Yardım Laptop İşlemci 99 Derece Ekran Kartı 86 Derece

brnsl890

80+
Reaksiyon skoru
0
RTX 3060 ve Ryzen 5 5600H donanımlı laptopumu 4 yıl önce almıştım. Termal macununu 2 gün önce değiştirmeme rağmen sıcaklıkların aynı kaldığını hissediyorum. Acaba macunu yanlış uygulamış olabilir miyim? Laptopu tekrar söküp yeniden macun sürsem bir sorun olur mu, yoksa yine aynı sıcaklıkları mı görürüm? Laptop olduğu için başta çok sorun etmek istememiştim ama işlemcinin 99 dereceye çıkması bana normal gelmedi. CS2 gibi oyunlarda normalde 120-140 FPS alıyordum ama 2 gündür çok fazla FPS drop yaşıyorum; anlık olarak 30-40 FPS'e düşüyor, yükseldiğinde ise 100 FPS'i göremiyorum. Sorun başka bir şeyde olabilir mi?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (76).webp
    Ekran Görüntüsü (76).webp
    39 KB · Hit: 18
Vidaları doğru bir şekilde sıktığından emin misin

RTX 3060 ve Ryzen 5 5600H donanımlı laptopumu 4 yıl önce almıştım. Termal macununu 2 gün önce değiştirmeme rağmen sıcaklıkların aynı kaldığını hissediyorum. Acaba macunu yanlış uygulamış olabilir miyim? Laptopu tekrar söküp yeniden macun sürsem bir sorun olur mu, yoksa yine aynı sıcaklıkları mı görürüm? Laptop olduğu için başta çok sorun etmek istememiştim ama işlemcinin 99 dereceye çıkması bana normal gelmedi. CS2 gibi oyunlarda normalde 120-140 FPS alıyordum ama 2 gündür çok fazla FPS drop yaşıyorum; anlık olarak 30-40 FPS'e düşüyor, yükseldiğinde ise 100 FPS'i göremiyorum. Sorun başka bir şeyde olabilir mi?
Hangi macun nasıl sürdün. Thermal putty olan, pedler falan sağlam mıydı

montajı doğru yaptın mı birde blokları temizledin mi

laptopun içi ne durumda bilmiyorum ama sadece termal macun değiştirdiysen genel temizlik yapmadıysan o sıcaklıklara yine çıkar

tozlu-laptop.webp

bu şekilde falan değildir inşallah

Evet eminim bi güzel de sıktım aslında ama eski macunu temizlerden kenara taşanları temizleme konusunda biraz az temizlemiş
olabilirim daha ilk defa yapıyordum baya stresli bir süreçti ama videodaki gibi yapmıştım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

laptopun içi ne durumda bilmiyorum ama sadece termal macun değiştirdiysen genel temizlik yapmadıysan o sıcaklıklara yine çıkar

Alıntıyı görüntüle

bu şekilde falan değildir inşallah
Yok hayır o kısımlarıda elimden geldiğince temizledim bu kadar toz yoktu zaten ama yine de ince yerlere çok bulaşmak istemedim çünkü ilk defa yapıyordum biiraz korkuttu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hangi macun nasıl sürdün. Thermal putty olan, pedler falan sağlam mıydı
Arctic mx6 macunu sürdüm de pedleri sağlam gibiydi tam emin değilim

termal macun pump out yapmış olabilir ben 1 ay önce falan ilk defa termal macun değiştirmiştim 2 haftaya kalmadan pump out yaptı 2-3 günde olur mu bilmiyorum. Termal ped aldım faz değiştiren 2-3 hafta falan oldu şuanlık sorun yok bende. Kenara taşan macunlardan çok sıkntı olmaz fazla değilse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,019
Üyeler
197,607
Son üye
berkant48
Geri