Öneri Asus Rog Astral 5090 Lc Sistem ve Sıvı Soğutma Ömrü

erenoslik

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadasim yakin zamanda itopyadan epey pahali bi fiyata asus rog astal lc 5090li bi sistem dizdi. Bu model icinde sıvı sogutma olandan. Merak ettiğimiz konu şu bu çocuk bi sistem aliyim yıllarca beni götürsün kafasıyla aldı da yapay zekaya sorduğumuzda bu sıvı soğutmali model ekran kartinin omru sıvı sogutma yuzunden 4-6 yil, normal soğutmalı modeller 8-10 yil diyor. Sıvı sogutmanin ortalama 4-6 yil icerisinde içindeki sıvı veya yıpranma sonrasi bozulabilecegi, cok isinacagi falan yazıyor. Bu doğru mu?

Ekler

• 13818.webp
    13818.webp
    76.5 KB · Hit: 7
Mantıken doğru evet. Hareketli parçaların bir aşınması var zamanla.

Arada eski sıvı soğutmalı rtx 3080 ler çıkıyor sahibinden de karşıma açılmamış kart 58 derece falan performansının 8 9 seneden önce düşeceğine inanmıyorum

Arkadasim yakin zamanda itopyadan epey pahali bi fiyata asus rog astal lc 5090li bi sistem dizdi. Bu model icinde sıvı sogutma olandan. Merak ettiğimiz konu şu bu çocuk bi sistem aliyim yıllarca beni götürsün kafasıyla aldı da yapay zekaya sorduğumuzda bu sıvı soğutmali model ekran kartinin omru sıvı sogutma yuzunden 4-6 yil, normal soğutmalı modeller 8-10 yil diyor. Sıvı sogutmanin ortalama 4-6 yil icerisinde içindeki sıvı veya yıpranma sonrasi bozulabilecegi, cok isinacagi falan yazıyor. Bu doğru mu?
Teknik olarak sıvı soğutmaların ömrü kule tipi hava soğutmalara göre daha kısa. Dolayısıyla teorik olarak doğru fakat bozulacağını pek sanmıyorum.

Geri