Max 65k Bütçeyle Alınabilecek Laptop Modelleri

0Atilla9

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
65000
Merhaba ben max 65k bandında bir laptop almayı düşünüyorum. Aklımda 4 model var ve sizin de önerdiğiz laptop varsa onları da düşünebilirim. Benim aklımdaki laptopları aşağıya yazacağım. Sizin önerecekleriniz de dahil hangi laptopu almalıyım?

Game Garaj Slayer X7T-5060 Intel Core i7 14650HX RTX5060 16" 180Hz QHD+ FreeDOS Oyuncu Laptop

Game Garaj Slayer R9M XL-5060 AMD Ryzen 9 8940HX RTX5060 17" QHD+ 240Hz FreeDos Oyuncu Laptop

GameRaider FLUX GR16 Intel Core i7-14650HX GeForce RTX 5060 8GB 115W 16GB DDR5 2TB SSD 16 inç 2.5K QHD+ 180Hz FreeDos Gaming Laptop – Çanta Hediyeli

GameRaider FLUX GR16 AMD Ryzen 9-8940HX GeForce RTX 5060 8GB 115W 16GB DDR5 2TB SSD 16 inç 2.5K QHD+ 180Hz FreeDos Gaming Laptop – Çanta Hediyeli

Amacınız işlemci odaklı oyunlar yani FPS tarzı oyunlar oynamaksa GameRaider R9 9840HX işlemcili olanı alın derim. Şu markalar neden 5060 laptoplara 2.5K ekran koyuyor anlamıyorum koy işte 165Hz 1K ekran. Genelde GameRaider, Thunderobot, GameGaraj markalar bu saçmalığı yapıyor.

Amacınız işlemci odaklı oyunlar yani FPS tarzı oyunlar oynamaksa GameRaider R9 9840HX işlemcili olanı alın derim.

Şu markalar neden 5060 laptoplara 2.5K ekran koyuyor anlamıyorum koy işte 165Hz 1K ekran. Genelde GameRaider, Thunderobot, GameGaraj markalar bu saçmalığı yapıyor.
Peki 8940hx işlemcili game raider mı yoksa game garaj laptopu mu tercih etmeliyim?

Amacınız işlemci odaklı oyunlar yani FPS tarzı oyunlar oynamaksa GameRaider R9 9840HX işlemcili olanı alın derim.

Şu markalar neden 5060 laptoplara 2.5K ekran koyuyor anlamıyorum koy işte 165Hz 1K ekran. Genelde GameRaider, Thunderobot, GameGaraj markalar bu saçmalığı yapıyor.
Niye saçmalık olsun hocam. FHD ekran artık vasat kalıyor görüntü olarak. Evet performans olarak AAA oyunlarda yüksek grafiklerde zorluyor ama bir oyunu FHD yüksek ayarlarda oynamak yerine 2k medium da oynamayı tercih ederim. Hem artık Frame gen özelliği ile birlikte fps uçuyor zaten. Hadi oyunu geçtim video izlerken bile farkı anlıyorsun. FHD ekran işi bitmeli.

Niye saçmalık olsun hocam. FHD ekran artık vasat kalıyor görüntü olarak. Evet performans olarak AAA oyunlarda yüksek grafiklerde zorluyor ama bir oyunu FHD yüksek ayarlarda oynamak yerine 2k medium da oynamayı tercih ederim. Hem artık Frame gen özelliği ile birlikte fps uçuyor zaten. Hadi oyunu geçtim video izlerken bile farkı anlıyorsun. FHD ekran işi bitmeli.
Hiç öyle düşünmemiştim, bir anda bakış açım değişti :D.Frame gen sağolsun artık oyun yapımcıları düzgün optimize yapmak yerine yapay zekaya dayanıyor.
Peki 8940hx işlemcili game raider mı yoksa game garaj laptopu mu tercih etmeliyim?
Laptopu ne amaçla kullanacaksınız hocam? FPS oyunları mı, sadece AAA oyunlar mı yoksa karışık mı? Amacınızı bilmeden düzgün öneri yapabilmemiz zor.

Evet dediğiniz gibi 2k ekran FHD ekranlardan tabii ki daha iyi eğer bütçem daha fazla olsaydı 5070 olan versiyonları 2k ile mükemmel bir kombinasyon olmuş olurdu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç öyle düşünmemiştim, bir anda bakış açım değişti :D.

Laptopu ne amaçla kullanacaksınız hocam? FPS oyunları mı yoksa sadece AAA oyunlar mı
Hem gündelik kullanım için hem fps oyunları hem de arada bir AAA oyunlar için kullanacağım. Sorun çıkartmayacak ve serin çalışan bir laptop almayı düşünüyorum.

Hem gündelik kullanım için hem fps oyunları hem de arada bir AAA oyunlar için kullanacağım. Sorun çıkartmayacak ve serin çalışan bir laptop almayı düşünüyorum.
Amacınız serin çalışan laptopsa HX işlemcilerden uzak durmanız lazım bende Thunderobot RS16 5070 R9 9850HX laptop var boşta işlemci 58-60, oyunlarda 90 derece çalışıyor. Böyle bir durumda R7 260, R7 360, U7 255H gibi işlemcilere yönelmeniz lazım.

Amacınız serin çalışan laptopsa HX işlemcilerden uzak durmanız lazım bende Thunderobot RS16 5070 R9 9850HX laptop var boşta işlemci 58-60, oyunlarda 90 derece çalışıyor. Böyle bir durumda R7 260, R7 360, U7 255H gibi işlemcilere yönelmeniz lazım.
Evet doğru söylüyorsunuz ama bütün HX işlemci bulunan laptoplar çok sıcak çalışacak diye de bir şey yok mesela o yüzden game garaj ve game reader marka laptopları beğendim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet doğru söylüyorsunuz ama bütün HX işlemci bulunan laptoplar çok sıcak çalışacak diye de bir şey yok mesela o yüzden game garaj ve game reader marka laptopları beğendim
Ayrıca bu iki laptop markasında da kendi kontrol yazılımları üzerinden watt limiti atanabiliyor.

Hocam bu markalardaki HX işlemcilerin neredeyse hepsi sıcak çalışıyor. GameGaraj, GameRaider, Thunderobot markalardaki HX işlemciler doğası gereği ısınır ve ısınması lazım onun için tasarlanıyor, genelde 100 dereceye kadar sorun çıkmıyor bu işlemcilerde.
Ayrıca bu iki laptop markasında da kendi kontrol yazılımları üzerinden watt limiti atanabiliyor.
Evet ayarlanıyor anca öyle biraz daha soğuk çalışabiliyor. Onu sorun etmezseniz GameRaider R9 8940HX alınır.

Hocam bu markalardaki HX işlemcilerin neredeyse hepsi sıcak çalışıyor GameGaraj, GameRaider, Thunderobot markalardaki HX işlemciler doğası gereği ısınır ve ısınması lazım onun için tasarlanıyor genelde 100 dereceye kadar sorun çıkmıyor bu işlemcilerde.

Evet ayarlanıyor anca öyle soğuk çalışabiliyor zaten. Onu sorun etmezseniz GameRaider alınır.
Ben hem istediğim zaman yüksek performans vermesini hem de istediğim zaman da serin bir şekilde kullanabilmek istediğim için HX işlemcili laptopları beğendim.

Laptop islerini hiç bilmediğim için soruyorum. 65e 5070li laptoplar var, neden full 5060li baktınız? Ornegin akakceden bakiyorum intel 7 240h işlemcili, r7 340, 13620h islemcili ama ekran ksrti 5070 olan asus, Acer, gigabayte, msi laptoplar var. Islemcisi cok mu kötü bunlara gore de 5070 varken 5060li alıyorlar?

Laptop islerini hiç bilmediğim için soruyorum. 65e 5070li laptoplar var, neden full 5060li baktınız? Ornegin akakceden bakiyorum intel 7 240h işlemcili, r7 340, 13620h islemcili ama ekran ksrti 5070 olan asus, Acer, gigabayte, msi laptoplar var. Islemcisi cok mu kötü bunlara gore de 5070 varken 5060li alıyorlar?
İşlemciden işlemciye değişiyor yani. Bir de aldığınız ekran kartını besleyebilecek bir işlemci olması lazım darboğaz yapmayacak ve tam performansta çalışmasını sağlayacak. Aldınız laptopta 5070 olabilir ama bunu besleyemeyen işlemci olduğu zaman 5070'in 5060'a göre çok da bir farkı kalmıyor fiyat skalasında değerlendirdiğimizde. İyi işlemcili 5070'lerde 70.000 lira civarından başlıyorlar. Bütçem max 65.000 olduğu için 5070'leri o fiyat bandında alamam. Normalde bütçem 60k civarları ama zorlarsan biraz daha arttırabilir atlayan fazla 60-65 arası bir şey alabilirim.

Son düzenleme:
Geri