Eski Bir Psu'nun Nasıl Bir Zararı Olabilir?

highpower fp ürünlerde tercih edilebilir 1000-1300w arası enermaxlar var onlar çok güzel oluyor
Bana 650 fazlasıyla yeter sanırım.

İkisi arasında kaldım.

Bana 650 fazlasıyla yeter sanırım.

İkisi arasında kaldım.
750w alırsanız kafanız rahat olur ama ilki benim kullandığım ürün ben çok memnun kaldım kapanma olmuyor yapay zekaya vs sorunca yetmez diyordu ama kullanıma göre değişir ben cs2 ve r6 oynuyorum sadece 1080p de belki çekeceği wattları max seviyede kullanınca benim işlemci ekran kartı komboma yetmeyebilir

750w alırsanız kafanız rahat olur ama ilki benim kullandığım ürün ben çok memnun kaldım kapanma olmuyor yapay zekaya vs sorunca yetmez diyordu ama kullanıma göre değişir ben cs2 ve r6 oynuyorum sadece 1080p de belki çekeceği wattları max seviyede kullanınca benim işlemci ekran kartı komboma yetmeyebilir
2k monitör almayı düşünüyorum 750w yeter mi? Alakası var mı pek bilmiyorum ama

@yusuf7878 Yusuf hocam yorumunuzu merak ettim. Eski PSU kullanılsa ne olur

2k monitör almayı düşünüyorum 750w yeter mi? Alakası var mı pek bilmiyorum ama
parçalarınıza baktım 300-350w en baba tüketebileceği sınır. kaliteli bir 550w bile sisteme yetermiş ilerde güncelleme yapmayacaksanız msi mag a600bnl önerebilirim yeterli olur

parçalarınıza baktım 300-350w en baba tüketebileceği sınır. kaliteli bir 550w bile sisteme yetermiş ilerde güncelleme yapmayacaksanız msi mag a600bnl önerebilirim yeterli olur
Aslında en önerilmeyen MSI modelleri arasında söylediğiniz. Emin misiniz? Modelde sorun yoksa alayım.

Aslında en önerilmeyen MSI modelleri arasında söylediğiniz. Emin misiniz? Modelde sorun yoksa alayım.
yani kronik bir şeyi varda bana mı denk gelmedi bilmiyorum kasa halinde satıldığı dönem uygundu baya bir süre kullandım sonra büyük kasaya geçmek istediğim için satmıştım

İyi bir güç kaynağının farkı verimlilik ve koruma mekanizmalarıdır. Elektrik sisteminizde oluşabilecek bir arızadan kaynaklı meydana gelen olası bir arızayı kendisini feda ederek sistemi korumasını sağlıyor. Örneğin sigortada problem oldu kablo gevşedi direnç artar, voltaj dalgalanmaları olur, ark olur psunda da Koruma yoksa sistem bileşenleri patates olur. Kötü bir sisteminiz yok tercihen B tier en kötü C tier bir psu ben olsam alırdım.

@yusuf7878 Yusuf hocam yorumunuzu merak ettim. Eski PSU kullanılsa ne olur
Gametech'in çoğu modeli berbat olduğundan konudaki modelden de pek bir şey beklememek lazım. Çok yüksek ihtimalle grup regulasyonlu, garanti bitene kadar dayansın yeter mantığıyla tasarlanmıştır yani.

Eskidikçe güç kaynağındaki regülasyon zayıflıyor. Optpkuplörlerin yaşlanması, feedback içindeki bileşenleri yaşlanması en büyük etken. Aslında tüm bileşenler dahil buna. Neyse, regülasyon bozuldukça voltajlar düşer, ATX sınırlarını karşılayamacak seviyeye düşünce de sistem sapıtır. Ne bileyim mavi ekran verir, kapanır vs.

Çıkış kapasitörleride yaşlandıklarından dolayı ripple seviyesi gitgide artar. E zaten ATX sınırlarını zorla karşılayan model yaşlandıkça ATX dışına çıkar. Bu da ona bağlı olan bileşenlerin güç devrelerini zorlatır. Zamanla parçaları bozma ihtimali var yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

MAG A600DN berbat bir model. A650BNL full range ise giriş seviye için yeterli. Modelleri karıştırmış yazan kişi.

Gametech'in çoğu modeli berbat olduğundan konudaki modelden de pek bir şey beklememek lazım. Çok yüksek ihtimalle grup regulasyonlu, garanti bitene kadar dayansın yeter mantığıyla tasarlanmıştır yani.

Eskidikçe güç kaynağındaki regülasyon zayıflıyor. Optpkuplörlerin yaşlanması, feedback içindeki bileşenleri yaşlanması en büyük etken. Aslında tüm bileşenler dahil buna. Neyse, regülasyon bozuldukça voltajlar düşer, ATX sınırlarını karşılayamacak seviyeye düşünce de sistem sapıtır. Ne bileyim mavi ekran verir, kapanır vs.

Çıkış kapasitörleride yaşlandıklarından dolayı ripple seviyesi gitgide artar. E zaten ATX sınırlarını zorla karşılayan model yaşlandıkça ATX dışına çıkar. Bu da ona bağlı olan bileşenlerin güç devrelerini zorlatır. Zamanla parçaları bozma ihtimali var yani.

MAG A600DN berbat bir model. A650BNL full range ise giriş seviye için yeterli. Modelleri karıştırmış yazan kişi.
bilgiler için teşekkürler hocam. merak ettiğim bi konuydu.

Detaylı bilgi için sağ ol hocam. Benim sisteme ileride işlemci R5 5600x veya biraz daha üst model ile upgrade olacak. Belki ekran kartını da güncellerim. Bir tane siz atarsanız çok iyi olur. Birden fazla model atıldı kafam karışmasın. Para olunca direkt alayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri