- Reaksiyon skoru
- 83
ben aynı biliyorum
Son düzenleme:
ben aynı biliyorum
Yanlış bilgi diyip, sonra düzenlemişsiniz mesajı hocam.
Birkaç mesaj üstte panel jenerasyonları ile ilgili tabloyu atmıştım.
İncelerseniz siz de mo32u2'nin 3. nesil, mo27u2 nin 4. nesil olduğunu görebilirsiniz![]()
Dolayısıyla en doğru ifade şu olur:Yapay zeka yanlış bilgiler verebiliyor hocam. Hiçbir zaman %100 güvenmeyin.
Deneyin. Sohbetinizin devamında diyin ki mo27u2 4.nesil diye biliyorum. Size diyecek ki ahh evet haklısınız. mo27u2 4. nesil daha gelişmiş bir panele sahiptir
Bakın bana da böyle cevap verdi şimdi. Ama nesilleri söylerken benim kaynağım yapay zeka değil
Alıntıyı görüntüle
MO27U2 ve MO32U2 aynı fiziksel panel değildir; fakat aynı nesil Samsung QD-OLED panel ailesine ait oldukları ve görüntü karakterlerinin büyük ölçüde aynı olduğu söylenebilir.
Dolayısıyla en doğru ifade şu olur:
Eğer amacın "Hangisi daha yeni panel kullanıyor?" ise, mevcut bilgiler ışığında MO27U2'nin daha yeni, MO32U2'nin daha eski panel kullandığını gösteren güvenilir bir kanıt bulunmuyor. İkisi de aynı nesil panel ailesi olarak değerlendiriliyor.
hocam kendi attığın tabloyu kendin incelememişsinSon olarak bu forumdan @Tayfunns hocamın hazırladığı panel jenerasyonları konusunun linkini atıp, size cevap yazmayı bırakacağım hocam
İkna etmeye uğraşmayacağım. Siz kendiniz kavrayın mantığını. Daha da yapabileceğim bir şey yok sizin için
Paylaştığım tablolara bakarak Oled monitörünüzün kaçıncı nesil olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunu Oled monitör satın alırkende kullanabilirsiniz. İki markadan da örnek göstereceğim.
LG Woled Panel
Mesela Gigabyte MO27Q28G LG üretimi W-Oled panele sahip. Bu monitörün teknik özelliklerine baktığımız da 1500nit peak parlaklık, 27inç ve 2560x1440 olduğunu görebilirsiniz. Bu tabloya baktığımızda bu özelliklere uyan sadece gen 4 panel var. Yani yeni Tandem oled panel kullandığını doğrulayabiliriz.
![]()
![]()
QD-Oled Panel
Asus Rog...
- Tayfunns
- Cevaplar: 71
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
hocam kendi attığın tabloyu kendin incelememişsin
bu iki monitörde el 3.0 tandem oled panel kullanıyor
senin attığın tabloda 32 inch el 3.0 tandem oled panel yok
ezbere bilgi verme lütfen
Alıntıyı görüntüle
7800x3d 5070ti için 4k uygun mu senceGod of war oynuyorum hocam. Değişimi asıl oyunda hissettim. Netlik, renkler, akıcılık asıl farkları oluşturuyor. Size de nasip olur umarım 4k monitör![]()
Gayet uygun hocam. Yeni nesil teknoloji destekleriyle gayet akıcı oynanıyor. Bütçeniz varsa kesinlikle 2k yerine 4k alın.7800x3d 5070ti için 4k uygun mu sence
Bitane önerir misin 32 34 inçGayet uygun hocam. Yeni nesil teknoloji destekleriyle gayet akıcı oynanıyor. Bütçeniz varsa kesinlikle 2k yerine 4k alın.
32" 4k'da dlss/fsr ultra performance bile açsan görüntü kalitesinde bir bozulma olmuyor netlikten dolayı o yüzden 5070ti/9070xt 4k 32" için yetip artıyor.7800x3d 5070ti için 4k uygun mu sence