Biraz abartmışsin dostum ben de uzun süre Huawei kullandım ama 20k ya böyle tablet yok demek saçma ki bu linkte kalem de dahil değil. Örnek verdiğim magic pad 2 bile 6k civarı fark olmasına rağmen daha iyi işlemci ve ek kalem ile geliyor diğer özelliklerde de altta kalır yanı yok, Google destekleri sorunsuz olması da ayrı.
Elbette çizim için ben Huawei in sistemi iyi bulsam da onun dışında bu tableti almak akıl kârı değil
Hocam Huawei'nin bu tabletini kullanmanız lazım spesifik olarak çünkü Tandem OLED kullanan tek tableti bu ki; tablet dünyasında zaten bu fiyatta OLED kullananlar; samsung tab s'ler, honor magicpad 2 (3'de yok OLED) ve stoktayken Redmagic Astra. Başka yok ki.
Ve bunun yanında, spesifik olarak bu tabletin notebookcheck incelemesine bakın. Ekran değerlerini görün. Mat ekranda bu kadar yüksek nit parlaklık, PPI ve panel kalitesi olmadığını görürsünüz. Ancak bu fiyat segmentiyle de alakalı değil. Bu panel şu anda tablet dünyasında kullanılan verilerle sabit en iyi panel. Sizleri bir gün bir AVM ziyaretinizde denk gelirseniz incelemeye davet ediyorum. Demek istediğimi anlayacaksınız.
20K'ya böyle tablet yok demedim, bu ekrana sahip tablet yok dedim ve bundan eminim. 20K'ya OLED'i bırakın ortalama IPS bulursanız 500 nit'lik mutlu oluyorsunuz. Bu bağlamda, klavye ve touchpad şartı olup, notebook gibi kullanıp, amacı oyun olmayanlar, video düzenleme olmayanlar için bu tablet gerçekten ucuz. Çünkü bu display'i bu paraya, bu klavye ve touchpad ile bulamazsınız, akıcı ve batarya süresi çok iyi.
Ama tekrar ediyorum, işlemcisi dediğim gibi SD870 gücünde. Light gaming elbette yapılır. Ancak bu fiyatta böyle bir display, malzeme kalitesi, klavye/touchpad setine bağlı bir tablete SD8G3 ya da üstünde güçte bir işlemci konsa inanın 50 bin bandı altında satılmaz.
Ekleme, google durumu: Aurora Store var artık. Eski GBox sistemi kalktı. Bildiğiniz native playstore gibi; bir browser üzerinden verilen playstore linkine tıklayınca bile direkt playstore gibi açılıyor ve size indirme yaptırıyor. Google hesap bağlamaları vs. her şeyi o yönetiyor. Kullandığım süreçte Google desteği eksiğini yaşamadım.
Ancak tekrar ediyorum, ben iade etmiş biriyim. Sebebi de zaten kullanım amacıma işlemci gücü sebebiyle uymamasıydı. Kimseye gözü kapalı alsın demiyorum zaten.
Ve bir diğer ekleme: Honor Magicpad 2'nin OLED paneli giriş seviyesi bir OLED panel. Ciddi anlamda gride kumlanma yaşatan ve parlaklık/renk kalitesi olarak Huawei'nin OLED'ine yaklaşamayacak bir panel. Kötü mü? Asla değil. Ama burada gerçekten Huawei'nin panelini rakip alınca karşısında panel konusundaki tek rakip son çıkan 70 80 bin liralık ipad pro'lar.