Cs2 Neden Akıcı Değil?

FrankEnsQ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,086
fpsim 300 400 arası gidip geliyor ama hissiyet sanki kasıyomuş 15 fps miş gibi nasıl düzelticez bunu 1280x960 4;3 oynuyorum nası halledicez bunu ya

hocam oyununuzun fpsi düştüğü zaman disconnect atıp geri girdinizmi

fpsim 300 400 arası gidip geliyor ama hissiyet sanki kasıyomuş 15 fps miş gibi nasıl düzelticez bunu 1280x960 4;3 oynuyorum nası halledicez bunu ya
Hocam selamlar, o 300-400 FPS alıp 15 FPS gibi hissetme durumu, CS2'nin meşhur "frametime" yani kare süresi dengesizliğinden kaynaklanıyor.
FPS yüksek gözükse de karelerin ekrana geliş hızı birbirine eşit değilse o takılma hissini illallah ettirir.
Öncelikle yapman gereken, oyun içi ayarlardan "NVIDIA Reflex Düşük Gecikme" seçeneğini "Açık + Takviye" (On + Boost) moduna getirmektir; bu ayar FPS dalgalanmalarını ciddi anlamda törpüler.
Bir de "Tam Ekran" modunda oynadığından emin ol, eğer "Tam Ekran Pencereli" gibi bir moddaysan Windows'un arayüzü kare geçişlerini bozar.
Ekran kartı sürücüsünden "Dikey Senkronizasyon" (V-Sync) ayarının kapalı olduğundan ve monitörünün tazeleme hızının Windows ayarlarında oyununla eşleştiğinden emin olmalısın.
Eğer bunlar kesmezse, oyunun başlatma seçeneklerine -high komutunu ekleyip bir de öyle dene, bazen işlemciyi tam performansta tutmak için bu komut işe yarayabiliyor.
Son olarak 4:3 çözünürlükte o hissi daha çok yaşaman normal, monitörün masaüstü yenileme hızıyla oyunun yenileme hızının çakışmaması gibi bir durum olabilir, bir de o açıdan kontrol et istersen.

hocam oyununuzun fpsi düştüğü zaman disconnect atıp geri girdinizmi
hayır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam selamlar, o 300-400 FPS alıp 15 FPS gibi hissetme durumu, CS2'nin meşhur "frametime" yani kare süresi dengesizliğinden kaynaklanıyor.
FPS yüksek gözükse de karelerin ekrana geliş hızı birbirine eşit değilse o takılma hissini illallah ettirir.
Öncelikle yapman gereken, oyun içi ayarlardan "NVIDIA Reflex Düşük Gecikme" seçeneğini "Açık + Takviye" (On + Boost) moduna getirmektir; bu ayar FPS dalgalanmalarını ciddi anlamda törpüler.
Bir de "Tam Ekran" modunda oynadığından emin ol, eğer "Tam Ekran Pencereli" gibi bir moddaysan Windows'un arayüzü kare geçişlerini bozar.
Ekran kartı sürücüsünden "Dikey Senkronizasyon" (V-Sync) ayarının kapalı olduğundan ve monitörünün tazeleme hızının Windows ayarlarında oyununla eşleştiğinden emin olmalısın.
Eğer bunlar kesmezse, oyunun başlatma seçeneklerine -high komutunu ekleyip bir de öyle dene, bazen işlemciyi tam performansta tutmak için bu komut işe yarayabiliyor.
Son olarak 4:3 çözünürlükte o hissi daha çok yaşaman normal, monitörün masaüstü yenileme hızıyla oyunun yenileme hızının çakışmaması gibi bir durum olabilir, bir de o açıdan kontrol et istersen.
amd kullanıyorum dediklerine göre bi ayar çektim bakacağız tekrardan

Yırtılma önleyici özelliği var nvidia kart kullanıyorsan onu açınca düzeliyor, banada oluyordu açınca düzeldi.

bende alt r basıp gecikme önlem acıksa kapatıyorum yoksa acıyorum öyle düzeliyor kapat aç yapıncada düzeliyor

Oyun kendini düzeltene kadar tek çözüm FPS sabitlemek. Sabit FPS daha akıcı bir deneyim sağlıyor. Atıyorum çatışmalarda 300 FPS birden 180-240 civarına düşüyorsa, düştüğü orana yakın bir yere sabitleyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yırtılma önleyici özelliği var nvidia kart kullanıyorsan onu açınca düzeliyor, banada oluyordu açınca düzeldi.
Bu arada CS2 hatta GO'da garip bir şekilde Freesync, GSync veya FPS sabit şekilde V-Sync açıkkken çok daha istikrarlı çalışıyor.

Ayrıca AMD kart için ayar önerisi olan şu kanala abone olun ve videoları kurcalayın.

Son düzenleme:
Bende de kabaca öyle diyebilirim, sorunub açıkçası ping olduğunu düşünüyorum. Netim pek stabil değil, Türkcell'in verdiği kendi kutusu, ismini hatırlamıyorum (soran olursa bakarım arkasına) üstüne peteğin üstünde cayır cayır yanıyor. Annem 55 derece fln yapıyor öyle düşünün, en az. Bir de merkezde yaşıyorum, merkez diye neti altyapısı daha iyi olur diye düşünüyordum da sanırım tam tersi eski yerleşim gibi sonuçta, bir de çok fazla insan var sanırım hat doluyor. Bir de kendimce kablolarda fln sorun olduğunu düşünüyorum ama Allah bilir, belki çok pimpirikliyimdir. Bilirsiniz bu şüphe,his kafaya düşünce gitmiyor. FPS oyunları adamı deli ediyor. Yakında taşınacağım ve Türknet'e geçeceğim, o yüzden takmamaya çalışıyorum. Bir de orayla şansımı deniyeceğim😂 kusura bakma - kısacası ping diyorum😂 donma fln yırtılma oluyorsa belki monitör fpse yetişemediğinden oluyordur. Monitörün hz sine eşitlemeyi de dene derim. Bir de gecikmeyi azaltan teknolojileri kontrol et.

Geri