Ekran kartı için Nvidia denetim masasını deneyeniniz oldu mu? Orada da entegre grafik seçme yeri var. Uygulamaya özel de seçebiliyorsunuz genel olarak da seçilebiliyor.Öyle olsa büyük nimet olur gerçekten. Beyler ufak bir inceleme yazıyorum bu konularda pek tecrübem yok sizide etiketleyeceğim fikirlerinizi oraya da belirtirseniz sevinirim almak isteyenlerede iyi olur.
Güncelledim mesajı hocam. Oradan bir şey olmuyorBen denemedim denersem yazayım belki olur
Uyku modu sıkıntısı bende de oldu. Bir haftadır test ediyorum. Kapağı hiç kapatmamıştım. Neyse.At hocam karşılaştırma yaparız. Birde şimdi aklıma geldi şöyle garip bir durum var ama neyden kaynaklı bilmiyorum. Bilgisayarı uyku moduna alınca kendi kendine yeniden açılıp fanlar devreye giriyor. Kablosuz mausu söktüm düzeldi biraz araştırınca aygıt yöneticisinden "bu aygıt bilgisayarı başlatsın" tikini kaldırdım düzelir gibi olmuştu ama düzelmemiş. Bilen yardım etsin![]()
Uyku modunda bekletip şarjı azalıyor mu bende bi deniyim. Bazıları laptop kapalıykende şarj yediğini söylüyordu onuda takip edin.Uyku modu sıkıntısı bende de oldu. Bir haftadır test ediyorum. Kapağı hiç kapatmamıştım. Neyse.
Dizüstü bilgisayarda bir kaç bir şey gösterip sonra kardeşime verdim. Sadece kapağı kapatıp odasına götürdü. 1 saat sonra açmaya çalışmış ama siyah ekran.
Açma kapama tuşuna uzun basıp kapattım. Sonra bir açtım ki 1 saatte %40 şarjı gitmiş. Kapak kapalı şekilde 1 saatte %40 yemiş yani. Ben kullanırken bile 1 saatte %40 şarj yemiyordu bu alet.
Ekleme: Sıkıntı buymuş:
Açınca düzeldiBu yazacaklarım bu laptopa özel değil. Modern standby ve windows güç seçenekleriyle alakalı. Laptop'ta windows güç seçenekleri için yalnızca dengeli modu var. Bunun sebebi modern standby imiş.
Kapatmak için:
Komut İstemi uygulamasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.Açılan siyah pencereye aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v platformaoacoverride /t reg_dword /d 0
İşlemin "Başarıyla tamamlandı" mesajını verdiğini gördükten sonra pencereye exit yazıp Enter'a basın.Değişikliklerin geçerli....
Cihazda pil konusunda bi gariplik var ama hangisinden (win/laptop) kaynaklı anlamadım. Bi bakıyorum hibrit,dengeli modda şarjı normal düşerken bi anda su gibi içiyorGaliba ekran kapanıyor ama tam uykuya girmiyor o modda o yüzden şarjı hızlı bitiyor olabilir
Bunu yapınca mı ortaya çıkıyor sorun ben yapmamıştım denk gelmedim hiç o sorunaUyku modu sıkıntısı bende de oldu. Bir haftadır test ediyorum. Kapağı hiç kapatmamıştım. Neyse.
Dizüstü bilgisayarda bir kaç bir şey gösterip sonra kardeşime verdim. Sadece kapağı kapatıp odasına götürdü. 1 saat sonra açmaya çalışmış ama siyah ekran.
Açma kapama tuşuna uzun basıp kapattım. Sonra bir açtım ki 1 saatte %40 şarjı gitmiş. Kapak kapalı şekilde 1 saatte %40 yemiş yani. Ben kullanırken bile 1 saatte %40 şarj yemiyordu bu alet.
Ekleme: Sıkıntı buymuş:
Açınca düzeldiBu yazacaklarım bu laptopa özel değil. Modern standby ve windows güç seçenekleriyle alakalı. Laptop'ta windows güç seçenekleri için yalnızca dengeli modu var. Bunun sebebi modern standby imiş.
Kapatmak için:
Komut İstemi uygulamasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.Açılan siyah pencereye aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power /v platformaoacoverride /t reg_dword /d 0
İşlemin "Başarıyla tamamlandı" mesajını verdiğini gördükten sonra pencereye exit yazıp Enter'a basın.Değişikliklerin geçerli....
Galiba gösterge ile alakalı bazen normal gidiyor bazen bir anda bitiyor gerçektenCihazda pil konusunda bi gariplik var ama hangisinden (win/laptop) kaynaklı anlamadım. Bi bakıyorum hibrit,dengeli modda şarjı normal düşerken bi anda su gibi içiyor![]()
Hiç biostan intele geçirip pil performansını deneyebildiniz mi? Geçen deneyecektim vaktim olmayınca yardım kaldı.Bunu yapınca mı ortaya çıkıyor sorun ben yapmamıştım denk gelmedim hiç o soruna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Galiba gösterge ile alakalı bazen normal gidiyor bazen bir anda bitiyor gerçekten
Ben bunu bu özelliği hazırda beklet yaparak çözmüştüm sanırım.Galiba ekran kapanıyor ama tam uykuya girmiyor o modda o yüzden şarjı hızlı bitiyor olabilir
Uyku modunda 1 saatte %1 şarj azaldı. Cihaz kapalıyken 7.5 saatte %1 azalmıştı. Şimdilik çok kurcaladığım için daha fazla bekletemedimUyku modunda bekletip şarjı azalıyor mu bende bi deniyim. Bazıları laptop kapalıykende şarj yediğini söylüyordu onuda takip edin
Ya ben normal kullanırken(internet-ofis-video izleme) bile şarjı o kadar azalmıyordu. Cihaz entegre grafik modundaydı bir de.Galiba ekran kapanıyor ama tam uykuya girmiyor o modda o yüzden şarjı hızlı bitiyor olabilir
Harici ekran kartını arka planda bazı uygulamalar kafasına göre kullanıyor ama çözemedim onu. Entegre grafik modunda 6-7 saat rahat gidiyor( Tahmini. Dün iki saat, sadece intel grafik kartı aktif şekilde kullandım. Dengeli modda, 240hz, 300nit parlaklık ile test ettim. Bir saat internette gezinme, bir saat prime video'da film izleme(Chrome üzerinde, en yüksek kalite) olmak üzere toplam %30 gitti.Cihazda pil konusunda bi gariplik var ama hangisinden (win/laptop) kaynaklı anlamadım. Bi bakıyorum hibrit,dengeli modda şarjı normal düşerken bi anda su gibi içiyor![]()
Evet. Modern standby varsayılan olarak açık geliyor. Eğer bir şey yapmadıysanız açıktır. Benim orada yazdığım kapatmak için. Ben kapatmıştım(internette olumsuz yorumlar vardı). Tekrar açınca düzeldi.Bunu yapınca mı ortaya çıkıyor sorun ben yapmamıştım denk gelmedim hiç o soruna
Hocam uykudan uyanması çok çok daha hızlı. Bu da bir seçenek tabi.Ben bunu bu özelliği hazırda beklet yapar çözmüştüm sanırım
1 ay iade süremiz var beyler rahat rahat test edin. Pil konusu benim kafamda soru işareti olarak duruyor. Yoksa performans soğutma falan on numaraUyku modunda 1 saatte %1 şarj azaldı. Cihaz kapalıyken 7.5 saatte %1 azalmıştı. Şimdilik çok kurcaladığım için daha fazla bekletemedim.
Ya ben normal kullanırken(internet-ofis-video izleme) bile şarjı o kadar azalmıyordu. Cihaz entegre grafik modundaydı bir de.
Harici ekran kartını arka planda bazı uygulamalar kafasına göre kullanıyor ama çözemedim onu. Entegre grafik modunda 6-7 saat rahat gidiyor( Tahmini. Dün iki saat, sadece intel grafik kartı aktif şekilde kullandım. Dengeli modda, 240hz, 300nit parlaklık ile test ettim. Bir saat internette gezinme, bir saat prime video'da film izleme(Chrome üzerinde, en yüksek kalite) olmak üzere toplam %30 gitti.
Evet. Modern standby varsayılan olarak açık geliyor. Eğer bir şey yapmadıysanız açıktır. Benim orada yazdığım kapatmak için. Ben kapatmıştım(internette olumsuz yorumlar vardı). Tekrar açınca düzeldi.
Hocam uykudan uyanması çok çok daha hızlı. Bu da bir seçenek tabi.