Darboğaz mı? RTX 5070 ve Ryzen 5 7600 Sistemde Battlefield 6 Ani Fps Düşüşü

Berqq

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba,

Aktif olarak Battlefield 6 oynuyorum ancak son 1-2 gündür FPS değerlerimde inanılmaz bir düşüş fark ettim. Donanım Arşivi'nin darboğaz ile ilgili videosunu izledikten sonra sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve videoda bahsedilen testleri uyguladım. Test sonuçlarımı görsellerde paylaşıyorum.

Sistem Özelliklerim:

• Ekran Kartı: Gigabyte RTX 5070
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Anakart / RAM: 2 slotlu anakart üzerinde 1x16 GB RAM kullanıyorum (Tek modül)
Sizlere sormak istediklerim şunlar:

1. Paylaştığım sonuçlara göre sistemimde gerçekten bir darboğaz var mı, yoksa bu değerler normal mi?
  2. Bildiğim kadarıyla bu donanımların darboğaz yapmaması gerekiyor. Eğer darboğaz varsa, neden ilk zamanlarda hiçbir sorun yokken son birkaç gündür aniden yapmaya başladı?
Değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

1781104866585.webp

O dlss ayarı olan yerin en üst tarafını atar mısın
1781112479991.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O dlss ayarı olan yerin en üst tarafını atar mısın
bir şey daha sormak istiyorum attığım dying light oyununda ki testlerde sistemde herhangi bir darboğaz gözüküyor mu yoksa battlefield oyununda mı bir sorun var onu söylerseniz rahatlayacağım

1080p de bu şekilde gözüküyor bide arkadaşın dediği gibi dsr ayarıyla 2k yaptım o şekilde de 2. attığım görseldeki gibi oluyor

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Battlefield işlemciyide zorlayan bi oyun o yüzden ekstra darboğaz vardır 1080p de bide dlss performance modunda kullandığınız için çok normal bu kullanım grafikler ultra ya getir dlss de kalite yap olmazsa dlaa yap yada battlefieldda dsr yi bi şekilde uygula tam ekran veya çercevesiz tam ekran deneyebilirsin

Battlefield işlemciyide zorlayan bi oyun o yüzden ekstra darboğaz vardır 1080p de bide dlss performance modunda kullandığınız için çok normal bu kullanım grafikler ultra ya getir dlss de kalite yap olmazsa dlaa yap yada battlefieldda dsr yi bi şekilde uygula tam ekran veya çercevesiz tam ekran deneyebilirsin
sanırım sorun oyundan kaynaklı ea bişeler denemeye çalışıyor yanlış anlamadıysam diğer denediğim oyunda dar boğaz olmuyor

sanırım sorun oyundan kaynaklı ea bişeler denemeye çalışıyor yanlış anlamadıysam diğer denediğim oyunda dar boğaz olmuyor
o işlemci o ekran kartını havada karada ve denizde beslemesi lazım hem de çok rahat bir şekilde benim ismimin altında yazan sisteme bir bak ben bile darboğaz yaşamıyor arada nadiren %5 felan

o işlemci o ekran kartını havada karada ve denizde beslemesi lazım hem de çok rahat bir şekilde benim ismimin altında yazan sisteme bir bak ben bile darboğaz yaşamıyor arada nadiren %5 felan
aydınlattığın için teşekkür ederim bir nebze içim rahatladı dediğim gibi sorun oyundan kaynaklı sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,696
Üyeler
197,251
Son üye
Passenger1040
Geri