I3 12100f ve Arc A750 Darboğaz Yapar mı

ugur1

80+
Reaksiyon skoru
55
Arkadaşlar yazdıgım PC özellikleri var bende ortalama CS 150 160 FPS Valorant 240 FPS Rust 80 90 FPS alıyrum fakat farklı bir işlemci ile bu FPS değerlerinin 2 katına hatta 3 katına cıktıgını goruyorum bahsettıgım işlemci Ryzen 5 7500F linki aşağı bırakıyorum aynı işlemciyi alsam FPS değerlerim aynı şekil de olur mu yoksa linkteki PC de OC tarzı bir şey mi var cunku FPS farkı garibime gitti ayrıca işlemcim bostaykan bile %60 calısıp 65 70 derece oyunda ise %100 olup 90 100 dereceye cıktıgını gordum.

Saydığın oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlar, yani işlemci çok etkiler FPS'i. Attığın videodaki işlemci 12100f'e göre oyunlarda çok daha iyi ayrıca videodaki sistem ddr5. Bu da işlemci ağırlıklı oyunlarda FPS değerlerini çok yükseltir.

Saydığın oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlar, yani işlemci çok etkiler FPS'i. Attığın videodaki işlemci 12100f'e göre oyunlarda çok daha iyi ayrıca videodaki sistem ddr5. Bu da işlemci ağırlıklı oyunlarda FPS değerlerini çok yükseltir.
peki bende ddr4 var aynı işlemciyi alsam yakın değerler alabilir miyim

O işlemciyi alacaksan AM5 anakart ve DDR5 bellek de almak zorundasın.
şimdi baktım uyumlu değilmiş anakartım ile msi 610m pro var bende aynı işlemcinin intel tarafındaki karsılıgı nedir perfrmans ve butce olarak

şimdi baktım uyumlu değilmiş anakartım ile msi 610m pro var bende aynı işlemcinin intel tarafındaki karsılıgı nedir perfrmans ve butce olarak
Performans olarak da bütçe olarak da tam dengi sayılmaz ama i5 14400f takabilirsin.

Geri