Çözüldü✓ 9700x Oyunlarda 90-95 Derece

Kaynak attım artık ister okur ister okumaz. :D 25 yıldır soğutucu takıp söküyorum. Kırıcı olmamaya çalışıyorum ama alaycı donanım gurusu çok bu forumda. Törpülenirler yavaş yavaş.
Adam "soğutucunun içinde gaz yoktur belki" dedi ona bir şey demedin bana laf ediyorsun yarım saattir :D vapor chamber falan diyip bir de bilgili gözükme çabanız yok mu çok komiksiniz la :kekw:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sanki 20 yıllık makine mühendisi bana ders anlatıyor burda

Adam "soğutucunun içinde gaz yoktur belki" dedi ona bir şey demedin bana laf ediyorsun yarım saattir :D vapor chamber falan diyip bir de bilgili gözükme çabanız yok mu çok komiksiniz la :kekw:
Buna şahit oldum çünkü. Heatpipe fanı monte etmek için mobilya vidası atıp delenlerde gördüm. Mantıklı söylediği şey. Belki fabrikasyon arızalıda olabilir. Heatpipe lar üstüne yüksek lisans tezim var benim. Beni konuşturma kardeşim. Klimalar buzdolaplarına soğutma çevrimindeki gazlarla işlemci soğuttum ben. Yaşınız kaç bilmiyorum da bilmediğiniz her konuda ahkam kesmeyin.

soğutucuyu düzgün takmamışsındır büyük ihtimal aynı işlemciyi kullanıyorum sıvı soğutucu ile sıcaklıklar en çok zorlayan oyunda 74 dereceyi geçmedi benim (crimson desert sadece 74 dereceyi gördü), genelde ise oyunlarda 50-65 arası gidiyor oyununa göre, benim kasanın hava akışı iyi td500 v2 aldım, senin kasanın hava akışı çok kötü dahi olsa 10 derece fark etsin hadi o sıcaklıklar normal değil, eğer montajdan emin isen işlemciyi garantiye yolla.

Soğutucunda bir sorun var gibi, önceden böyle bir sorun yoktuysa tak çıkar esnasında eğilme vs olmuş olabilir. En başından beri sıcaklık sorunu varsa baştan beri bir sorun var demektir. Elinde başka bir soğutucu varsa onunla dene. Stok soğutucu bile olur

Isıların aslında sistemine göre normal. ekran kartın ve işlemcin o kasanın içinde pek şansı yok gibi
daha büyük bir kasa için yerim yok , ekran kartı 62-63 işlemci 67-72 civarı şu an , işlemci 80 üstüne çıkmadığı sürece sorun yok benim için

aaa oyunların neredeyse hepsinde işlemci 90-95 derecelerde takılıyor , youtubeden testlere bakıyorum millet sürekli 60-65 derecede testleri çekmiş,105w açıktı 93-94 derece geziyordu kapattım 87-88 derece takılıyor , fan ayarları da etki etmiyor %80'e alsam da sıcaklık hiç değişmiyor,termal macun yeni montajda da bir problem yok neyde sorun olabilir

soğutucu : thermalright phantom spirit se 120 argb
ne güzel işte kışta kalorifer açmana gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,167
Üyeler
196,907
Son üye
GFlovic
Geri