80.000 TL'ye Sistem Önerisi

Hocam amd sistem bakarsanız ekran kartı olarak en azından diğer parçalar daha kaliteli olur diye düşünüyorum. Ben de tek tek toplamaya başladım indirim kovalıyorum geçen gaming gecesinden 7800x3d aldım mesela hani şuan kalan bütün parçaları da sipariş etsem 117 118k ya denk geliyor ama ekran kartı 5070 ti 16gb 32gb ram sizin sistemdeki ramlerle aynı bu arada, 360 sıvı soğutma 1000lik sağlam f/p power güzel bi akvaryum kasa anakart f/p hani demek istediğimi anlamışsınızdır umarım tek tek toplayınca üstüne de indirim kovalayınca kaliteli parçalar oluyor attığınız sistem güzel mi güzel çok iyi değil ama 5070 var 12gb bu 82k eder mi bilemedim açıkçası kasası falan ortada sıvı soğutma vesaire yok (belki o işlemci için yeterlidir üzerindeki soğutucu bilmiyorum ama fiyat açısından bakınca gene pahalı oluyor)

O soğutucunun bu işlemciyi soğutabilme şansı yok

Hocam 2x16 ram koymak yerine 1x16 seçip ekran kartını 5070Ti'a zorlamak daha iyi olmazmı bütçeniz olunca bi 16 daha eklersiniz.

Hocam 2x16 ram koymak yerine 1x16 seçip ekran kartını 5070Ti'a zorlamak daha iyi olmazmı bütçeniz olunca bi 16 daha eklersiniz.
Ram 16 olsada 5070 Tİ 90binden başlıyor bende baktımda malesef o kadar bütçem yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O soğutucunun bu işlemciyi soğutabilme şansı yok
Aslında normal düz 7600 bulabilirisem aynı sistemde onu alıcam yada buna sıvı soğutma eklerim.

Ram 16 olsada 5070 Tİ 90binden başlıyor bende baktımda malesef o kadar bütçem yok.

Aslında normal düz 7600 bulabilirisem aynı sistemde onu alıcam yada buna sıvı soğutma eklerim.
Hocam 80k ya 7800x3D-5070-32 Ramli bir sistem yapılabiliyor aşşa yukarı. Parçaları da 6 taksit seçebilirsiniz bir kısmını. Bence OEM pakete gereksiz para bayılmanın mantığı yok.

O zaman parça önerirseniz bende ona göre bakarım o yüzden konu açtım zaten.

Gene de biraz zamana yayıp kendin toplasan çok daha iyi olur hocam. Taksit imkanın da olur, daha ucuza daha kaliteli bileşenler yaparsın ve belki 7800x3d’li bir sistem bile toplayabilirsin

O zaman parça önerirseniz bende ona göre bakarım o yüzden konu açtım zaten.
Sana parçaların düştüğü fiyatları yazayım alta.

İşlemci: 7800x3d 13k
Anakart: B650-B850 5-6k
Ssd: 1 Tb 5k
Ram: 32 Gb ddr5 20k (ikinci el de alabilirsin)
Psu: 850w A tier 5k
Ekran kartı: 9070 xt 31k
Soğutucu: Çift kule 1.4-2k
Kasa: 3k’ya kadar seçenek çok

Sana parçaların düştüğü fiyatları yazayım alta.

İşlemci: 7800x3d 13k
Anakart: B650-B850 5-6k
Ssd: 1 Tb 5k
Ram: 32 Gb ddr5 20k (ikinci el de alabilirsin)
Psu: 850w A tier 5k
Ekran kartı: 9070 xt 31k
Soğutucu: Çift kule 1.4-2k
Kasa: 3k’ya kadar seçenek çok
Çok sağol böyle çok daha açıklayıcı oldu. Tek tek fiyatlarına baktım her türlü 80i geçiyor tabi hak ediyorlar ama dediğim gibi öyle imkanım yok tek tek bekleme şansında yok malesef o yüzden hazır sistem bakıyorum. İmkanıım olsa senin dediğin gibi yaparım sağol tavsiyen için.

hocam bi tık zamanınız varsa önümüzdeki gaming gecesini bekleyebilirsiniz orda çıkıyor sistem indirimli oluyor en azından soğutucu yükseltmesi yada işlemci yükseltmesi falan yapabilirsiniz aynı fiyatlara.

Sağol hocam beklicem belgi uygun bir şey bulurum.
Bence bekle yani hocam dediğim gibi geçenkinde bende bekledim istediğim tarzda hazır sistem çıksaydı alacaktım çıkmadı işlemci indirime girmiş dedim tek tek toplayayım o zaman işlemciyi aldım sadece. yani gene sizin bahsettiğiniz bütçede güzel sistemler vardı indirimde bi bakın şans işi tabi ama bakmaktan zarar gelmez aceleniz yoksa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,321
Üyeler
197,865
Son üye
yetimhanekundacisi45
Geri