Üzgün Araba
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 190
Resimlerde de görüldüğü gibi internet iyi görünüyor test yaptığımda fakat steamde indirme yapamıyorum bir türlü düzelmiyor neden olabilir
Gönderdiğin görselde aslında internet hızın tepe noktada gayet iyi bir değere ulaşmış fakat anlık olarak sıfıra düşmüş. Burada asıl olay internetinde değil, tamamen diskinin o anki çalışma temposunda bitiyor. Dikkat edersen arka planda dosyalar yükleniyor yazıyor ve disk kullanımın yüz megabaytın üzerinde görünüyor. Yani launcher o sırada internetten yeni bir şey indirmeyi bırakmış, önceden indirdiği sıkıştırılmış dosyaları diske yazmakla uğraşıyor. Bilgisayar bu yazma işlemine yetişmeye çalışırken internet trafiğini geçici olarak durdurur ve disk rahatlayana kadar yeni veri çekmez. Steam platformunda da birebir aynı mantık çalışıyor, indirme yaparken hızının bir anda sıfıra çakılması tamamen diskinin yazma hızındaki darboğazla alakalı bir durum hocam.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Resimlerde de görüldüğü gibi internet iyi görünüyor test yaptığımda fakat steamde indirme yapamıyorum bir türlü düzelmiyor neden olabilir
steamlık bir durum değil gibi şuan ets 2 indiriyorum bende böyle bir sorun yokAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
disk biraz dandik bir disk crystaldisk in doğru sonuç verdiğini düşünmüyorum çünki steam dışı her şeyi gayet hızlı yüklüyorSsd sağlığın kaç ?
ssd takılı eski bir ssd sadece steamde yaşıyorum bu sorunu amaHocam, öncelikle ayarlardan indirme bölgesini size en yakın olanı seçin. Ben olmayacağını düşünsem de fark az da olsa yaratmıştı.
Ayarlar > İndirmeler kısmından önbelleği temizle; eski oyunlardan cart curt bir şey kaldıysa iyi olabilir.
Bir de indirdiğin diskinin son boş yerine indiriyorsan da böyle bir şey olabilir. Diski fullemek biraz yoran bir durum.
En kritik madde sona kaldı ama eski bir HDD'ye indiriyorsan internet hızına yetişemiyordur. Çünkü indiriyor bir parçayı, sıkıştırılmış dosyayı açıp diske yazıyor ve HDD'ler senin internet hızına yetişemez.