4k veya 2k Monitör Önerisi

Oğuzhan'

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
238
Merhaba,

Yakın zamanda 5080'li sisteme geçiş yaptım. Henüz monitör almadım eski monitörüm olan 1080p 240Hz monitörü kullanıyorum. Yaz sonuna iyi bir monitör alıp sistemimi güncellemek istiyorum. 1080p olan monitörüm ile çift ekran olarak kullanmayı düşünüyorum. Ana ekran olarak yeni alacağım monitör olacak ancak yanda gerektiğinde kullanabileceğim monitör de bu 1080p olan olacak. Masada fazla yer kaplamamasından için ikisini de monitör kolu ile bir yere sabitlemeyi düşünüyorum. Planım bu şekilde.

Aklımda birkaç tür monitör var,
- 2k 120hz/1080p 240hz geçişli dual monitör (özellikler yanlış olabilir önceden görüp hatırladığım kadarıyla böyle bir şeydi.)
- 2k oled veya düz 2k
- 4k oled veya düz 4k

Henüz kendime bütçe ayarlamadım bu yüzden belli bir bütçem yok ancak 40000'i çok geçmese iyi olur.
Bu tür cihazları alırken uzun uzun araştırmalar yapan biriyim o yüzden yaz sonunda almayı düşünmeme rağmen şimdiden araştırmaya başladım.

Bu konuda önerdiğiniz monitörlere açığım. Bir de çift monitör olarak kullanmam sisteme ekstra güç tükettirip performans kaybına yol açar mı?

Kısaca: En fazla 40000 TL bütçe ile 4k-2k-oled seçenekli monitör arıyorum, önerilere açığım. (Oled yanma işi sıkıntılı mı eğer öyle ise hiç bulaşmak istemem)

Son düzenleme:
Bütçe güzel nerde yaşıyon üstat 2 nci el bi göz gezdiriyim

Bütçe güzel nerde yaşıyon üstat 2 nci el bi göz gezdiriyim
Hocam 2. el pek tercih etmiyorum. Bir de yaz sonuna alacağım için 3-4 ay sonranın 2. eline şimdiden bakılmaz diye düşünüyorum. Şimdi kafada birkaç monitör oturtup kıyaslama yapayım diyorum.

bence asus rog oled 4k 240hz monitörlerini bakmanı tavsiye edebilirim aklında bir marka yoksa ama hiç kullanmadım bilmeni isterim o bütçe ile aklıma gelen ilk monitör o oldu

bence asus rog oled 4k 240hz monitörlerini bakmanı tavsiye edebilirim aklında bir marka yoksa ama hiç kullanmadım bilmeni isterim o bütçe ile aklıma gelen ilk monitör o oldu
Benim de dikkatimi o çekti bakalım bir kenara yazdım. Zamanında Asus ile bi klavye yüzünden sorun yaşamıştım ama değerlendiririm bunu da teşekkürler.

Benim de dikkatimi o çekti bakalım bir kenara yazdım. Zamanında Asus ile bi klavye yüzünden sorun yaşamıştım ama değerlendiririm bunu da teşekkürler.
ben şu anda delta 2 kullanıyorum kendisi 2 kez servise gönderdim sorun yaşadığım için 2 seferde ürünümü değiştirdiler ondan önce laptop deneyimim oldu onda dilimi yaktılar o yüzden garanti veremem her şey şans işi hocan maalesef

ben şu anda delta 2 kullanıyorum kendisi 2 kez servise göndersim sorun yaşadığım için 2 seferde ürünmü değiştirdiler ondan önce laptop deneyimim oldu onda dilimi yaktılar o yüzdrn garanti verem her şey şans işi hocan maalesef
Ne yazık ki öyle teknoloji ürünlerinde şans işi can sıkıyor.

4k OLED Al hocam, bütçen yetiyor. 4k harika bir şey, oled de harika bir şey. İkisi birlikte görsel şölen oluyor. Ama masaüstü kullanımında oled yanma riski olduğu için rahat kullanamama durumu var; sabit logolar ekranda uzun süre durursa yanma ihtimali artıyor. Ben masaüstü kullanımını 2. Monitörümde kullanıyorum. Oledde sadece hikayeli oyunlar oynuyorum ve dizi film tüketiyorum. Bu nedenle oled elenebilir belki ama 4k'dan şaşma. 2kyı hiç düşünme.

4k OLED Al hocam, bütçen yetiyor. 4k harika bir şey, oled de harika bir şey. İkisi birlikte görsel şölen oluyor. Ama masaüstü kullanımında oled yanma riski olduğu için rahat kullanamama durumu var; sabit logolar ekranda uzun süre durursa yanma ihtimali artıyor. Ben masaüstü kullanımını 2. Monitörümde kullanıyorum. Oledde sadece hikayeli oyunlar oynuyorum ve dizi film tüketiyorum. Bu nedenle oled elenebilir belki ama 4k'dan şaşma. 2kyı hiç düşünme.
Anladım hocam sizin gibi kullanmak mantıklıymış. Bütçemi 40k olarak yazdım ama henüz belli değil. Peki 4k oled'e bütçem yetmezse düz 4k mı bakmalıyım 2k oled mi?

Anladım hocam sizin gibi kullanmak mantıklıymış. Bütçemi 40k olarak yazdım ama henüz belli değil. Peki 4k oled'e bütçem yetmezse düz 4k mı bakmalıyım 2k oled mi?
BÜtçeyi 45k yapabilirsen mag 321up x24 al geç
Yapamazsan mo27u2 al 36kya
Asus alma hem f/p değil hem servisi kötü 4k oledlerde

BÜtçeyi 45k yapabilirsen mag 321up x24 al geç
Yapamazsan mo27u2 al 36kya
Asus alma hem f/p değil hem servisi kötü 4k oledlerde
Tamamdır hocam bu iki monitörü de listeme ekledim teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,340
Üyeler
197,181
Son üye
EmektarTR35
Geri