Yeni Alınan Pc Kendine Restart Atıyor

catsped

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,341
Kardeşime yeni bilgisayar aldık Gaming Gen üzerinden. Okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayan başka kişiler de varmış. Hatta "Bilgisayar kendisine restart atıyor şikayeti" şeklinde video bile çekmiş Gaming Gen kendi Instagram hesaplarına.

Sorun kısaca şu; CS, Valorant veya başka bir şey fark etmiyor rastgele bir oyun oynarken ortalama 1 saat sonra falan bilgisayar kafasına göre kendisini yeniden başlatıyor. Ne bir hata veriyor ne bir mavi ekran. Sadece yeniden başlatıyor. Ben internette hatta bu forumda gördüğüm bazı şeyleri denedim 1-2 gün sonra yine aynısını yaptı. En son geçen hafta veya ondan önceki hafta hatırlamıyorum BİOS üzerinden Expo'yu kapatınca bayadır restart atmadı bilgisayar. Şimdi bu neyden kaynaklanıyor ben anlamadım. RAM mi bozuk? Kendi bilgisayarımda daha güçlü bir RAM kullanıyorum. 2 yıldır Expo açık ve bir kez bile böyle bir şeyle karşılaşmadım. Nasıl çözülür bu sorun? Gaming Gen'e desek adamlar bilgisayarı yeniden yollayın der yollayamam kardeşim bal gibi de biliyorsunuz sorunu direkt söyleyin işte ama yoook

Bilgisayardaki bileşenler bunlar

Hocam sistem özelliklerini tam olarak yazarmısınız bazen ram frekansı ile işlemci uyum sağlayamayabiliyor

windowsun güvenilirlik geçmişine bakar mısınız orada kaydı muhtemelen tutulmuştur.

Kardeşime yeni bilgisayar aldık Gaming Gen üzerinden. Okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayan başka kişiler de varmış. Hatta "Bilgisayar kendisine restart atıyor şikayeti" şeklinde video bile çekmiş Gaming Gen kendi Instagram hesaplarına.

Sorun kısaca şu; CS, Valorant veya başka bir şey fark etmiyor rastgele bir oyun oynarken ortalama 1 saat sonra falan bilgisayar kafasına göre kendisini yeniden başlatıyor. Ne bir hata veriyor ne bir mavi ekran. Sadece yeniden başlatıyor. Ben internette hatta bu forumda gördüğüm bazı şeyleri denedim 1-2 gün sonra yine aynısını yaptı. En son geçen hafta veya ondan önceki hafta hatırlamıyorum BİOS üzerinden Expo'yu kapatınca bayadır restart atmadı bilgisayar. Şimdi bu neyden kaynaklanıyor ben anlamadım. RAM mi bozuk? Kendi bilgisayarımda daha güçlü bir RAM kullanıyorum. 2 yıldır Expo açık ve bir kez bile böyle bir şeyle karşılaşmadım. Nasıl çözülür bu sorun? Gaming Gen'e desek adamlar bilgisayarı yeniden yollayın der yollayamam kardeşim bal gibi de biliyorsunuz sorunu direkt söyleyin işte ama yoook
Windows dosyaları hasar görmüş olabilir aynı durumu geçen hafta yaşadım bilgisayar ram bozuk hatası verdi ramlerim arızalı gözüküyordu testlerde iyice araştırında windows dosyalarının arkada olması gerektiği gibi çalışmadığını fark ettim yapay zeka ile beraber bazı cmd kodlarıyla durumu kurtardık ramleri takıp çıkarttım temizledim falan daha sonraki ram testlerimde sorun çıkmadı windows bu aralar sıkıntılı bir dönemden geçiyor anladığım kadarıyla her yeni güncellemede bilgisayarım bi tık daha saçmalıyor. Şunu ekliyim windowsun nereye kurulu C mi? C ise windows gezgin link kısmına şunu yaz "C:WINDOWS\System32\Logfiles\SrtTrail.txt" buraya git SrtTrail.txt adlı dosya varsa eğer orada bilgisayarın son restartta nerde hata verdiği loglar var onu geminiye veya chatgpt ye atıp sorunun ne olduğunu anlayabilirsin.

hocam bende yaşadım aynı sorunu forumda konu da açmıştım, ekran kartı kablosunun tam bastırılmamasından kaynaklıymış 50xx serisinde o kablo tam oturdu olarak görünüyor ama bazen oturmayabiliyor bütün gücümle ittirip taktım ondan sonra hiç reset problemi yaşamadım.

hocam bende yaşadım aynı sorunu forumda konu da açmıştım, ekran kartı kablosunun tam bastırılmamasından kaynaklıymış 50xx serisinde o kablo tam oturdu olarak görünüyor ama bazen oturmayabiliyor bütün gücümle ittirip taktım ondan sonra hiç reset problemi yaşamadım.
E ama Expo denilen ayarı kapattığımdan beri neden tekrar başıma gelmedi

Şunu ekliyim windowsun nereye kurulu C mi? C ise windows gezgin link kısmına şunu yaz "C:WINDOWS\System32\Logfiles\SrtTrail.txt" buraya git SrtTrail.txt adlı dosya varsa eğer orada bilgisayarın son restartta nerde hata verdiği loglar var onu geminiye veya chatgpt ye atıp sorunun ne olduğunu anlayabilirsin.
Hocam bilgisayar dediğim gibi bayadır restart atmadı Expo'yu kapattığımdan beri. Bu yüzden en son ne zaman restart attığını hatırlamıyorum ama aklımda bulunsun Expo'yu açıcam bu akşam yine kapanma olursa bunu da denerim teşekkür ederim.

bios update yapar mısınız? gaming gen bios güncelleyip gönderiyor mu bilmiyorum.
Bios son sürüme güncel olarak gelmiş hocam

Hocam bilgisayar dediğim gibi bayadır restart atmadı Expo'yu kapattığımdan beri. Bu yüzden en son ne zaman restart attığını hatırlamıyorum ama aklımda bulunsun Expo'yu açıcam bu akşam yine kapanma olursa bunu da denerim teşekkür ederim.

Expoyu kapatınca olmuyor dediniz, expo 1 ve 2 ikisi de 6400 mhz mi? 6000 ayarı varsa onu seçer misiniz?

eğer yoksa expo 1 seçip frekansı (memory frequency) 6000 mhz olarak girer misiniz (6000 mhz yoksa manuel ayar girerek belki denenebilir). b650 anakartlar 6000 mhz üzeri tam stabil olamayabiliyor.

google'dan bulduğum görselden:
1781185683119.webp

Hocam güç kaynağınızın beslemesinde bir sorun olabilir kablolarında sorun olabilir işlemci ve ekran kartı fazla ısınıyor olabilir bende bikere güç kaynağından dolayı olmuştu yük altında yeterli volatjı veremezse kendini korumaya alıyor olabilir ram frekansı ve voltajı ike uyum sağlayamamış olabilir DDR 5 de ram frekansı çok etkilemiyor zaten en sağlıklısı stok kullanmak ama siz genede kabloları kontrol edin isterseniz sıcaklıkları ve çektiği güçleri kontrol edin yük altındayken amd işlemciler 5600 mhz den sonrasını pek sevmiyor gerekirse manuel seçin ram frekansınız illa expo açmak isterseniz yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,061
Üyeler
198,231
Son üye
Albiyikmisizzmsmms
Geri