"Xmp - Expo" Ram Farkları

Reaksiyon skoru
4
7500f işlemci 4070 ekran kartı gigabyte b650m gaming wifi anakartım var.
alacağım ram 2x16 6000mhz cl28 ama xmp olduğunu söyledi satıcı bu beni nasıl etkiler veya etkilemese bile aldıktan sonra ne yapmam gerekecek illa expo mu olmali performans kaybı çok olur mu? çok fazla kolpa bilgi yazan gördüm gerçekte nasıl olduğunu bilen bilgili biri bana yardımcı olabilir mi?

alacağım ram 2x16 6000mhz cl28 ama xmp olduğunu söyledi satıcı bu beni nasıl etkiler veya etkilemese bile aldıktan sonra ne yapmam gerekecek illa expo mu olmali performans kaybı çok olur mu? çok fazla kolpa bilgi yazan gördüm gerçekte nasıl olduğunu bilen bilgili biri bana yardımcı olabilir mi?
Hocam xmp olan da çalışır ama çok içli dışlı değilsen BIOS la bence hiç o topa girme. EXPO profili olan bir modül al ki kafan rahat etsin yarın bir gün satarken de daha rahat satılır.

Hocam xmp olan da çalışır ama çok içli dışlı değilsen BIOS la bence hiç o topa girme. EXPO profili olan bir modül al ki kafan rahat etsin yarın bir gün satarken de daha rahat satılır.
vala hocam biosla aram yok bu ramı de iyi güzel bi fiyattan buldum sıfır garantili o yüzden aklıma yatmıştı

Xmp intele özel hazır timing profili ama nebi akgünün ram videosunu izlersen onun timing ayarları expodan da xmpden de daha iyi ucuzsa kaçırma al ramleri
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

emin miyiz hocam alınır mı yani bana herhangi bir sorun çıkarmaz değil mi ram markası gskill tridentli birşeydi belki fark eder diye soyledim

Eğer RAMin Expo profili varsa tek tuşla 6000MHz CL28 olarak ayarlarsın, yoksa o değerleri Bios dan manuel vermen gerekir. En kötü ihtimalle Ramin XMP profiline internetten bak aynı değerleri Biosdan gir yani çok dert değil. Yok ben uğraşamam dersen sana kalmış yine de.

XMP, İntel için yapılmış, EXPO Amd için yapılmış hazır oc profilleri. Kimse uğraşmasın tek tuşla halletsin diye, Bios`a girip manuel hız, timing ve voltaj vererek kendinde yapabilirsin.

xmp,expo falan farketmez Ram hızını sabitleyip geçiyorsun diye biliyorum, birde max 5-10 fps etki ediyor diye hatırlıyorum zzaten

Ben anlamıyorum konudaki herkes ilk bilgisayarını ryzen 7000 veya 9000 li sistemde mi aldı? Veya ddr5 ramle mi ilk kez tanıştınız daha önce sistem kullanmadınız mı?

Ryzen 5000 ve öncesinde ddr4 dönemlerinde ryzen kullanıcılarını ramlerini nasıl hızaşırtıyordu arkadaşlar? O zamanlar ramlerde sadece xmp vardı ve amd sistemlerde gene xmp açıp geçiyorduk. Amd sistem kullanıp 2133mhzde ram kullanan yoktu yani.

Ramin sadece xmp veya xmp+expo olması çalışmasına engel değil amd sistemde

Hadi diyelim en kötü ihtimal ne xmp ne expo kabul etmiyor boot etmiyor veya frekansı vermiyor. Yapılacak tek şey DRAM Frequency ordan manuel seçilir ramin voltajıda manuel seçilip yine expo/xmp performansında kullanabilirsin

AM5 anakartta XMP ram kullaniyorum, uretici sayfasinda test edildigi bilgisi var. Yani AMD cpu +EXPO ram, INTEL cpi+XMP ram sart degil. Eskiden bu tur hazir profllier de yoktu, DDR oncesinde de. Ama anakartin uyumluluk /test listesine bakin.

AM5 anakartlara yeni gelen ULL optimizasyonunda EXPO profiline ozel uretimler olabilir.

Geri