Az önce Vatan Bilgisayar mağazasına 46mm Apple Watch Series 10 cihazı 8.900₺’ye almaya gittim. Kozmetik kusur olmaması durumunda alacaktım direkt ancak görüp duyduklarımdan sonra vazgeçtim açıkçası.
Benim gibi düşünerek mağazalara gitmeyi planlayanlar varsa yeniden gözden geçirsinler diye buraya yazıyorum.
Öncelikle en büyük eksi olarak ürün ilan üzerinde sitede kayışlarıyla beraber gelecek olarak belirtiliyor mağazada bana getirilen üründe kayış yoktu, bu ürünlerden çıkan kayışların raflardaki diğer ürünlerde kullanıldığı o nedenle kayışsız olarak teslim edileceklerini söylediler.
Ürünün zaten kendine ait herhangi bir kutusu yok siyah basit bir sünger içerisinde öyle kenarda duruyor hani belki bir kutu olur ama biraz yıpranmış olur vesaire gibi düşünceleri olan varsa unutsun sarı renkli olan rastgele kutularla veriliyor.
Benim baktığım ürünün üzerinde derin büyük bir çizik olmasa da çok sayıda kılcal çizik vardı bu bir noktada kabul edilebilir elbette ancak en can alıcı noktası ekranda değil kasasının üzerindeki boya atıklarıydı ben siyah renge baktığım için ekstra belli oluyordu.
Buraya kadar bile yine fiyata nazaran okeyleyebilecek insanlar olabilir tabii ki ancak son noktayı koyan garanti süreci oldu. Bildiğiniz Amerika’daki garaj satışları gibi bir mantık güdüyorlarmış, ürünü faturalı şekilde Vatan Bilgisayar üzerinden alacak bile oluyor olsanız üründe herhangi bir garanti vermediklerini o ürünün Vatan Bilgisayar mağazasında kutusunun açıldığı gün garantisinin başladığını ve muhtemelen üzerinden iki yıldan fazla geçtiği için garantisinin bitmiş olacağı söylendi, doğal olarak buradan, herhangi bir sorunda bununla alakalı destek verilmeyeceğini anlıyorum. Bu söylediklerim muhtemelen yasal süreçlerle çakışıyor bana firmanın verdiği daha doğrusu çalışanlarının verdiği bilgiler bu şekildeydi belki de onlar bazı konuları yanlış aktarmışlardır artık bilemiyorum ancak ben bu tarz işlerle ugrasmak istemediğim için almaktan vazgeçip çıktım. Çıktıktan sonra da bu ürünlerin ikinci el piyasalarını merak Edip şöyle bir göz attım aşağı yukarı benzer fiyatlara ikinci el olarak bulunabiliyor zaten malum sitede şahsen alacak olsam Demo/Teşhir almak yerine kutulu faturalı ve garantili olarak malum siteden ikinci el almayı tercih ederim.