dersiniz peki - MAG 274UPDF E16MO model pek iyi değil. Edge Lit IPS ten iyi ama iyi bir mini led değil. Keşke alternatif bir şey olsa.
Güzel bu bende bir ara oled almadan önce bunu düşünüyordum.Bu modele ne dersiniz peki - MAG 274UPDF E16M
https://tr.msi.com/Monitor/MAG-274U...kZzEkdDE3NzkzOTQ1NDYkajMzJGwwJGgxNjgzOTA5NTUx
Miniled olarak sanırım alınabilecek şu an en iyi model bu mudur? başka bundan iyidir dediğiniz öneriniz var mı?Güzel bu bende bir ara oled almadan önce bunu düşünüyordum.