Bu Fiyata Bu Sistem Sizce Uygun Mu? Dahası Olabilir mi?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
25000
Merhabalar,
Geçenlerde kardeşim için kendi imkanlarımla bir bilgisayar toplamak istedim ve biraz araştırma yaptım. Açıkçası ortaya ortalama seviyede bir sistem çıkardığımı düşünüyorum, ancak yine de burada daha bilgili arkadaşlara danışmak istedim. Belki bu sayede bilmediğim bazı şeyleri de öğrenmiş olurum.

Yaşadığım ülkedeki fiyatlara göre şu parçaları seçtim:

Ekran Kartı: XFX AMD RX 580 8 GB GTS Black Edition (2. el) – 60 euro
Kasa: MSI MAG Forge M100A – yaklaşık 50 euro
Güç Kaynağı: Cooler Master MWE Bronze V2 550W – yaklaşık 59 euro
SSD: Kingston NVMe PCIe M.2 SSD SNV2S – yaklaşık 42 euro (Değiştirmeyi düşünüyorum.)
Anakart: MSI A520M-A PRO – yaklaşık 49 euro
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 – yaklaşık 67 euro
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE – yaklaşık 36 euro

Başka bir ülkede yaşadığım için ulaşabildiğim parçalar bunlar. Eğer değiştirmemi tavsiye edeceğiniz parçalar veya daha mantıklı alternatifler varsa öğrenmek isterim.
Bir de merak ettiğim bir konu var: Bu sistemi Türkiye'de toplamak daha mı uygun fiyata gelir, yoksa bulunduğum ülkedeki fiyatlar daha avantajlı mı? (Bütçemi yükseltebilecek durumdayım.)

Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Merhabalar,
Geçenlerde kardeşim için kendi imkanlarımla bir bilgisayar toplamak istedim ve biraz araştırma yaptım. Açıkçası ortaya ortalama seviyede bir sistem çıkardığımı düşünüyorum, ancak yine de burada daha bilgili arkadaşlara danışmak istedim. Belki bu sayede bilmediğim bazı şeyleri de öğrenmiş olurum.

Yaşadığım ülkedeki fiyatlara göre şu parçaları seçtim:

Ekran Kartı: XFX AMD RX 580 8 GB GTS Black Edition (2. el) – 60 euro
Kasa: MSI MAG Forge M100A – yaklaşık 50 euro
Güç Kaynağı: Cooler Master MWE Bronze V2 550W – yaklaşık 59 euro
SSD: Kingston NVMe PCIe M.2 SSD SNV2S – yaklaşık 42 euro (Değiştirmeyi düşünüyorum.)
Anakart: MSI A520M-A PRO – yaklaşık 49 euro
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 – yaklaşık 67 euro
İşlemci Soğutucusu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE – yaklaşık 36 euro

Başka bir ülkede yaşadığım için ulaşabildiğim parçalar bunlar. Eğer değiştirmemi tavsiye edeceğiniz parçalar veya daha mantıklı alternatifler varsa öğrenmek isterim.
Bir de merak ettiğim bir konu var: Bu sistemi Türkiye'de toplamak daha mı uygun fiyata gelir, yoksa bulunduğum ülkedeki fiyatlar daha avantajlı mı? (Bütçemi yükseltebilecek durumdayım.)

Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Hocam işlemciyi 5600 yapsan daha iyi olur 5500 ile arasında baya fark var. Soğutucu olarakta daha uygun bişey yokmu nerdeyse ekran kartıyla aynı fiyat ve 5500 5600 gibi işlemcilere çok fazla. Tek kule tek fan tarzı bişey daha iyi olur. Bir de imkanın varsa ekran kartını 3060 12 GB tarzı bir model bulabilirsen çok daha iyi olur fiyatları ne durumda bilmiyorum tabii ki.

Geri