4k 360hz/1080p 680hz OLED Monitör Tanıtıldı

İyi hoşta sistem parasına olacağı için düşünemiyoruz bile

aynen onu gördüm o yüzden windowstan 0-1000 ayarladım öyle kullanıyorum hdrdan daha güzel
abl varken ekran lokal olarak 1000 nite ulaşabiliyor mu biliyor musunuz?
Windows tan ayarladın ve HDR da daha güzel derken ne demek istediğini anlamadım.

HDR da ABL varken 1000nit görüyor ama 1000nit demek tüm ekran 1000nit demek değil. Çok küçük bir alanda 1000nit görüyor. Abl zaten karanlık sahnelerde yok. Aydınlık sahnelerde devreye giriyor.

Trueblack modunda abl derdi olmuyor ama tepe parlaklık sınırlı oluyor.

Eğer HDR kullanacaksan renodx kesin kullan. Auto hdr kullanmanı önermem. Çoğu zaman kötü gözüküyor.

Windows tan ayarladın ve HDR da daha güzel derken ne demek istediğini anlamadım.

HDR da ABL varken 1000nit görüyor ama 1000nit demek tüm ekran 1000nit demek değil. Çok küçük bir alanda 1000nit görüyor. Abl zaten karanlık sahnelerde yok. Aydınlık sahnelerde devreye giriyor.

Trueblack modunda abl derdi olmuyor ama tepe parlaklık sınırlı oluyor.

Eğer HDR kullanacaksan renodx kesin kullan. Auto hdr kullanmanı önermem. Çoğu zaman kötü gözüküyor.
windowstan ayarlanabilen hdr, sdrdan daha iyi anlamında forza 6da
en parlak şeyler tabelalar araba stopları falan zaten tüm ekran 27 inçte 1000 nit olsa kör olurum galiba

31.5" monitörde kim rekabetçi fps oynayabilir ki saçma olmuş

windowstan ayarlanabilen hdr, sdrdan daha iyi anlamında forza 6da
en parlak şeyler tabelalar araba stopları falan zaten tüm ekran 27 inçte 1000 nit olsa kör olurum galiba
Doğrudur her oyunun hdr si kötü olacak diye bir şey yok. Forzada renodx iyi çalışıyor diye duydum ama onda kullan daha iyi olur.

Hayır kör falan olmazsın, hatta hiç rahatsızlık bile duymazsın. Küçük alanda mesela el feneri, meşale, neon lambalar falan 1000nit görüyor gibi düşün. Çoğu kişi 1000nit ne ben 300 den fazlasını kullanamıyorum diyorda alakası yok. Oyundaki meşalenin 1000nit olmasıyla tüm ekranın 1000nit olması farklı şeyler.

4k 360hz, FHD 680HZ çift mod desteği.
Trueblack600 ve Windows uyumlu Dikey RGB şerit düzeni.
Bence bunlar yerine uygun fiyatlı 1080p 24 inç oled monitörler çıksa daha iyi olur. Tabikide bunlarda çıksında, piyasanın ihtiyacı o şuan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IPS monitör ile oled monitör bir değil hocam. IPS monitörler mat kaplama kullanıyor bu da keskinliği azaltıyor ve puslu bir görüntü oluşturuyor. Oledler ise glossy kullanıyor cam gibi ekran yüzeyleri var çok keskin. Ayrıca oled görüntüsü ve hızı bariz daha iyi malum. 4k oledde çift mod 4k IPS kadar sırıtmaz. Ayrıca 1080p yi sadece valorant, cs gibi oyunlarda kullanıcaksın. Masaüstü yine 4k, hikayeli oyunlar yine 4k bir şey değişmiyor. Ne yapsın adam 4k valorant mı oynasın? Yoksa Oled alan FPS oyunu oynamasın mı? Herkes keyif aldığı gibi oynar talep var demek ki yapılıyor. Beğenmezsen kullanmazsın zaten zorla kullandırtmıyorlar. Opsiyonel ya hani isteyen için güzel.
FPS oyununda bana IPS çok daha iyi geliyor. Normalde her açıdan oled tokatlıyor IPS'i ama FPS oynarken oled çok yoruyor, FPS'te 1080P IPS 24 inç'i tek geçerim.

Bence bunlar yerine uygun fiyatlı 1080p 24 inç oled monitörler çıksa daha iyi olur. Tabikide bunlarda çıksında, piyasanın ihtiyacı o şuan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FPS oyununda bana IPS çok daha iyi geliyor. Normalde her açıdan oled tokatlıyor IPS'i ama FPS oynarken oled çok yoruyor, FPS'te 1080P IPS 24 inç'i tek geçerim.
24'' bu yıl veya seneye gelecektir. Devamlı sızıntılar geliyor. 1080p değilde 2k gelecek muhtemelen.

Fps oynarken oledde hiç yorgunluk hissetmedim. Aksine mükemmel bir deneyim verdi. Bana göre sorun yok. Fps oynarken oledde yoruldum diyeni de ilk defa görüyorum bu arada. 😀

Millet çatır çatır oynuyor:

720hz OLED inanılmaz hızlı.
12659.webp

2K 240 hz ips zor aldık bu ekonomide nasıl alırız hiç bilemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,130
Üyeler
196,900
Son üye