5800x3d 10. Yıl Versiyon Satışta! (Kazık Fiyat)

10. Yıl olmasının vasfı ne kutu üstündeki yazı veya içinden bişeymi çıkıyorki :D açıkçası AM4 için 10k üstü işlemci almanın bile ne kadar mantıklı olduğunu sorgularım. Ölü platform olmasa bile artık eskimeye başladı. Hala bir çok AM4 işlemcisi işini yerine getirebiliyor.
bende max 10k bandını hakettgini dusunuyorum 22k satmaları bile imkansız bence

bende max 10k bandını hakettgini dusunuyorum 22k satmaları bile imkansız bence
Ya kişisel tercih. Birisi ben 5080 vs. Takıcam ama am4 platformu takılıcam derse istek değilde gerek oluyor. Tabi kim ister böle bişi emin değilim :D Ama dediğim gibi ölmekte olan bi platform. Tahmini 2028 de AM6 platformunu bile görebiliriz. Leaklemeye başlamışlardı. Yani ondan dolayı bu saatten sonra ben pek yatırım tavsiyesi olarak önermezdim. R5 5600x vs yeteri kadar görevini yapıp AM4 platformunu taşıyor.

Şahsen ihtiyacım da var, eski kart 5700xt yerine uyguna aldığım 15 ay garantili Asus 4070super kartımla dar boğaz yapıyor R5 3600 ama bu fiyata silkelesen almam. 150 dolara çıkacak ürünün geldiği fiyata bak. Anakart , ram , işlemci yi garantili şekilde alsam elimdekileri satınca 20k kalır zaten yeni
Anakart 7k
İşlemci 11k
Ram 15k ya gelse sıfırdan DDR 4 sisteme 21k harcamaktansa eldekileri satıp üstüne aynı parayı koyarak daha iyi olan ddr5 sisteme rahat geçebiliyorum. 2.el piyasasına rakip olarak çıksa 13-14k ya hadi bir nebze üşengeçsen ddr5 için gene alınırdı.

5 bine anakart, 6000'e 7500f, 11-12'ye de ram alsan aynı fiyata geliyor nerdeyse, amd ne yapmaya çalışmış akıl almıyor.

Geri