Render İşleri İçin 9070xt Ekran Kartı Mantıklı Mıdır?

İncehesaptan 7500f li 9070xt bir oem paket buldum. Dediğiniz gibi yükseltmeler yapınca bütçemi biraz aşıyor ama pek sorun olmaz. Ryzen 7 7800x3d seçtim. Ekstra sıvı 240mm sıvı soğutma ekledim. Ram de 16 gb ama sonradan 32 ye yükseltirim diye düşünüyorum. Yani render çok hızlı olmasına gerek yok öyle arada edit yapıyorum 30 dakika süreceğine 1 saat sürse bile sıkıntı yok benim için. Sizce fotoğraftaki sistem makul mudur?
alma bunu kötü o marka sıvı soğutucu psu da kötüdür kesin

Teşekkür ederim hocam. İkinci el kısmına çok içim yatmıyor güvenemiyorum. İşlemci olarak ryzen 7 7800x3d + amd 9070xt ekran kartı düşünmüştüm. Bu işlemci de sıvı soğutmayla falan soğuyor diye biliyorum. Ram de 16gb alıp sonra durumum yetince 32 ye yükseltirim diye düşünüyorum. Ama önerilere açığım
Hocam ikinci el konusunda riske girmemekle en doğrusunu yapıyorsun, o bütçelerde sıfır alıp kafayı rahat tutmak şart.
Seçimlerine gelirsek; 7800X3D saf oyun için zirve ama Premiere ve After Effects gibi programlarda çoklu çekirdek gücü arandığı için Ryzen 9 serisi (7900X vb.) çok daha işine yarar. Adobe programları AMD kartlarda resmen eziyet oluyor. Kurguda render ve stabilite için kesinlikle RTX 4070 Ti Super gibi Nvidia kartlara yönelmelisin.
En önemli kısım ise RAM. 16GB bellekle After Effects kullanmaya çalışmak sistemi anında kilitler, daha videonun önizlemesinde bellek dolar. Başka parçadan kısıp baştan kesinlikle en az 32GB RAM ile yola çıkmanı tavsiye ederim, yoksa edit tarafında çok çekersin.

Render için işlemci 7900x vrya 9700x olabilir. Sadece ekran kartında bitmiyor.

Hocam ikinci el konusunda riske girmemekle en doğrusunu yapıyorsun, o bütçelerde sıfır alıp kafayı rahat tutmak şart.
Seçimlerine gelirsek; 7800X3D saf oyun için zirve ama Premiere ve After Effects gibi programlarda çoklu çekirdek gücü arandığı için Ryzen 9 serisi (7900X vb.) çok daha işine yarar. Adobe programları AMD kartlarda resmen eziyet oluyor. Kurguda render ve stabilite için kesinlikle RTX 4070 Ti Super gibi Nvidia kartlara yönelmelisin.
En önemli kısım ise RAM. 16GB bellekle After Effects kullanmaya çalışmak sistemi anında kilitler, daha videonun önizlemesinde bellek dolar. Başka parçadan kısıp baştan kesinlikle en az 32GB RAM ile yola çıkmanı tavsiye ederim, yoksa edit tarafında çok çekersin.
Hocam peki gddr7 falan olması hasebiyle ve daha çok güncelleme desteği alacağı için rtx 50 serisine yönelmek daha mantıklı olmaz mı? Öyle diyorsanız 5070 yahud 5060ti 16gb ta alınabilir gibi.

Hocam peki gddr7 falan olması hasebiyle ve daha çok güncelleme desteği alacağı için rtx 50 serisine yönelmek daha mantıklı olmaz mı? Öyle diyorsanız 5070 yahud 5060ti 16gb ta alınabilir gibi.
Hocam kesinlikle çok mantıklı bir noktaya değinmişsin, bütçen 70-75 bin lira gibi çok iyi bir seviyedeyken hazır güncel mimarili ve GDDR7 bellekli RTX 50 serisi varken ona yönelmek tabii ki en doğrusu olur.
Ancak o bütçeyle 5060 Ti seviyesinde kalmana hiç gerek yok. Kurgu işlerinde ve 2K Ultra oyunculukta sistemin darboğaza düşmemesi için hedefini doğrudan RTX 5070 olarak belirlemelisin. Yanına Ryzen 9 işlemciyi ve en az 32GB RAM'i eklediğinde hem Adobe programlarında hem de oyunlarda yıllarca arkana bakmadan tam performans alırsın.

Hocam kesinlikle çok mantıklı bir noktaya değinmişsin, bütçen 70-75 bin lira gibi çok iyi bir seviyedeyken hazır güncel mimarili ve GDDR7 bellekli RTX 50 serisi varken ona yönelmek tabii ki en doğrusu olur.
Ancak o bütçeyle 5060 Ti seviyesinde kalmana hiç gerek yok. Kurgu işlerinde ve 2K Ultra oyunculukta sistemin darboğaza düşmemesi için hedefini doğrudan RTX 5070 olarak belirlemelisin. Yanına Ryzen 9 işlemciyi ve en az 32GB RAM'i eklediğinde hem Adobe programlarında hem de oyunlarda yıllarca arkana bakmadan tam performans alırsın.
yapay zekayı sal la artık

Arkadaşlar bana bir sistem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? 70-75k bütçem var. Hem after effects/premiere pro gibi programlardan video editleyeceğim. Hem de 2k ultra kalitede yüksek fpslerde oyun oynatsın istiyorum. Böyle olunca en f/p sistem amd ekran kartlı sistemlerden geçiyor. Ama video editörlük işlemlerinde de nvidia daha iyi. Sizce nvidia+intel sistem mi olur? Yoksa nvidia+ryzen mi? Yoksa amd+amd mi? Kararsız kaldım
Video kısmında NVIDIA farkı büyük. O senaryoda 9070xt yerine 5070 tercih edilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,058
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri