S@P Hesabına Her Ay Para Yatırmak Güvenli mi

Kim diyor?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Palavracılar çok şey söyler.
Edeceğin 5 liralık kâr için bile minimum 1.500₺'lik damga vergisi ödemen gerekiyor. Palavra falan değil, istersen kendin hisse al kâr yap dene bakalım.

Düşük meblağ için vergi yok. Devlet Üç kuruş için 5 kuruş harcamaz. Zarara girer. Komisyon ama her zaman var. Bana güven, cesaretini topla.
Devletin harcadığı bir şey yok ortada. Senin kazancına ortak olup bir kısmını cebe atıyor sadece. Kendisinin kaybı niye olsun bunun için? Bana güven ne dostum sen hangi bilgiye dayanarak adamın ettiği üç beş liradan onu zarara sokacak tavsiye veriyorsun?

@Tablet123 Eğer kârın varsa ve koyduğun para bu bahsi geçilen vergilerden düşükse, daha da kâr edip gerçekten kazanç sağlayamacak durumdaysan o parayı ya hiç elleme ya da bilerek düşecek bir hisse al -%1 zararda falan olduğunda nakde çevir. Fakat önceki aldığın hisse ayrı bir al-sat işlemi olarak gözüktüğü için onu hala kâr sayma ihtimali var, o konuda emin bir bilgiye sahip olmak lazım. Bana güven demicem tabi ki :D

Son düzenleme:
Edeceğin 5 liralık kâr için bile minimum 1.500₺'lik damga vergisi ödemen gerekiyor. Palavra falan değil, istersen kendin hisse al kâr yap dene bakalım.

Devletin harcadığı bir şey yok ortada. Senin kazancına ortak olup bir kısmını cebe atıyor sadece. Kendisinin kaybı niye olsun bunun için? Bana güven ne dostum sen hangi bilgiye dayanarak adamın ettiği üç beş liradan onu zarara sokacak tavsiye veriyorsun?

@Tablet123 Eğer kârın varsa ve koyduğun para bu bahsi geçilen vergilerden düşükse, daha da kâr edip gerçekten kazanç sağlayamacak durumdaysan o parayı ya hiç elleme ya da bilerek düşecek bir hisse al -%1 zararda falan olduğunda nakde çevir. Fakat önceki aldığın hisse ayrı bir al-sat işlemi olarak gözüktüğü için onu hala kâr sayma ihtimali var, o konuda emin bir bilgiye sahip olmak lazım. Bana güven demicem tabi ki :D
Şöyle bir sorun var hisseyi aldığımda dolar 30TL idi yani hisse aldığım fiyata hatta %20 altına falan gelse ben yine kârda gözükeceğim sanırım. Şuan hisseyi satsam sanırım damga vergisi ve gelir vergisini ödeyince yaklaşık olarak koyduğum para cebime geri dönüyor kârı o işlere vermiş oluyorum. Bakalım dursun hesapta zaten o sebeple bayadır satmıyorum birkaç sene daha satmayım belki yanlışlıkla milyoner oluruz 😅

Ben şimdiye kadar hiç ödemedim. Bu nasıl oluyor?
Var mı bir yatırım hesabın?
Yok sa boş sallama.

Ben şimdiye kadar hiç ödemedim. Bu nasıl oluyor?
Var mı bir yatırım hesabın?
Yok sa boş sallama.
Boş konuşma hisse senedi alış-satışlarında elde edilen kârın miktarına bakılmaksızın vergi beyanı gerekir. Vergi kaçırıyorsan ben napayım? Aksi takdirde bir şey yoksa standartı damga vergisi + kazancın %15'idir. Temettü ve nema kazançları için durum farklı, onlarda belli bir limit var. Hisse senetlerinde limit yok.

Boş konuşma hisse senedi alış-satışlarında elde edilen kârın miktarına bakılmaksızın vergi beyanı gerekir. Vergi kaçırıyorsan ben napayım? Aksi takdirde bir şey yoksa standartı damga vergisi + kazancın %15'idir. Temettü ve nema kazançları için durum farklı, onlarda belli bir limit var. Hisse senetlerinde limit yok.
Kaç kez hisse aldın, sattın?

Kaç kez hisse aldın, sattın?

(Değişik üçüncü fıkra: 30/12/2004-5281/27 md.) Taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına ait ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan kazançların tamamı ile bir takvim yılında elde edilen değer artışı kazancının, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının elden çıkarılmasından sağlananlar hariç, 6.000 (150.000 TL) Yeni Türk Lirası gelir vergisinden müstesnadır.

Örnek:
IMG_5695.webp

Örnek2:
IMG_5696.webp

Kısacası bu işin herhangi bir alt ya da üst limiti yok. Her şey beyana tabi. Düşük paralarla devletin gözüne yakalanmamış olabilirsin ama bu bir gün fark edilip peşine faiz takmayacaklarının anlamına gelmiyor, bir sürü örneklerini görüyoruz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,483
Üyeler
196,974
Son üye
JakutenSiz
Geri