Servise Gitti 1.5 Yıllık 4070 Li Laptobumda Masaüstü Kasma Sorunu

tahaXqc7

80+
Reaksiyon skoru
4
öncelikle selamlar yaklasık 1 aydır yaşadığım sorun hakkında bilgi edinmek için açtım konuyu sorun şu ki resimdede gördüğünüz gibi disk de yazma testi yaparken disk anlık 10k filan fırlıyor bundanmıdır bilmem ama cihazın su son 1 aydır anlık kasmalar var pilde webde kullanırken anlık imleç kasıyor ve donuyor sonra geri geliyor bu sorun orta çıkınca format attım belli süre boyunca olmamıştı yaklaşık 2 3 hafta ama şimdi yeniden olmaya başladı cihazım yeni olduğu halde bu şekilde cihazın garantisinin bitmesine 2 ay kaldı Cihazımın modeli Victus 16 s1002nt Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-28 092206.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-28 092206.webp
    99.6 KB · Hit: 47
öncelikle selamlar yaklasık 1 aydır yaşadığım sorun hakkında bilgi edinmek için açtım konuyu sorun şu ki resimdede gördüğünüz gibi disk de yazma testi yaparken disk anlık 10k filan fırlıyor bundanmıdır bilmem ama cihazın su son 1 aydır anlık kasmalar var pilde webde kullanırken anlık imleç kasıyor ve donuyor sonra geri geliyor bu sorun orta çıkınca format attım belli süre boyunca olmamıştı yaklaşık 2 3 hafta ama şimdi yeniden olmaya başladı cihazım yeni olduğu halde bu şekilde cihazın garantisinin bitmesine 2 ay kaldı Cihazımın modeli Victus 16 s1002nt Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
garanti var demişsin konu açmak yerine bilgi ver markaya bi kağıda da yaşadığın sorunları yaz anlat yolla kargoyla garantiye gitsin.

sorunun nedenini öğrenmek için konu açtım garantiye cihaz gidecek gelince tekrar yaşanmıyacağı ne malum

İyice cihazın bakımını yapmak gerekli olabilir. Termal macun kullanmak lazım. Ya da garantiye gönderin gitsin. varmış madem garantisi değerlendirmek lazım. Benim aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin.

sorunun nedenini öğrenmek için konu açtım garantiye cihaz gidecek gelince tekrar yaşanmıyacağı ne malum

Hard Disk Sentinel yükleyip bi diskin sağlık değerine bakar mısın?

İyice cihazın bakımını yapmak gerekli olabilir. Termal macun kullanmak lazım. Ya da garantiye gönderin gitsin. varmış madem garantisi değerlendirmek lazım. Benim aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin.
hocam servise gitti ssd değiştirildi ama sorun aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hard Disk Sentinel yükleyip bi diskin sağlık değerine bakar mısın?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-18 144959.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-18 144959.webp
    123.2 KB · Hit: 23
  • Ekran görüntüsü 2026-06-18 145145.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-18 145145.webp
    191.7 KB · Hit: 27
  • Ekran görüntüsü 2026-06-18 145156.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-18 145156.webp
    179.3 KB · Hit: 27
hocam servise gitti ssd değiştirildi ama sorun aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam disk kullanımın hiç normal değil ve disk tepki süresi çok yüksek sorun diskten yada arka planda diski çok fazla kullanan birşeyden kaynaklı yazılımsal da olabilir

Hocam disk kullanımın hiç normal değil ve disk tepki süresi çok yüksek sorun diskten yada arka planda diski çok fazla kullanan birşeyden kaynaklı yazılımsal da olabilir
hocam sorun disk ten olsa yeni ssd ile düzelmesi lazımdı ama düzelmedi cihaz yakalsık 3 kere format attım çözemedim sorunu hayatım da ilk defa böyle bir şey başıma geldi

İgpu varsa belki ondandır, bende laptop aldım. Onun ayarlarını yapmak lazımmış.

Geri