❌İndirim Bitti! Lexar 32gb (2x16gb) Ares Rgb 6400mhz Cl30 Ddr5 Siyah Dual Kit Ram 21.999tl🔥🔥🔥

Kasım ayından beri bu fiyatlara RAM alınmaz diyen tayfa var. Elinde sistem varsa alma kardeşim. Ama elinde sistem olmayanlar mecbur almak zorunda. Türkiye de fiyatlar sadece 1 2 günlük düşer. Onun dışında ram, SSD ve ekran kartlarında düşüş şu ortamda olmaz. Yapay zeka ortamında sürekli bunlar kullanılıyor. Düşüş bekleyenler eski sisteminden devam edebilir. Daha çok uzun süre düşüş beklemeye devam.

ekran kartı krizinde de 4 e satılması gereken kartların en ucuzu 9 a satılıyordu (hatta o zaman işlevide vardı mining yaptırıp kendi parasını çıkarttırma şansı) tam 1.5 sene sonra dolar artmasına rağmen yine sıfırı 4.5 a satılmaya başlandı kriz bitince. İşlevi varken bile 2 bilemedin 2.5 kat fazlaya satılıyor daha teknolojik ve komplike bir ürün olan ekran kartı. Şuan 7500f işlemci 5k ya satılırken 16x2 ddr5 ram 3 bilemedin 4 e satılması gerekirken 25 e satılıyor da 22 ye düşünce oo indirim denilip koşuluyor 3x7=21 tam 7 kat fazlası şuan indirim oldu yersen. Denklemi kurun ekran kartı 2.5 kat çok daha teknolojik bir ürün ırgat gibide çalıştırabilirsin, ram (indirimde) 7 kat sadece geçici depolama, bir işlevi yok nispeten düşük teknoloji. Ne kadar suni, şişirme bir fiyatlandırma olduğunu görmemiz gerekiyor.

Pazartesi sabahı satın aldım bugun 10 dk önce falan beni arayıp ürünün tedarik edilemediğini bu ürün yerine gene lexar ares 6800 mhz cl34 ramle değişebiliriz dediler fiyat değişimi olmadan sk hynix A die olduğu için bir fark olmayacagini bildiğimden kabul ettim satın alacak arkadaşlar ürün tedarik edilemiyor belki sizinkinide değiştirirler benimki gibi ama garanti tabikide veremem

Ddr5 sistemimi sattım uygun yollu bir ddr4 sisteme geçtim. Fiyatlar normale dönene kadarda ddr5 işine girmeyeceğim.

Pazartesi sabahı satın aldım bugun 10 dk önce falan beni arayıp ürünün tedarik edilemediğini bu ürün yerine gene lexar ares 6800 mhz cl34 ramle değişebiliriz dediler fiyat değişimi olmadan sk hynix A die olduğu için bir fark olmayacagini bildiğimden kabul ettim satın alacak arkadaşlar ürün tedarik edilemiyor belki sizinkinide değiştirirler benimki gibi ama garanti tabikide veremem
Tekrar aradılar gecirmeye calistiklari ürününde stoğunun kalmadığını söylediler bu seferde goodrame gecirmeye çalıştı ama bu işin bir sonu yok kesinlikle bidaha indirime vesayre girerse almayın vermiyorlar bu rami boşuna uğraştığınıza kalıyor birde 6 ay taksitli almıştım şimdi onun taksit taksit ödemesini bekliyeceğim bulaşmayın zamanınıza yazık etmeyin

Tekrar aradılar gecirmeye calistiklari ürününde stoğunun kalmadığını söylediler bu seferde goodrame gecirmeye çalıştı ama bu işin bir sonu yok kesinlikle bidaha indirime vesayre girerse almayın vermiyorlar bu rami boşuna uğraştığınıza kalıyor birde 6 ay taksitli almıştım şimdi onun taksit taksit ödemesini bekliyeceğim bulaşmayın zamanınıza yazık etmeyin
Satıcı beni aramadı bile, çer çöp satıcı insanı boşa insanı uğraştırıyorlar. Madem stoğun yok neden fazla stok satıyorsun arkadaş.

Pazar günü ürünü aldık, güya bugün kargoya verilecekti. Sabah sabah siparişi iptal etmişler. Klasik "Üzgünüz, ürününüz tedarik edilemediğinden dolayı iptal olmuştur." bahanesi... Olan RAM'lere oldu. Artık tekrar indirim kovalamaya devam, başka çare yok.
Ben bu indirimden önce pazaryerinden 23600 liraya aldım onuda bugün iptal etmişler

Eğer iptal ettiysen zaten ilk kesilen taksit geri hesabına yatıyor, sonraki ayların ödemesi düşmüyor karttından

ekran kartı krizinde de 4 e satılması gereken kartların en ucuzu 9 a satılıyordu (hatta o zaman işlevide vardı mining yaptırıp kendi parasını çıkarttırma şansı) tam 1.5 sene sonra dolar artmasına rağmen yine sıfırı 4.5 a satılmaya başlandı kriz bitince. İşlevi varken bile 2 bilemedin 2.5 kat fazlaya satılıyor daha teknolojik ve komplike bir ürün olan ekran kartı. Şuan 7500f işlemci 5k ya satılırken 16x2 ddr5 ram 3 bilemedin 4 e satılması gerekirken 25 e satılıyor da 22 ye düşünce oo indirim denilip koşuluyor 3x7=21 tam 7 kat fazlası şuan indirim oldu yersen. Denklemi kurun ekran kartı 2.5 kat çok daha teknolojik bir ürün ırgat gibide çalıştırabilirsin, ram (indirimde) 7 kat sadece geçici depolama, bir işlevi yok nispeten düşük teknoloji. Ne kadar suni, şişirme bir fiyatlandırma olduğunu görmemiz gerekiyor.
Dostum dediklerin mantıksız değil ama kaçırdığın nokta şurası. GPU krizinde son kullanıcı mining yapıp bundan para kazanmak için GPU'ları topluyordu. Şimdi şirketler direkt RAM üreticileri ile anlaşım kendilerine üretim yapmasını istiyor. O yüzden RAM fiyatları yakın zamanda düzelmez.

Bence kabul etme. 6800 mhz olsa bile o ramler 1.generation olması lazım. Konuda paylaşılan 2.generation ramlerdi. Soğutucu plaka kalınlığı vs. farkı var. Vatan ortalama bir indirim yapsa da bu tarz satıcılarla uğraşmasak. Paraya mı ihtiyaçları vardı nedir tam ay başına denk getirdiler ve stoksuz ürün sattılar.

1780415723825.webp

Ben bu indirimden önce pazaryerinden 23600 liraya aldım onuda bugün iptal etmişler
Stoğun yoksa niye satışa açıp üstüne bir de indirime sokuyorsun arkadaş? Gerçekten bu satıcıları anlamak mümkün değil. Siparişi al, günlerce beklet, sonra da "tedarik edilemedi" deyip iptal et. İnsanların zamanıyla oynuyorlar resmen. Herhalde başka mal vermek için keriz arıyorlar.
Bence kabul etme. 6800 mhz olsa bile o ramler 1.generation olması lazım. Konuda paylaşılan 2.generation ramlerdi. Soğutucu plaka kalınlığı vs. farkı var. Vatan ortalama bir indirim yapsa da bu tarz satıcılarla uğraşmasak. Paraya mı ihtiyaçları vardı nedir tam ay başına denk getirdiler ve stoksuz ürün sattılar.

Alıntıyı görüntüle
Gerçekten artık düzgün satıcılardan düzgün indirimler gelmesi lazım. Böyle satıcılarla uğraşınca insanın hevesi kaçıyor. Hepsiburada üzerinden adama yazdım, durumu anlattım. Verdiği cevap sadece "iyi günler" oldu. Şaka gibi gerçekten.

Dostum dediklerin mantıksız değil ama kaçırdığın nokta şurası. GPU krizinde son kullanıcı mining yapıp bundan para kazanmak için GPU'ları topluyordu. Şimdi şirketler direkt RAM üreticileri ile anlaşım kendilerine üretim yapmasını istiyor. O yüzden RAM fiyatları yakın zamanda düzelmez.
O zaman şunu mu diyorsun şuan vatan, itopya vs ellerindekileri sattıklarında piyasada kriz bitene kadar mesela öngörüldüğü üzere 2 sene ram satışı olmayacak ramler biticek öyle mi? madem anlaştılar ram kalmayacak demektir, buna ikna olduysan bir şey diyemem.

O zaman şunu mu diyorsun şuan vatan, itopya vs ellerindekileri sattıklarında piyasada kriz bitene kadar mesela öngörüldüğü üzere 2 sene ram satışı olmayacak ramler biticek öyle mi? madem anlaştılar ram kalmayacak demektir, buna ikna olduysan bir şey diyemem.
Hayır öyle demiyor vatan itopya vs. arkadaşın bahsettiği şirketlere göre esnaf kalıyor. Yapayzeka kullanımındaki bellek ihtiyacından dolayı yapayzeka şirketleri milyon belki de milyar dolarlık ram alımları yapıyor. Bazı markadan son kullanıcıdan ziyade direk bu tarz şirketlere satış yapmak istiyor. Yakın zamanda youtube da bir video izledim ve bence mantıklı bir yaklaşım gösteriyordu. Videoda söylenildiği gibi belki de önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bilgisayar sistemleri tamamen değişecek her şey online a bağlanacak. bir şey yapmak istediğinde elindeki dandik ürünle bulutta yapayzeka ile işlem yapacaksın. Apple bunun bir örneğini çıkarmış sanırım. Son kullanıcıda internete girecek kadar veya bir tık üstünde performans veren bilgisayarlar olsun ve bunlarla şirketlerin ana sistemlerine bağlanarak belki de abonelik sistemleriyle işlerini halletsin istiyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,032
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri