(Yardım!) Steam Destek Mia Evans İsimli Şahıstan Gelen Mesajlar ve Eylemler

burakistaken

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
705
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık bir saat önce Mia Evans isimli bir şahıstan hesabımın dolandırıcılığa bulaştığı şeklinde mesajlar aldım. İlgili fotoğrafları paylaşacağım.

Yaptığım önlemler olarak;
-Malwarebytes ile tarama
-Steam giriş yapılmış tüm hesaplardan çıkış
-Şifre yenileme
-İlgili kullanıcıyı engelleme

Not: Mesajda belirttiği eylemler gerçekleşti. Arkadaşlar engellendi, profil fotoğrafım kaldırıldı, profil çerçevesi, vitrini, arkaplanı ve açıklaması değiştirildi. Açıklama kaldırıldı ve yerine link içeren trade banned yazısı yazıldı. Mesajda belirttiği CS2 ve Wallpaper Engine isimli uygulama kaldırıldı. Anlamadığım şey böyle bir mesaj gelmesi değil de gerçekten bilgisayarımdan belirttiği programları kaldırabiliyor olması. Yardımlarınızı ve ilave tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2026-06-08 223512.webp

111.webp

güncel

Arkadaşlar selamlar, yaklaşık bir saat önce Mia Evans isimli bir şahıstan hesabımın dolandırıcılığa bulaştığı şeklinde mesajlar aldım. İlgili fotoğrafları paylaşacağım.

Yaptığım önlemler olarak;
-Malwarebytes ile tarama
-Steam giriş yapılmış tüm hesaplardan çıkış
-Şifre yenileme
-İlgili kullanıcıyı engelleme

Not: Mesajda belirttiği eylemler gerçekleşti. Arkadaşlar engellendi, profil fotoğrafım kaldırıldı, profil çerçevesi, vitrini, arkaplanı ve açıklaması değiştirildi. Açıklama kaldırıldı ve yerine link içeren trade banned yazısı yazıldı. Mesajda belirttiği CS2 ve Wallpaper Engine isimli uygulama kaldırıldı. Anlamadığım şey böyle bir mesaj gelmesi değil de gerçekten bilgisayarımdan belirttiği programları kaldırabiliyor olması. Yardımlarınızı ve ilave tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
knk direkt kolpa/dolandırıcı
steam support dm üzerinden iletişime geçmiyor, yazdığı mesajlar da belli zaten panik yaptırmaya çalışmış sana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de burda api key varsa sil https://steamcommunity.com/dev/apikey

kasa açma sitesi veya dolandırıcı bir siteye steam ile giriş yaptıysan falan sızmış olabilir.

1780963428013.webp

api key ekranı bu şekilde.
kasa açma ya da dolandırıcı bir siteye girmedim. CS için girdiğim tek site csfloattı o da aylar önce bıçak almak için. dolandırıcı da nasıl böyle steami falan kontrol edip yüklü dosyaları silebiliyor?

Bir yerden patlamışsın valla tam bilmiyorum. Api key ekranı temizse ve dediğin diğer şeyleri yaptıysan temiz gibisin ama ben yine de bir format atardım yerinde olsam.

Farkında varmadan virüs yemişsindir , Steam'den biri seni eklemeden yazabiliyor mu ki?

Farkında varmadan virüs yemişsindir , Steam'den biri seni eklemeden yazabiliyor mu ki?
mesaj atan kişinin profilinin yanında destek etiketi vardı ben de anlamadım gerçekten.

Bir yerden patlamışsın valla tam bilmiyorum. Api key ekranı temizse ve dediğin diğer şeyleri yaptıysan temiz gibisin ama ben yine de bir format atardım yerinde olsam.
vallahi bilmiyorum formatı da hiç gözüm almıyor. şimdilik bir şey yok ama tekrar olursa uğraşmadan format atıcam

Format atmak o kadar zor olmamalı bence , verilerin daha önemli.

mesaj atan kişinin profilinin yanında destek etiketi vardı ben de anlamadım gerçekten.

vallahi bilmiyorum formatı da hiç gözüm almıyor. şimdilik bir şey yok ama tekrar olursa uğraşmadan format atıcam
Destek etiketi falan değil direkt dolandırıcı, o ihtimali kafadan çıkar direkt. Sadece biraz profesyonelleşmiş.

hocam belki de kurulu dosyalara da bir şey sızdı? daha ağır şeylere patlaması riskini almaya değer mi? bence formatı çak rahat et içinde şüphe kalacağına
haklısın üstad. kurmam gereken şeyleri kaydedip format atacağım. malwarebytes da bir şey çıkmadı ama

steame mail at. durumu çözmeleri gerektiğini birinin musallat olduğunu ve sorun çözülmez ise manevi tazminat davası açacağını söyle. Büyük şirketler bu tip dava olaylarında hemen kullanıcıya öncelik vererek ya sorunu çözer ya da kullanıcıyla iletişime geçer. Bu arada adam verileri çekmiş. format atmak steamı tekrar yüklediğinde aktifliğini görerek yeniden sızacaktır. Donanımsal boyuta ulaşmasından endişe ederim. Steam desteğe güncel görselli bir açıklama metni yazıp durumu özetle mümkünse riot games tarafında takıl cevap gelene kadar kafan dağalır.

Ayrıca oyunlar siliniyor derken kütüphanenden mi siliniyor yoksa sadece yüklemesi mi kaldırılıyor?

Geri