Sistem Toplayacağım ve Bazı Konularda Aşırı Kararsız Kaldım

hydraavx

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
230000
Beyler, günaydın hayırlı günleriniz olsun, yakın zamanda güçlü ve uzun süreli bir sistem almaya karar verdim ancak hem parça konusunda hem de dış görünüş açısından çok kararsız kaldım; fiyatların sürekli değişmesinden dolayı 5070 Ti ve 5080 arasında sürekli olarak git gel yaşıyorum, sizin donanım tarafında tercihiniz ne olur, ikinci konu olarak kafamda aslında komple MSI MLG Edition bir sistem toplamak vardı fakat arada bir aklım düz renk toplamaya da gidiyor, sizce hangisini almalıyım, ileride olur da satarsam MLG Edition bana bir artı katar mı yoksa sadece almak için mi almış olurum, yardımcı olursanız sevinirim.

Bende geçen sene sizin gibi yola çıkıp, yıllar sonra özenerek bir sistem topladım hocam. Kafama yatan beyaz bir sistem oluşturdum ve keyifle kullanıyorum.

Ekran kartı seçiminde, kısa bir süre 5070 ti ile 5080 arasında kalmıştım. Araştırıp aradaki fiyat farkına değmediğine karar verdim. Bu konuda en mantıklı seçim 5070 ti olacaktır.

Diğer yandan çok spesifik özel seri toplamanın da çok mantıklı olacağını düşünmüyorum. Zevk meselesi tabii ki ama gün sonunda çok önemi olmuyor. Kaliteli ve tek tek toplanan parçalarla f/p bir sistem oluşturmanın her açıdan daha ideal olacağını düşünüyorum. Ve aşağıya da kendi sistem fotomu bırakıyorum :)

20260401_215301.webp

Bende geçen sene sizin gibi yola çıkıp, yıllar sonra özenerek bir sistem topladım hocam. Kafama yatan beyaz bir sistem oluşturdum ve keyifle kullanıyorum.

Ekran kartı seçiminde, kısa bir süre 5070 ti ile 5080 arasında kalmıştım. Araştırıp aradaki fiyat farkına değmediğine karar verdim. Bu konuda en mantıklı seçim 5070 ti olacaktır.

Diğer yandan çok spesifik özel seri toplamanın da çok mantıklı olacağını düşünmüyorum. Zevk meselesi tabii ki ama gün sonunda çok önemi olmuyor. Kaliteli ve tek tek toplanan parçalarla f/p bir sistem oluşturmanın her açıdan daha ideal olacağını düşünüyorum. Ve aşağıya da kendi sistem fotomu bırakıyorum :)

Alıntıyı görüntüle
Hocam güle güle kullanın Maşallah güzel duruyor.

Ben de benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum. Yapay zeka fantezim olduğu için 5080 ile yola devam edeceğim. Oyun odaklı ise 5070ti gayet kabiliyetlidir.

Alıntıyı görüntüle
Hocam çok iyi duruyor güle güle kullanın yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim

Beyler, günaydın hayırlı günleriniz olsun, yakın zamanda güçlü ve uzun süreli bir sistem almaya karar verdim ancak hem parça konusunda hem de dış görünüş açısından çok kararsız kaldım; fiyatların sürekli değişmesinden dolayı 5070 Ti ve 5080 arasında sürekli olarak git gel yaşıyorum, sizin donanım tarafında tercihiniz ne olur, ikinci konu olarak kafamda aslında komple MSI MLG Edition bir sistem toplamak vardı fakat arada bir aklım düz renk toplamaya da gidiyor, sizce hangisini almalıyım, ileride olur da satarsam MLG Edition bana bir artı katar mı yoksa sadece almak için mi almış olurum, yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam öncelikle satmayı düşündüğün zaman artısı olarak fiyatta artı çok sağlamaz alıren fiat farkı çok olur ama satarken üst ve oerta segmentin fiyatları yakın olur.
Bütce varsa 2. elde temiz 5080 almanı öneirirm 20k civarı tasarruf yapabilirsin çünkü giriş kartlar ın sıfır ve 2. eli arasında 10k oynarken üst seviye kartların sıfırı ile arasındaki fiyat farkı 30k civarı. Garantili temiz bi 5080 alınır yani.
Kasaya gelirsek görselliği başta çok önemsemedim ama kasa masanın üstünde olunca belli bi süre sonra insan kendi kasasının güzel görünmesini istiyor heleki kasa masanın üstündeyse gözüne batıyor.
Sana öneri kasanı görsellik içinde toplaycaksan tüm fan soğutucu gibi bileşenlerin uyumluluğunu anakartda 1 yazılımla kontorlu sağlanırmı vs hepsini araştır yoksa işin sonunda yazılımdan bi renge ayaarladığında marka farkı vs den dolauyı renk ton farkı oluşur buda her parça için ince ayar gerektrir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,841
Üyeler
197,066
Son üye
LJVRT41
Geri