Yardım Yeni Aldıgım Pcde Anakarttaki 2 Isık Yanıyor Kırmızı ve Turuncu/Sarı Olam

WruzZ

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba bugün yeni pc elime ulaştı ekran kartını taktım ama ekrana hem görüntü vermiyor hemde anakartta su 2 ısık yanıyor yanlarında cpu dram yazıyor tüm sistemdeki Herseyin fanı dönüyor anakart
msi pro b650m-b
İslemci r7 7800x3d

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1,023.3 KB · Hit: 57
Merhaba bugün yeni pc elime ulaştı ekran kartını taktım ama ekrana hem görüntü vermiyor hemde anakartta su 2 ısık yanıyor yanlarında cpu dram yazıyor tüm sistemdeki Herseyin fanı dönüyor anakart
msi pro b650m-b
İslemci r7 7800x3d
Ramin tekini cıkarıp dene sonra diğerini cıkarım dene
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

msi pro b650m-b
İslemci r7 7800x3d
TEk rammis zaten baska bi ramle dene.

Ramin tekini cıkarıp dene sonra diğerini cıkarım dene
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TEk rammis zaten baska bi ramle dene.
Başka yere takdım şimdi 15dk bekleyecegim ekrana gelmiyor diye çok kapa aç yaptım şimdi bi tam bekleyeyim

msi pro b650m-b
İslemci r7 7800x3d
bios pili sök tak cmos reset at bi

birdaha yakından çekermisin tam gözükmüyor kırmız ışıkta yazan

Varda kral anlamadım olan Hersey takılı anlamadım yarın biryere götürücem
Sorunun sebebini belli zaten. Ez debug ledinden cpu ve dram hatasını aynı anda veriyor yani ram den kaynaklı sorun. İşlemciyi sök geri tak öyle dene. Eğer işlemci pinleri de sorun yoksa bu şekilde çalışır çalışmazsa ram kaynaklı.

Ram'leri söküp varsa izopropil alkolle pinlerini hafifçe silin. Ya da kulak cubugu ile sade şekilde silin ve tekrar takın.

Ekran kartını da reseat edin yani çıkarıp tekrar takın.

Bios pilini, kasaya PSU anahtarı kapaıyken güç verip 2-3 sn kadar statik boşalması için, tekrar takın bios pilini.

Bunlarla da düzelmezse, tanıdığım bir tefeci var.

Geri