Yardım Colorful Bios Güncelleme Sorunu

katnight

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar incehesap üzerinden colorful cvn b850m anakartı aldım 6000 mhz 16gb cl36 tek modül ramim var expo açınca dram ışığı yanıyor ve pcye görüntü gelmiyordu. Bios sürümünün eski olduğunu gördüm flash bellekle biosu güncelledim güncelleme başarılı yenidem başlatmak için oka basın dedi bastım ve dram ışığı yandı ne yapıp ettiysem pcye görüntü gelmiyor
Ramin yerini değiştirdim Cmos pinlerini birleştirdim tornavida ile ama nafile görüntü gelmiyor yardımcı olabilir misiniz rica etsem

Son düzenleme:
Selamlar incehesap üzerinden colorful cvn b850m anakartı aldım 6000 mhz 16gb cl36 tek modül ramim var expo açınca dram ışığı yanıyor ve pcye görüntü gelmiyordu. Bios sürümünün eski olduğunu gördüm flash bellekle biosu güncelledim güncelleme başarılı yenidem başlatmak için oka basın dedi bastım ve dram ışığı yandı ne yapıp ettiysem pcye görüntü gelmiyor
Ramin yerini değiştirdim Cmos pinlerini birleştirdim tornavida ile ama nafile görüntü gelmiyor yardımcı olabilir misiniz rica etsem
Clear Cmos u tekrar denemeni tavsiye ederim. Ama gucu tamamen keserek yap.
Psu salteri kapatip kabloyu cikar. Power e 5z10 sn basip statik elektrigi bosalt.
Tornavida ile 15-20 sn pinlere tam temas ettir.
Bazen gec acilabilir. 4-5 dk bekle.
Anakartinin kitapciginda tek ram icin hangi slotu on gordulerse oraya tak

Yaptım tekrardan bekliyorum
5 dakika bekledim dram ışığı hala aynı hiç değişmedi bile
Ram ise a2 slotunda

Son düzenleme:
Hocam colorfulda eğer bios çok eski ise güncelleme yapabilmen için geçmiş biosu kurman gerekiyor. Biraz araştır ve ingilizce yazıları gerekirse çevir ve doğru biosu bul, kur, sonra güncel biosu kullan. Bir örnek vereceğim aşağıda tarihleri kafamda sallıyorum

Hocam colorfulda eğer bios çok eski ise güncelleme yapabilmen için geçmiş biosu kurman gerekiyor. Biraz araştır ve ingilizce yazıları gerekirse çevir ve doğru biosu bul, kur, sonra güncel biosu kullan. Bir örnek vereceğim aşağıda tarihleri kafamda sallıyorum
Yani sürümüm 1003tü 1017ye yükselttim şuan ekran gelmediği için hiçbir şey yapamıyorum

Bios örneğin şubat 2024ten kalma. 2025 temmuz biosunda arayüz değişmiş büyük bir güncelleme almış.. Ee biz hangi tarihteyiz. 2026 haziran ama son bios 2026 nisan.Sen önce 2025 temmusu kur. sonra son güncel biosu kullanabilirsin

Clear Cmos u tekrar denemeni tavsiye ederim. Ama gucu tamamen keserek yap.
Psu salteri kapatip kabloyu cikar. Power e 5z10 sn basip statik elektrigi bosalt.
Tornavida ile 15-20 sn pinlere tam temas ettir.
Bazen gec acilabilir. 4-5 dk bekle.
Anakartinin kitapciginda tek ram icin hangi slotu on gordulerse oraya tak
Aynı maalesef

Acaba Bios güncellemesi tamamlanamadı mı askıda mı kaldı diye düşünüyorum bu modelde flashback vardı sanırım. Dün bir arkadaşa tarif etmiştim aynı anakartmıydı bakayım

Hocam kusura bakma ben okuduğumu yanlış anlamışım. Anakartın kitapçığında rami doğru yere taktığına dikkat et. Bi kontrol et. Sonra bios tuşuna bas veya pili çıkar 1 dakika bekle sonra tak.

Şu konuya bi bakar mısın

Acaba Bios güncellemesi tamamlanamadı mı askıda mı kaldı diye düşünüyorum bu modelde flashback vardı sanırım. Dün bir arkadaşa tarif etmiştim aynı anakartmıydı bakayım
Başarıyla tamamlandı oka basarak yeniden başlatın seçeneğine kadar geldim bastım yeniden başlayınca böyle oldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,630
Üyeler
198,164
Son üye
SamuelWhitaker
Geri