Sistem Yükselttim, Ryzen 7 7700 Anlık Isı Sıçraması Yaşıyorum

bu işlemciyi hangi soğutucu rahat bir şekilde soğutabilir?
Arctic liquid freezer 360 pro
Thermalright 360mm seçenekleri
Ben dünyanın en zenginiyim diyorsan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucuyu bırakın markanın adını bile duymadım ama occt çok zorlayıcı bir program işlemci için 65w tdp işlemciye 140w yaptırmış. Curve optimizer -20 verip bir daha yapın testi
Eyvah hocam yandınız Ocypus fanı gelecek ve sizi linç edecek :D :D

Soğutucuyu bırakın markanın adını bile duymadım ama occt çok zorlayıcı bir program işlemci için 65w tdp işlemciye 140w yaptırmış. Curve optimizer -20 verip bir daha yapın testi

Curve optimizer nasıl yapılıyor hocam

Eyvah hocam yandınız Ocypus fanı gelecek ve sizi linç edecek :D :D
2 yıllık firmaymış fanı varsa garanti süresi gelmemiştir 😂😂

Curve optimizer nasıl yapılıyor hocam
Pbo ayarını yaptığınız yerde alt kısımlarda curve optimizer yazıyor. Bulamadıysanız anakart modelinizin yanina curve optimizer yazıp youtube dan kolayca yapabilirsiniz.

2 yıllık firmaymış fanı varsa garanti süresi gelmemiştir 😂😂

Pbo ayarını yaptığınız yerde alt kısımlarda curve optimizer yazıyor. Bulamadıysanız anakart modelinizin yanina curve optimizer yazıp youtube dan kolayca yapabilirsiniz.
-15 verdim sıcaklık düştü ama 5.3 ghz olmuyor işlemcinin doğal maks frekansı 5.3ghz

Ekler

• 3.webp
    3.webp
    158.7 KB · Hit: 9
-15 verdim sıcaklık düştü ama 5.3 ghz olmuyor işlemcinin doğal maks frekansı 5.3ghz
Orada yazan değer ortalaması 5300 yazmaz çekirdeklerin hepsi ayni anda çalışmaz biri çalışır diğerleri uykuya geçer. Orası biraz temsili msi afterburner gibi yazılımlarla kontrol edin. Yalnız soğutucu iyiymiş 😂 bu kadar fark etmemesi lazımdı -15 için 75 derece falan bekliyordum. -10 veya -5 e çekebilirsiniz.

Hocam zaten %100 senaryoda tüm çekirdekler o hızlara ulaşması imkansıza yakındır. Boost clock override +200mhz değeri verirseniz işlemciye daha iyi olacaktır. Büyük ihtimal -15v de hiçbir sıkıntı olmaz

Orada yazan değer ortalaması 5300 yazmaz çekirdeklerin hepsi ayni anda çalışmaz biri çalışır diğerleri uykuya geçer. Orası biraz temsili msi afterburner gibi yazılımlarla kontrol edin. Yalnız soğutucu iyiymiş 😂 bu kadar fark etmemesi lazımdı -15 için 75 derece falan bekliyordum. -10 veya -5 e çekebilirsiniz.
Bu tip testlerde sistem için fps ön planda olmadığı için hiçbir çekirdek uykuya geçmez(oyunlarda çoğunlukla 2 çekirdek ve ya 4 çekirdek çok aktif bazı oyunlarda 6 çekirdek kullanımı olur nadiren o da bunun nedeni oyunlarda her karenin işlenip ekran kartına gönderilmesi lazım ve her çekirdek bunu eşit sayıda ve zamanda yapması lazım ki ani dalgalanmalar ve ya kare atlamaları olmasın) max ghz ulaşmamasının nedeni işlemcinizin maksimum tdp değerine ulaşmasıdır. Bu kadar detay nereden biliyorsanız diyorsanız yazılımcılık deneyimi.

Son düzenleme:
Hocam zaten %100 senaryoda tüm çekirdekler o hızlara ulaşması imkansıza yakındır. Boost clock override +200mhz değeri verirseniz işlemciye daha iyi olacaktır. Büyük ihtimal -15v de hiçbir sıkıntı olmaz

Bu tip testlerde sistem için fps ön planda olmadığı için hiçbir çekirdek uykuya geçmez(oyunlarda çoğunlukla 2 çekirdek ve ya 4 çekirdek çok aktif bazı oyunlarda 6 çekirdek kullanımı olur nadiren o da bunun nedeni oyunlarda her karenin işlenip ekran kartına gönderilmesi lazım ve her çekirdek bunu eşit sayıda ve zamanda yapması lazım ki ani dalgalanmalar ve ya kare atlamaları olmasın) max ghz ulaşmamasının neden işlemcinizin maksimum tdp değerine ulaşmasıdır. Bu kadar detay nerdn biliyorsanız diyorsanız yazılımcılık deneyimi.
Default ayarlarda yapıyorsa evet geçmez orayı düşünemedim. Ben genelde core cycle modunda yapıyorum, default testin pek bi anlamı yok benim icin.

Kontakt sorunu. Macun iyi dağılmamış, vidalar iyi sıkılmamış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,792
Üyeler
199,223
Son üye
qeacliq

Geri