🔥İndirim Xpg Core Reactor Iı 1200w 80+ Gold Power Supply 🔥 8.499 TL 🔥

Tier list e göre PSU alınmaz dostum. A-, A, A+, A* falan bunları tam olarak neye göre verdin diye soran yok, sorsan da mantıklı açıklamasını yapabilecek biri yok, o listeyi hazırlayan adamlar senin benim gibi google dan incelemelere bakıp araştıran adamlar daha ötesi değil.

Misal SX1200P ye A demiş, Core reactor II ye A+ demiş neye göre mesela? SX1200P nin cybenetics de bile part description yok. Tam olarak hangi iç yapıyı neye göre kıyasladın da biri A+ diğeri A? hadi cybenetics xpg nin fanına daha yüksek puan verse diyecem ki belki onu baz aldı ama öyle de değil cybenetics lambda fan puanı lian li nin daha yüksek.

Tamamen ezbere puanlama. Biri CWT diğeri daha az bilinen zhong yuan platform olduğu için.

Velhasıl öyle aman aman ciddiye alınacak bir şey değil tier list.
Ortalamada XPG kötü dursada düşük yüklerde XPG daha önde yalnız. Bu arada Tier List'lerde kafaya göre yapılmıyor. SPL'nin bile belli şartları var bazılarına uymasalarda.

SX-P serisinin platformu ve kullandığı bileşenler belli zaten. 200W fark için arada uçurum olacak hali yok. Ki Rus incelemelerde veyahut başka yerlerde SX-1200P'nin iç bileşenleri mevcut. Sadece araştırmanız lazım.

1780085066623.webp

Buradaki bazı maddelere kendileride uymuyor ama en azından varlar. Ha bir de SPL'nin en iyi noktası zaten güç kaynaklarına Tier vermek değil. Neredeyse 1200 modelin üretici ve platform bilgisi yer alıyor. Bu da onu veri tabanı yapıyor. Hatta Aris bile bunu Hardware Busters üzerinde paylaşmıştı.

Ortalamada XPG kötü dursada düşük yüklerde XPG daha önde yalnız. Bu arada Tier List'lerde kafaya göre yapılmıyor. SPL'nin bile belli şartları var bazılarına uymasalarda.

SX-P serisinin platformu ve kullandığı bileşenler belli zaten. 200W fark için arada uçurum olacak hali yok. Ki Rus incelemelerde veyahut başka yerlerde SX-1200P'nin iç bileşenleri mevcut. Sadece araştırmanız lazım.

Alıntıyı görüntüle

Buradaki bazı maddelere kendileride uymuyor ama en azından varlar. Ha bir de SPL'nin en iyi noktası zaten güç kaynaklarına Tier vermek değil. Neredeyse 1200 modelin üretici ve platform bilgisi yer alıyor. Bu da onu veri tabanı yapıyor. Hatta Aris bile bunu Hardware Busters üzerinde paylaşmıştı.

Hocam iyi güzel de yine de Core reactor 1200 ün A+ olup SX1200P nin neden A olduğuna dair elle tutulur tek bir veri, kaynak, bilgi yok. Varsa buyur paylaş biz de öğrenelim. Tamamen ezbere platforma göre + vermişler işte bunun başka açıklamasını göremiyorum.

Hocam iyi güzel de yine de Core reactor 1200 ün A+ olup SX1200P nin neden A olduğuna dair elle tutulur tek bir veri, kaynak, bilgi yok. Varsa buyur paylaş biz de öğrenelim. Tamamen ezbere platforma göre + vermişler işte bunun başka açıklamasını göremiyorum.
O kısım muallakta zaten. SPL'nin en saçma bulduğum yanı o oluyor. Örneğin RS-G serisiyle SX-P serisi nasıl oluyorda aynı Tİer'de yer alıyor? RS-G daha düşük bir seri normalde. Edge seriside bir örnek.

Tier kriterlerinede uymuyorlar çoğu zaman. Sadece 3 koruma bulunan bir üniteye gidip C- verip tüm gerekli korumaları bulunan üniteye E veriyorlar.

Bir de tüm grup regulasyonlu ünitelere E tier vermelerinide unutmamak gerek. Hatta Corsair VS ve CV serilerine sırf Corsair diye D tier verdiklerinden eminim. Listede D tier olan model sayısı yok neredeyse. Gelen listeye bakıyor güç kaynağının E tier'de olduğunu görüyor. Aklından "ulan şimdi bu patlar mı" diye geçirip yeni güç kaynağı arıyor. Halbuki elindeki güç kaynağı berbat değil. Bunu zamanında başka bir kişiyle çok tartışmıştık.

O kısım muallakta zaten. SPL'nin en saçma bulduğum yanı o oluyor. Örneğin RS-G serisiyle SX-P serisi nasıl oluyorda aynı Tİer'de yer alıyor? RS-G daha düşük bir seri normalde. Edge seriside bir örnek.

Tier kriterlerinede uymuyorlar çoğu zaman. Sadece 3 koruma bulunan bir üniteye gidip C- verip tüm gerekli korumaları bulunan üniteye E veriyorlar.

Bir de tüm grup regulasyonlu ünitelere E tier vermelerinide unutmamak gerek. Hatta Corsair VS ve CV serilerine sırf Corsair diye D tier verdiklerinden eminim. Listede D tier olan model sayısı yok neredeyse. Gelen listeye bakıyor güç kaynağının E tier'de olduğunu görüyor. Aklından "ulan şimdi bu patlar mı" diye geçirip yeni güç kaynağı arıyor. Halbuki elindeki güç kaynağı berbat değil. Bunu zamanında başka bir kişiyle çok tartışmıştık.
Bende bitfeniz kasadan çıkan 750w broze psu var bu 5070ti r7 9800x3d ile gider mi

Bende bitfeniz kasadan çıkan 750w broze psu var bu 5070ti r7 9800x3d ile gider mi
Bpab-N modeliyse gitmesi gerek. O kadarda çöp bir güç kaynağı değil ama nedense her bu güç kayanğını kullanan kişiden olumsuz geri dönüş almıştım, niye bilmiyorum.

Ben kendi listemde D+ vermiştim. Kullandığı üretici iyi değil.

1780086220879.webp

Bu arada şunuda ekleyeyim: Cybernetics'de bir şeyleri girerken dehşet hata yapıyor. Yani orada yazan bilgiler %100 doğru değil. Daha geçen Platimax II'yi değiştirmişler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beyaz renk muhtemelen bu patlatabilir yani
Patlama olmaz. Dediğim gibi dehşet kötü bir şey değil. En azından DC-DC mevcut. 5070 Tİ ile ben kullanmazdım ama. 5070 Tİ'ın hak ettiği güç kaynağı bu değil.

değiştirince ne gibi fayda göreceğim bilgilenmek için soruyorum

değiştirince ne gibi fayda göreceğim bilgilenmek için soruyorum
Kaliteli bir şey ile değiştirirseniz daha uzun süre gider, daha sessiz çalışır, korumaları tam olur. Bitfenix'de MOV bile yok. Voltaj dalgalanmasından direkt etkilenir.

İşte tam olarak bundan bahsediyordum hocam.

Misal DFX 1350 ve 1650 ye B demiş ama iç yapı olarak kalıbımı basıyorum çok rahat A tier olabilecek bir PSU lar hatta cybenetic de direk platinum listelenmişler.

Bpab-N modeliyse gitmesi gerek. O kadarda çöp bir güç kaynağı değil ama nedense her bu güç kayanğını kullanan kişiden olumsuz geri dönüş almıştım, niye bilmiyorum.

Ben kendi listemde D+ vermiştim. Kullandığı üretici iyi değil.

Alıntıyı görüntüle
Hocam, Xpg Core Reactor II 1200w mı yoksa Lian Li Sx1200p mi almalıyım?

Xpg core reactor alsam mı bilmiyorum.

Misal DFX 1350 ve 1650 ye B demiş ama iç yapı olarak kalıbımı basıyorum çok rahat A tier olabilecek bir PSU lar hatta cybenetic de direk platinum listelenmişler.
O da yanlış ama onu test olmadığından yapmışlardır. Bu arada normalde Ben D.F.X serisini B+ diye hatırlıyorum. Onu düşürmüşler gördüğüm kadarıyla. Aynı platformu kullanıp A tier olan model çok. Raijintek Cratos mesela. Ki onun fanı ENERMAX'a göre kötü. Çift bilyalı fan daha dayanıklı.

1780086990597.webp

Burda da yanlış bilgi vermişler. D.F.X 1350 ve 1650 modellerinde fan sorunu yok. Sorunsuz fan ile geliyor hepsi.

1780087042609.webp

Forumdakilerin boşta fan sesine dayanamadığı Enermax modeli bunlar mıydı yoksa rev III müydü?
Hocam, Xpg Core Reactor II 1200w mı yoksa Lian Li Sx1200p mi almalıyım?

Xpg core reactor alsam mı bilmiyorum.
Sırf CWT diye XPG alırım. Sen daha şık bulduğun için Lian Li de alabilirsin. Fan profillerine bakmadığımı belirteyim.

Geri