110k Bütçe Sistem Nasıl Toplarım

Ellegans

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
110000
Kendim bir sistem toplamak istiyorum fakat aldığım parçanın bozuk olup olmadığından elimde bir bilgisayar olmadn nasıl emin olacağımı bilmiyorum ya aldığımda bozuk gelirse ve ben bu bilgisayarı tahmini 7-8 ayda toplayacağım yani bildiğim kadarıyla iade de edemem. Ne yapmam gerekiyor
(ilk kez sistem toplayacağım)

Şu şekilde toplamayı düşünüyorum

İşlemci: R7 7800X3d
Ekran Kartı: Msi/Asus rtx 5070 ti
anakart: msi b850 gaming plus wifi
Ram: 32gb ddr5 ram 6000mhz 30cl

ekran kartını ve rami almanyadan getirtmeyi düşünüyorum o yüzden para yetiyor.
ama dediğim gibi parçaların çalışıp çalışmayacağından endişeleniyorum ne yapabilirim
direkt oem paket almayı da düşündüm ama öyle hem daha pahalı oluyor hemde vade farksız taksit imkanı çoğu sitede yok

Kral benim bildiğim oemler her türlü tek tek almaktan daha uyguna geliyor. Yani aşırı uygun bi indirimlerle almazsan tabi. Simdi en ucuz sistemden bakiyom. 78003xd ve 5070ti 16gb ramli olanlar 92den basliyor 32 gb olanlar 107 108e var. Tabi markalari farkli asus degil palit mesela. Bence bi siteden oemlere bak, sonra parca fiyatlarını kontrol et öyle karar ver.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta şimdi ince hesaptaki oeme bakiyorum 5070ti li 80bin özelleştirmeye istesigin işlemciye özelleştirmenin 88 89 falan olur herhalde. İlla asus olsun, msi olsun şartın yoksa ve paraf kartinla 3 taksit senin için yeterliyse daha mantikli gibi

Son düzenleme:
Kral benim bildiğim oemler her türlü tek tek almaktan daha uyguna geliyor. Yani aşırı uygun bi indirimlerle almazsan tabi. Simdi en ucuz sistemden bakiyom. 78003xd ve 5070ti 16gb ramli olanlar 92den basliyor 32 gb olanlar 107 108e var. Tabi markalari farkli asus degil palit mesela. Bence bi siteden oemlere bak, sonra parca fiyatlarını kontrol et öyle karar ver.

Hatta şimdi ince hesaptaki oeme bakiyorum 5070ti li 80bin özelleştirmeye istesigin işlemciye özelleştirmenin 88 89 falan olur herhalde. İlla asus olsun, msi olsun şartın yoksa ve paraf kartinla 3 taksit senin için yeterliyse daha mantikli gibi
oem almak bende isterim ama ben maximum kullanıyorum ve ona hiç bir site taksit yapmıyor neredeyse

O zaman yorum yapamıyorum. Bende de axes ve world var. Bugün istediğim oem ince hesaba gelmesine rağmen pesin taksitli yok diye alamadim. Parca konusunda yorum yapamıyorum ama son bi önerim daha var. Hepsiburada n11 ve amazondaki oemlere de bakabilirsin. Bende parca oem karşılaştırması yapiyorumda. Normal akakceden en ucuzdan toplasam bile oeme gore pahali oluyor. Onun icin söylüyorum.

107bin ve 6 taksit oluyor. Parca fiyatlarına akakceden kontrol et. Hangisi mantikli geliyorsa öyle karar ver

Ekler

• 13534.webp
    13534.webp
    114.3 KB · Hit: 43
O zaman yorum yapamıyorum. Bende de axes ve world var. Bugün istediğim oem ince hesaba gelmesine rağmen pesin taksitli yok diye alamadim. Parca konusunda yorum yapamıyorum ama son bi önerim daha var. Hepsiburada n11 ve amazondaki oemlere de bakabilirsin. Bende parca oem karşılaştırması yapiyorumda. Normal akakceden en ucuzdan toplasam bile oeme gore pahali oluyor. Onun icin söylüyorum.

107bin ve 6 taksit oluyor. Parca fiyatlarına akakceden kontrol et. Hangisi mantikli geliyorsa öyle karar ver
OEM lerin hepsinde güç kaynağı ve soğutucu dandik olur hocam. O yüzden normalde 120k ya toplanabilen bir sistemi 106 107 ye verebiliyorlar. Avantaj değil yani. Sistemin en önemli parçasından kısıyorlar.

Belki de öyledir. Ben oemlere ve tek tek almaya baktığımda ekran karti, islemci, ram ve ssdyi birlestirdigim anda zaten gördüğüm oemlerle ayni fiyata geliyor neredeyse. Ornegin bugün ince hesapta 58e satilan oem paketteki islemci, ram, ekran karti ve sadyi kaakcede en ucuzdan hesaplanan 4u 59bin yapiyor. Anakart ve en dandik kasayı alsan zaten 70e gelecek. Hiç 5070ti denemedim ama 5060 rx9060xt 9070xt falan hep böyle

Peki tek tek alırsam aldığım parçanın bozuk olup olmadığından elimde bir bilgisayar olmadan nasıl emin olacağım? ya aldığımda bozuk gelirse ve ben bu bilgisayarı tahmini 7-8 ayda toplayacağım yani aylar sonra bozuk olduğunu fark edersem bildiğim kadarıyla iade de edemem. Ne yapmam gerekiyor

Peki tek tek alırsam aldığım parçanın bozuk olup olmadığından elimde bir bilgisayar olmadan nasıl emin olacağım? ya aldığımda bozuk gelirse ve ben bu bilgisayarı tahmini 7-8 ayda toplayacağım yani aylar sonra bozuk olduğunu fark edersem bildiğim kadarıyla iade de edemem. Ne yapmam gerekiyor
Parçaları 7-8 ayda toplayacaksan tek tek almak riskli.Arızalı çıkarsa çoğu parçanın iade süresi geçmiş olur.En azından geldiğinde bir arkadaşının sisteminde veya bilgisayarcıda test ettirmen gerekir. Aksi halde tüm parçaları birbirine yakın tarihlerde almak daha güvenli, ben 1 haftada topladım sistemi o yüzden sıkıntı yaşamadım ama 7 ay çok uzun süre

Şöyle yapmaya karar verdim:
SSD: Kioxia Exceria Plus G4 LVD10Z001TG8 PCI-Express 5.0 1 TB M.2 SSD

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci

Ekran Kartı: MSI RTX 5070 TI 16G Ventus 3X OC G507T-16V3C 256 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı

Sıvı Soğutucu: Thermalright Trofeo Vision 360 ARGB Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Ram: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 DDR5 Ram

Kasa: BitFenix COLII 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Tempered Glass FRGB Siyah ATX Mid Tower Kasa

Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

Toplam: 118K gibi bir şey çıkıyor

Burada birbiriyle uyuşmayan veya yerine önerebileceğiniz parçalar varmı?
Daha sonra aynı ram den 1 tane daha alacağım

kasa iyi duruyor, full mesh yaldır yaldır hava çeker :D

Ne ka ekmek o ka köfte. Adamin maximum karti var. Yani bilinen hicbir yerden taksitle alma ihtimali yok. Mecbur hepsiburada, n11den falab alacak. R7 7800 islemci ve 5070ti 32gb ramli oem maximum karta pesin fiyata 6 taksit anca bu kadar oluyor. Ayni parcalarin farkli markalariyla farkli kasayla İncehesap satiyor hepsiburadada 116 bin. 106bine ayrı ayrı almaktan mantikli geldi bana. Akakceden bakıyorum en ucuz 5070ti, 32gb ram, 7800 x3d 91bin yapiyor zaten. Eğer derse ki anakart, ssdyi, poweri, kasayı, sogutucuyu 15binden ucuza toplarım. O zaman tek tek almaktan daha mantikli

Ne ka ekmek o ka köfte. Adamin maximum karti var. Yani bilinen hicbir yerden taksitle alma ihtimali yok. Mecbur hepsiburada, n11den falab alacak. R7 7800 islemci ve 5070ti 32gb ramli oem maximum karta pesin fiyata 6 taksit anca bu kadar oluyor. Ayni parcalarin farkli markalariyla farkli kasayla İncehesap satiyor hepsiburadada 116 bin. 106bine ayrı ayrı almaktan mantikli geldi bana. Akakceden bakıyorum en ucuz 5070ti, 32gb ram, 7800 x3d 91bin yapiyor zaten. Eğer derse ki anakart, ssdyi, poweri, kasayı, sogutucuyu 15binden ucuza toplarım. O zaman tek tek almaktan daha mantikli
hepsiburada da vs. parça seçilemediği için oralardan çok almak istemiyorum birde genellikle ya anakartı ya sıvı soğutucusu ya da kasası kötü oluyor (özellikle anakartları) daha sonradan bir daha yükseltme parası vs. çok vermek istemiyorum o yüzden toplamak daha mantıklı geliyor

ama muhtemelen yukarıdaki parçalardan bazılarını değiştireceğim çünkü gözüme biraz pahalı geldi düşününce

Geri