Yardım Lian-li O11 Vision Compact Kasa için Fan önerisi(11Fan)

bir tık :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fanlarda bu gün gelecek faakt alta reverse fan sığmayacak sanırım gpu tutucudan dolayı :/
Aboo öne öyle girmez bence o fanlar oraya :kekw:

Hocam zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki ama kullandığın kasa tamamen premium show kasa bugün google da kasayı aratınca ekte olan buildler çıkıyor bunca kişi bu kadar üst düzey parçaları mesh olmadan diziyorsa sıcaklık tarafında bi problem yok demektir. Benim şahsi görüşüm lian li nin mesh ızgarayı yollamasının sebebi ekran kartını da sıvı soğutma kullanan kullanıcılar için hem işlemci hem ekran kartına radyatör koyabilsinler diye düşünülmüş gibi geldi tabi işlev ve işleyişte mümkünmüdür o kadar teknik bilgim yok.
Fan olarak da bana göre bu kasaya garanti giden lian li takımı ama malum fiyatlar ateş pahasıyken ve şu kasaya 11 adet fan ihtiyaç görülüyorken ben asiahorse (nyota) tercih ederdim çok ışıklı sevmem az rgb ve güzel şık görüntüsü var bunun haricinde diğer arkadaşların dediği gibi performans bakımından arctic p12 pro da yeteri kadar soğukluk sağlayacaktır

Ek olarak sıvı soğutmanın güncel fanlarından memnunsanız bunu kullanın güncel sıvı soğutmanın fanlarını braketin arkasına attığınız da (kasanın arka mesh panelinden varsa sadece ışıkları görünecek) alacağınız fan sayısı 3 daha eksilmiş oluyor yani 6 reverse 2 egzoz olarak bakmanızı tavsiye ederim
Hocam bende fan siparişi verdim. 8 adet içerisi için sl inf wireless aldım. Radyatör arkası içinde lian li tl wireless aldım ama bunları boşunamı aldık diyorum. Radyatör arkası için aio nun kendi fanları kullansam yetmez mi? Ekstra para harcamış gibi oldum. Bu arada fanlar henüz gelmedi. Aio da thermalrigth warframe frozen pro modeli

Son düzenleme:
Lian-li O11 Vision Compact Kasa için 11 fan lazım thermalright yada asiahorse düşünüyorum 6 reverse 6 Normal Fan Alcam. 3 reverse yana 3 reverse alta 2 normal egsoz 3 üste normal şeklinde öneri verirseniz sevinirim tasarım sonsuz ayna tasarımlı argb vs.
Ben 11 adet fanla kullanıyorum aynı kasayı. Kasa fanlarında ve aio nun pull kısmında thermalright tercih ettim. 6 reverse 5 standart kullanıyorum.

Hocam bende fan siparişi verdim. 8 adet içerisi için sl inf wireless aldım. Radyatör arkası içinde lian li tl wireless aldım ama bunları boşunamı aldık diyorum. Radyatör arkası için aio nun kendi fanları kullansam yetmez mi? Ekstra para harcamış gibi oldum. Bu arada fanlar henüz gelmedi. Aio da thermalrigth warframe frozen pro modeli
aio da ki fanları arka bölümde içeri üflemesi için push konumda kullanabilirdin.

Ben 11 adet fanla kullanıyorum aynı kasayı. Kasa fanlarında ve aio nun pull kısmında thermalright tercih ettim. 6 reverse 5 standart kullanıyorum.

aio da ki fanları arka bölümde içeri üflemesi için push konumda kullanabilirdin.
Fan farklarından dolayı sorun olur diyenler olmuş redditte ama ispatı var mı bilmiyorum..o yüzden boşu boşuna da 4300tl ödemek istemiyorum. Siparişi İptal edebilirim. Zaten arkada kalacak gözükmeyecdk. Pull push sistemde de max 3-4 derece fark oluyormuş.

Fan farklarından dolayı sorun olur diyenler olmuş redditte ama ispatı var mı bilmiyorum..o yüzden boşu boşuna da 4300tl ödemek istemiyorum. Siparişi İptal edebilirim. Zaten arkada kalacak gözükmeyecdk. Pull push sistemde de max 3-4 derece fark oluyormuş.
Valla ben lianli sıvı soğutmanın default fanlarını push, thermalright kasa fanlarını pull olarak kullanıyorum. 1 yılı geçti. Hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü pushlayan fanlar hiçbir zaman oyun render vs tam yükte dönme gereği duymuyorlar. O söylenenin olabilmesi için iki fan arasında yüksek devir farkı olması gerekiyor. Öyle bir farkta oluşmuyor.

Valla ben lianli sıvı soğutmanın default fanlarını push, thermalright kasa fanlarını pull olarak kullanıyorum. 1 yılı geçti. Hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü pushlayan fanlar hiçbir zaman oyun render vs tam yükte dönme gereği duymuyorlar. O söylenenin olabilmesi için iki fan arasında yüksek devir farkı olması gerekiyor. Öyle bir farkta oluşmuyor.
Thermalrigt fanlar itme olacak
Rated Speed:2000 RPM±10% (MAX)
Noise Level:29.8 dBA (MAX)
Air Flow:70.84 CFM (MAX)
Air Pressure:2.63 mm H2O (MAX)

Lian li fanlar çekme olacak
65.7cfm 2.85mm 2200rpm

Birbirine yakın gibiler. Sorun olmaz değil mi hocam?

Thermalrigt fanlar itme olacak
Rated Speed:2000 RPM±10% (MAX)
Noise Level:29.8 dBA (MAX)
Air Flow:70.84 CFM (MAX)
Air Pressure:2.63 mm H2O (MAX)

Lian li fanlar çekme olacak
65.7cfm 2.85mm 2200rpm

Birbirine yakın gibiler. Sorun olmaz değil mi hocam?
Öncelikle aio yu nereye takacaksın yana mı yukarıya mı? Yana takacaksan push&pull sistemde aionun havasını kasa dışına değil kasa içine üfletmen gerekli. Yani aionun kasanın arka bölümündeki fanlar lianli olacak ve dışarıda havayı alıp kasa içine basacak. Ön yüzde de reverse thermalrightları takacaksın.(Birde ben burada kasa içi fanlarım thermalright olduğu için böyle dedim. Eğer sen kasa içinde lian li fanlar kullanacaksan senin dediğinde doğru.)

Şimdi ezberden konuşan aio nun sıcak havası kasa içine basılmaz diyenleri dinleme. Kırk tane testi yapıldı bunun. içeri 9 adet fan hava basacak 2 tane egzos ve tahliye deliklerinden sıcak hava atılacak.

Yoğun oyun kullanımında işlemcimde gpu'mda 60 ı geçmiyor.

Öncelikle aio yu nereye takacaksın yana mı yukarıya mı? Yana takacaksan push&pull sistemde aionun havasını kasa dışına değil kasa içine üfletmen gerekli. Yani aionun kasanın arka bölümündeki fanlar lianli olacak ve dışarıda havayı alıp kasa içine basacak. Ön yüzde de reverse thermalrightları takacaksın.(Birde ben burada kasa içi fanlarım thermalright olduğu için böyle dedim. Eğer sen kasa içinde lian li fanlar kullanacaksan senin dediğinde doğru.)

Şimdi ezberden konuşan aio nun sıcak havası kasa içine basılmaz diyenleri dinleme. Kırk tane testi yapıldı bunun. içeri 9 adet fan hava basacak 2 tane egzos ve tahliye deliklerinden sıcak hava atılacak.

Yoğun oyun kullanımında işlemcimde gpu'mda 60 ı geçmiyor.
Yana takıcam hocam. 8 lian li aldım. 2 egzos düz, alt ve yan için reverse aldım. Aio nun kendi fanlarını da (thermaltake) arkaya takayım diyorum. Yani dediğiniz gibi radyatör içeri üfleyecek.

Yana takıcam hocam. 8 lian li aldım. 2 egzos düz, alt ve yan için reverse aldım. Aio nun kendi fanlarını da (thermaltake) arkaya takayım diyorum. Yani dediğiniz gibi radyatör içeri üfleyecek.
Tamam doğru. İkimizin aio ve fanlar ters olunca kafam karıştı. Bendede aio lian li fanlar thermalright :D Söylediğiniz doğru şekil oluyor.

Tamam doğru. İkimizin aio ve fanlar ters olunca kafam karıştı. Bendede aio lian li fanlar thermalright :D Söylediğiniz doğru şekil oluyor.
Teşekkür ederim hocam. TL fanları iptal ediyorum. Bu arada lian li fanlarda indirim var. Belki ihtiyacınız vardır 😁

Teşekkür ederim hocam. TL fanları iptal ediyorum. Bu arada lian li fanlarda indirim var. Belki ihtiyacınız vardır 😁
İptal edin gitsin. Senin kasa içi lianli ile aio thermaltakeler arasındaki rpm farkı çok daha az. Bende kasa fanları thermalrightlar 1800rpm lian li aio fanı 2400rpm top noktaları. Ama 1000 civarlarında takılıyorlar kardeş kardeş. O yüzden dedim sorun olsaydı bende olurdu yani :D

ben şuan kasayı üst kısmıda cam olarak kullanıyorum içeri ekran koyduğum için 8 adet down pro asia horse fan aldım 6 reverse 2 egsoz normal şeklinde

Ekler

• WhatsApp Image 2026-04-28 at 20.39.59-1.webp
    WhatsApp Image 2026-04-28 at 20.39.59-1.webp
    97.5 KB · Hit: 14
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 17.09.48.webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 17.09.48.webp
    326.2 KB · Hit: 13
  • WhatsApp Image 2026-05-03 at 17.09.48-1.webp
    WhatsApp Image 2026-05-03 at 17.09.48-1.webp
    293.6 KB · Hit: 15
ben şuan kasayı üst kısmıda cam olarak kullanıyorum içeri ekran koyduğum için 8 adet down pro asia horse fan aldım 6 reverse 2 egsoz normal şeklinde
İşlemci nedir hocam

İptal edin gitsin. Senin kasa içi lianli ile aio thermaltakeler arasındaki rpm farkı çok daha az. Bende kasa fanları thermalrightlar 1800rpm lian li aio fanı 2400rpm top noktaları. Ama 1000 civarlarında takılıyorlar kardeş kardeş. O yüzden dedim sorun olsaydı bende olurdu yani :D
Hocam hiç arka fanları söküp denediniz mi? Sıcaklık ne kadar farkediyor

Geri