KeV`
80+
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 68
Hocam selamlar. Bütçen 50-60 bin TL arasıysa ve 60Hz ekranlı iPhone'lara katlanmak istemiyorsan Samsung'a yönelmek en doğru karar.Bütçe 50-60 arası. Bu bütçedeki iPhone'ları pek beğenemiyorum. 60Hz vs. den dolayı. Samsung'a yöneldim. S26 nasıldır?
Batarya performansı iyi, kamerası iyi ve ekranı tatmin eden bir model arıyorum. Oyun çok oynamam haftada 3-5 el Clash Royale atmak dışında.
A34'ten geçiş yapmayı planlıyorum. Çok küçük gelir mi? Açıkçası daha kompakt bir cihaza geçmek istedim. Ayrıca fiyatı daha da iner mi sizce? 2 ay önce 60-70 bin liraymış, şimdi 56'ya bulunuyor.
Öncelikle cihazın boyutundan bahsedeyim; A34'ün 6.6 inçlik devasa kasasından düz S26'nın 6.2 inçlik ekranına geçince cihaz ilk başta elinde epey küçük hissettirecek. Fakat zaten daha kompakt bir cihaza geçmek istediğini belirtmişsin, o premium hissiyata ve tek elle kullanım rahatlığına birkaç gün içinde alışırsın. Ekran kalitesi ve kamera konusunda A34 ile kıyaslanmayacak kadar üst düzey bir cihaz, seni fazlasıyla tatmin eder. Oyunla pek aran yokmuş, haftada birkaç el Clash Royale için de o batarya günü çok rahat çıkarır. 56 bin TL şu anki piyasa şartlarında makul bir seviye, fiyatın çok daha diplere inmesini beklemek biraz hayal olabilir.
Fakat bütçen bu seviyelerdeyken işin içine O paralara Türkiye garantili düz S26 almak yerine, bütçeni çok daha iyi değerlendirip yurtdışı bir S26 Ultra almayı düşünebilirsin. Biliyorsun artık o eski IMEI kayıt işleri zorlaştı, server (sunucu) kaydı kapandı ve olanların da fiyatları inanılmaz arttı. Ancak yurtdışından cihaz aldığında her takvim yılı içinde zaten toplam 8 aylık yasal kullanım zaman dilimin oluyor. Bunun 4 ayını fiziksel SIM ile, ekstra olan 4 ayını da e-SIM ile hallediyorsun. Geriye kalan 4 ayda da kenarda köşede duran yedek bir cihazla idare edebilecek durumdaysan, düz S26 parasına direkt serinin en tepe modeli olan Ultra'yı kullanmış olursun. Karar vermeden önce bu alternatifi de mutlaka masaya yatır derim.