Öneri Iphone 17 mi Yoksa S26 Ultra mı Almalıyım?

Evet farkındayım hocam şu anki cihazımı yedek yaparım sıkıntı olmaz çok benim için önemli olan sosyal medyaya optimizesi ve kamera. Tam bilmiyorum ama sanırım samsung'da meta ile anlaşma yapacakmış Apple gibi bu video fotoğraf konusunu ne kadar doğru bilmiyorum gerçi öyle duydum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle hocam ben dronla çekim yapıyorum ve videoyu 4K çekiyorum 4K render alıyorum ama gerçekten beklediğim o görüntü kalitesine sadece birkaç videoda ulaşabildim, Apple sanırım daha iyi dediler bu konuda çünkü optimizesi daha iyi olduğu için instagram sanırım İPhone'larda yükleme yaparken videoyu çok sıkıştırmıyormuş doğru mu bu?
Android fotoda bir nebze kurtarıyor ama videoda ciddi başarısız. Sıkıştırma oranlarını bilmiyorum ama S25 Ultra ile 1 kere bile video yükleme yapmadım, yapmak istemedim. Gece videolarında sanki S8 ile çekmişim gibi gren basıyor, netlik düşüyor, frame düşüyor İnstagrama yükleme yaparken. Üzerine bir de müzik, gif vs eklemek istersen iyice leş atıyor.

Kamerada vivonun üstüne tanımıyorum hocam. X300 proyada bir bakın. Ha kamera çıkıntısı kaba ama hakkını veriyor. Sosyal medyaya video atma kalitesi nasıl bilmiyorum ama inanılmaz üsttünde fotoğraf kalitesi falan olarak. Yazılımıda baya iyi yaptılar originos 6 ile beraber. Bir araştırın derim olay kameraysa. belki 10 dan 8 e düşer sosyal medyada ama kalite farkı kapatabilir sosyal medyada. Bakmanızı tavsiye ederim kesinlikle. Özellikle inanılmaz portre fotoğraflar çekiyor. Videoda ise baya bi iyileştirdi kendini lens geçişlerini falan.

Hocam ona da baktım gerçekten de çok felaket bir kamera performansı var ve fiyatı gerçekten çok ucuz batumda ama dediğim gibi bana sadece iyi kamera performansı olan bir cihaz değil render aldığım ve yükleme yaptığım için çok iyi optimizeye sahip bir cihaz lazım ama yine de araştıracağım vivoyu Detaylı

Android fotoda bir nebze kurtarıyor ama videoda ciddi başarısız. Sıkıştırma oranlarını bilmiyorum ama S25 Ultra ile 1 kere bile video yükleme yapmadım, yapmak istemedim. Gece videolarında sanki S8 ile çekmişim gibi gren basıyor, netlik düşüyor, frame düşüyor İnstagrama yükleme yaparken. Üzerine bir de müzik, gif vs eklemek istersen iyice leş atıyor.

S20FE'de de öyle hocam ips ekranda video çekilmiş gibi görünüyor yapay zeka bir tık kurtarsa bile yine çok işe yaramıyor. O zaman 17 daha mantıklı gibi

Hocam ona da baktım gerçekten de çok felaket bir kamera performansı var ve fiyatı gerçekten çok ucuz batumda ama dediğim gibi bana sadece iyi kamera performansı olan bir cihaz değil render aldığım ve yükleme yaptığım için çok iyi optimizeye sahip bir cihaz lazım ama yine de araştıracağım vivoyu Detaylı
O zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz hocam bütçede çıkarsa vivo alıp yanına ucuz bir iphone 15 falan fiyatlarında bilmiyorum orda da bütçenin elverdiği bir iphone u alabilirsiniz. Benim arkadaşımda 200fe vardı o bile çok çok güzel çekiyor inanılmaz. Ama 200fe bunu işlemeye çok borçlu. Öyle bir işliyor ki fotoğrafı gerçekten süper ya. Düşünün 200fe ile bile inanılmaz portreler çekebiliyorsunuz gece falan. Raw çekince evet çok süper kalmıyor ama günümüzün çağı bu. Sırf kamera donanımına baksa 17 ultra daha önde olurdu zaten. Gece çekimleri bile güzel.

S20FE'de de öyle hocam ips ekranda video çekilmiş gibi görünüyor yapay zeka bir tık kurtarsa bile yine çok işe yaramıyor. O zaman 17 daha mantıklı gibi
Özellikle video için Pro'ya çıkarsan çok çok bir şey değişmez ama yine de daha iyi olur.

O zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz hocam bütçede çıkarsa vivo alıp yanına ucuz bir iphone 15 falan fiyatlarında bilmiyorum orda da bütçenin elverdiği bir iphone u alabilirsiniz. Benim arkadaşımda 200fe vardı o bile çok çok güzel çekiyor inanılmaz. Ama 200fe bunu işlemeye çok borçlu. Öyle bir işliyor ki fotoğrafı gerçekten süper ya. Düşünün 200fe ile bile inanılmaz portreler çekebiliyorsunuz gece falan. Raw çekince evet çok süper kalmıyor ama günümüzün çağı bu. Sırf kamera donanımına baksa 17 ultra daha önde olurdu zaten. Gece çekimleri bile güzel.

Bütçemi ayarlayabilirsem eğer mantıklı hocam çünkü babama da bir cihaz lazım ona bir bakacağım lari bile o kadar değerlenmiş ki orda bile pahalı aslında şaka gibi

Özellikle video için Pro'ya çıkarsan çok çok bir şey değişmez ama yine de daha iyi olur.

Pro ile pro max arasında 6 bin TL fark var hocam eğer bütçemi 65'e kadar çıkarabilirsem biraz zorlayıp belki pro max düşünebilirim aslında. Pro bir tık daha uygun olsa s26 kadar düşünmem direkt pro alırdım

Bütçemi ayarlayabilirsem eğer mantıklı hocam çünkü babama da bir cihaz lazım ona bir bakacağım lari bile o kadar değerlenmiş ki orda bile pahalı aslında şaka gibi

Pro ile pro max arasında 6 bin TL fark var hocam eğer bütçemi 65'e kadar çıkarabilirsem biraz zorlayıp belki pro max düşünebilirim aslında. Pro bir tık daha uygun olsa s26 kadar düşünmem direkt pro alırdım
Bir bakın hocam duruma göre. Şimdiden ne alırsanız hayırlı olsun güle güle kulanın.

Bir bakın hocam duruma göre. Şimdiden ne alırsanız hayırlı olsun güle güle kulanın.

Sağolun hocam hayırlısı bakalim diğer arkadaşlar da yorum yapsın zaman var nasılsa ama sosyal medya işinden dolayı 17 alacağım gibi

S26 ultra her bakımdan çok daha iyi. S26 ultranın rakibi ancak 17 pro max olur.

Ben misal büyük telefon sevmiyorum. Yukarda bahsettiğim 2 telefonu da almazdım. Senin için boyut önemli değilse ikisinden birini alabilirsin.

Boyut önemli dersen ben sana 17 pro derim.

S26 ultra her bakımdan çok daha iyi. S26 ultranın rakibi ancak 17 pro max olur.

Ben misal büyük telefon sevmiyorum. Yukarda bahsettiğim 2 telefonu da almazdım. Senin için boyut önemli değilse ikisinden birini alabilirsin.

Boyut önemli dersen ben sana 17 pro derim.

Özellik olarak bence s26 ultra, pro maxten de daha iyi hocam ondan sıkıntı yok ancak optimizasyon konusu kafamı biraz karıştırıyor ve Androidlerde ki o kronik zamanla yavaşlama acaba bunda ds olur mu diye düşünüyorum ondan karar veremedim tam olarak.

Kıyaslama ve arada kalma şaka gibi olmuş S26 ultra varken düz iphone 17 alınmaz. Ya iphone 17 pro max seviyesine çıkın bütçe olarak yada S26 ultra alın. İphone 17 seçenek olmamalı.

Arkadaşlar 2-3 hafta sonra batuma gideceğim ve oradan telefon alacağım İPhone 17 38 bin TL'ye denk geliyor s26 ultra ise 51 bin TL. Sizce hangisini almalıyım sosyal medyada sayfam var bu yüzden aktif kullanan biriyim videoları renderleyip instagrama oldukça sık yüklüyorum bu yüzden İPhone 17 aklımı karıştırıyor çünkü meta'ya daha optime olduğu ve fiyat anlamında daha esnek olduğu için ama bir yandan s26 ultra da saf kas gücü ve yapay zeka anlamında oldukça kafamı karıştırıyor bütçem 55 bin TL, siz hangisini önerirsiniz?

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Sadece e sim diyor hocam bu cihazı nasıl 8 ya kullanmayı düşünüyosunuz? Ayrıca batumdan başka uygun fiyatlı ne alınabilir bir fikriniz var mı

Tüm diğer özellikleri bir kenara bırakarak ticari veya hobi farketmez meta ile çalışılacaksa Apple eko sistemi harici cihaz düşünmeyin 17, pro, max farketmez. Bütçe neye yetiyorsa alın.

Sadece e sim diyor hocam bu cihazı nasıl 8 ya kullanmayı düşünüyosunuz? Ayrıca batumdan başka uygun fiyatlı ne alınabilir bir fikriniz var mı

E sim'de de oluyormuş hocam nasıl oluyor tam bende bilmiyorum ama 2 hak oluyormuş 4 ay kullanıyormuşsun ilk sonra tekrar bir 4 ay daha kullanma hakkı oluyormuş

Kıyaslama ve arada kalma şaka gibi olmuş S26 ultra varken düz iphone 17 alınmaz. Ya iphone 17 pro max seviyesine çıkın bütçe olarak yada S26 ultra alın. İphone 17 seçenek olmamalı.

Sosyal medyayla ilgilendiğim için böyle oldu hocam malum meta ile Apple anlaşmalı ve İPhone'dan yüklenen neredeyse kayıp olmuyor görüntü olarak bu yüzden arada kaldım yoksa evet özellik olarak yarışamaz bile. Pro max'te 68 bindi yanlış hatırlamıyorsam eğer 60 civarlarına bütçemi çıkarabilirsem pro max'te düşünebilirim

Geri