Arkadaşlar Sistemimden Bir Kaç Parça Değiştircem Yardımcı Olur Musunuz ?

Graft1903

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
87
Arkadaşlar merhabalar sistem toplayacağım.
Ekran kartı 9070 Xt düşündüm.
İşlemci Ryzen 7 78003xd düşündüm.
Ssd şuanki sistemimdeki ssdyi kullanacağım ssd Samsung 990t pro 2tb m2 ssd piyasadaki en iyi ssdlerden birisi değiştirmeyeceğim.
Ramlerim Twinmos 32gb 16x2 cl 46 ramlerim onuda şuanki sistemimden söküp kullancağım ramleri hiç değiştiremem çünkü çok pahalı ramler
Anakartım şuanki sistemdeki anakart MSI 620 M-E DDR 5 için giriş düzeyinde bir anakart anakart mecburen değiştirmek zorundayım.
İşlemci soğutucum kule tipi M4 Strong diye bir kule tipi soğutma sanırım ryzen 7 7800 3xd ısınan bir işlemci olduğu için birde kule tipi veya sıvı soğutma alacağım.
Kasam Gamepower Darkside kasa bu sistemi tabi ki gamepower psu'suna emanet edemem. onun için bir de kasa değişitmek zorundayım.
Sonuç olarak 3 tane parça değiştirmek zorundayım.
Ryzen 7 78003xd ve 9070 Xt ekran kartı için bir anakart önerisi alabilir miyim bu parçaları tam verimlilikte çalıştırabilen
Kasa olarak 9070 xt ekran kartının içine sığabileceği bir kasa psu'su iyi olan bir kasa hava akışı iyi olan bir kasa olursa sevinirim
bide işlemcimin soğutucusu içinde bir kule tipi soğutma veya sıvı soğutma önerisi yapabilir misiniz ?
Biliyorum bütçe belirtmedim. Bütçem henüz belli değil.
Önerilerinizi bekliyorum yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden

kanka xpg invader kasa kullanıyorum ben içi boştur ama parça kalitesi iyidir psu dışarıdan al kasayla geleni kullanmanı tavsiye etmem 1000w lıklar güzel indirime girmişti sıvı soğutucu 240mm kullanıyorum undervolt ile pubgde 65 70 arası takılıyor kanka 360mm markalı bir şey tercih et( corsair nzxt lianli gibi)

kanka xpg invader kasa kullanıyorum ben içi boştur ama parça kalitesi iyidir psu dışarıdan al kasayla geleni kullanmanı tavsiye etmem 1000w lıklar güzel indirime girmişti sıvı soğutucu 240mm kullanıyorum undervolt ile pubgde 65 70 arası takılıyor kanka 360mm markalı bir şey tercih et( corsair nzxt lianli gibi)
Hocam kasayı pslu almayı düşünüyorum nedeni ise montaj hiç yapmadım monatjlı gelmesinden yanayım bide işlemci soğutucusu şu olamaz mı ?
https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
yoksa illa sıvı soğutma mı gerek

Hocam kasayı pslu almayı düşünüyorum nedeni ise montaj hiç yapmadım monatjlı gelmesinden yanayım bide işlemci soğutucusu şu olamaz mı ?
https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
yoksa illa sıvı soğutma mı gerek
bunla da kullandım işlemciyi knk 240mm ile arasında 5 derece civarı var alacaksan 360mm sıvı al yoksa bu da iş yapıyor kasada psu alınca montajlı ne geliyor ki atx 3.1 li psu al ne lazımsa o kabloyu takacaksın zaten

bunla da kullandım işlemciyi knk 240mm ile arasında 5 derece civarı var alacaksan 360mm sıvı al yoksa bu da iş yapıyor kasada psu alınca montajlı ne geliyor ki atx 3.1 li psu al ne lazımsa o kabloyu takacaksın zaten
Montaj daha önce hiç yapmadım kasaya şimdi alıp kuramazsam diye falan da korkuyorum açıkcası en azından pslu bir kasa alıp içinde pslu montajlı bir şekilde gelsin diye düşündüm

Msi B850m-G vatanda suan 5456 tl Sanırım onu alabilirsin güzel bir model, kasayı bence boş bir kasa al psulu Kasa sakın alma, psu olarakta rajientek Crastos 850, NZXT 750w bronze, enermax 850w(bunun fanlar biraz sesli) alabilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Msi B850m-G vatanda suan 5456 tl Sanırım onu alabilirsin güzel bir model, kasayı bence boş bir kasa al psulu Kasa sakın alma, psu olarakta rajientek Crastos 850, NZXT 750w bronze, enermax 850w(bunun fanlar biraz sesli) alabilirsin.
Ramlere değişime Zaten gerek yok 78003xd onbelligi çok olduğu için fazla etkilemezdi performansi

Bu arada 9070xt hangi model?

Ramlere değişime Zaten gerek yok 78003xd onbelligi çok olduğu için fazla etkilemezdi performansi

Bu arada 9070xt hangi model?
Hocam ekran kartında model çok fark ediyor mu ?
aslında bu soruyu siz bana sordunuz bende size sordum gibi oldu ama ben en ucuzu hangisi ise onu almaya karar vermiştim modele göre ne değişiyor ki aynı ürün değil mi ?

aslında bu soruyu siz bana sordunuz bende size sordum gibi oldu ama ben en ucuzu hangisi ise onu almaya karar vermiştim modele göre ne değişiyor ki aynı ürün değil mi ?
bende 9070xt bekliyorum indirime kanka nitro+ veya taichi istiyorum dün akşam incehesapta 30kya düştü giriş model asus 3 fanlı arkadaşın dediği psu lar iyi bu arada

Montaj daha önce hiç yapmadım kasaya şimdi alıp kuramazsam diye falan da korkuyorum açıkcası en azından pslu bir kasa alıp içinde pslu montajlı bir şekilde gelsin diye düşündüm
kanka psulu kasayla psusuz kasanın tek farkı psunun yerine konup 4 vidasının takılması :D yapma öyle bir hata

bende 9070xt bekliyorum indirime kanka nitro+ veya taichi istiyorum dün akşam incehesapta 30kya düştü giriş model asus 3 fanlı arkadaşın dediği psu lar iyi bu arada

kanka psulu kasayla psusuz kasanın tek farkı psunun yerine konup 4 vidasının takılması :D yapma öyle bir hata
O zaman psu da ayrı alacağız

Yani benim onerim sapphire veya xfx olurdu bütçe sınırı yoksa asrock taichi de baya iyi duruyor. Aslında sorma amacım bazı 9070xtler 2 pci güç girişli bazıları 3 bazıları 12vhpwr PSU'yu da ona göre onerecektim :) bu arada ben de pulse var taş gibi soğutması var 57 derece de en fazla hotspot 76 falan

Yani benim onerim sapphire veya xfx olurdu bütçe sınırı yoksa asrock taichi de baya iyi duruyor. Aslında sorma amacım bazı 9070xtler 2 pci güç girişli bazıları 3 bazıları 12vhpwr PSU'yu da ona göre onerecektim :) bu arada ben de pulse var taş gibi soğutması var 57 derece de en fazla hotspot 76 falan
Hocam ben en ucuz hangisi ise ondan alıcam da bu taichi rx 9070 xt yazdım 50 bin tl diyor ne farkı var malzeme kalitesi falan mı ?

kesinlikle öyle yap kanka hatta sağlam bişey alırsan https://www.akakce.com/power-supply...wt-1200-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,638619801.html gibi ilerde de baya iş görür ama tabi bunu almana gerek yok 6 7k lık işini görür fazlasıyla

kasa alırkende fanlı bişey olsun
Hocam Vento kasa önerileri yapan var ama iyi midir vento ?

Hocam ben en ucuz hangisi ise ondan alıcam da bu taichi rx 9070 xt yazdım 50 bin tl diyor ne farkı var malzeme kalitesi falan mı ?
Daha yakışıklı duruyor tabi soğutması da etkilidir ve hafif oc ile gelir. Zaten o fiyata ise alma alacağın zaman bakarsın fırsat varsa bazen 40 a kadar düşebilir ha yoksa gider sapphire pulse alırsın emin ol üst seviye gözükmüyor oda sadece rgb ne yok onun dışında üst seviye kart gibi soğutması var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri